עבור דור עוז כהן, הבית הוא הרבה יותר ממקום לחזור אליו בסוף יום ארוך - הוא חלק עמוק ומשמעותי מסיפור חייו. החתן חזר לבית ילדותו כדי לסעוד את אביו ז"ל, ובחר להישאר לחיות במקום שבו גדל. רגע לפני שיצא למסע בעקבות האהבה ועמד מתחת לחופה של "חתונה ממבט ראשון", קיבלנו הצצה לביתו
רובנו עוזבים את בית ילדותנו בשלב כזה או אחר של החיים, וסביר להניח שלא חוזרים לחיות בו שוב לעולם. לא כך המצב אצל דור עוז כהן מ"חתונה ממבט ראשון" (פרק חדש הערב, רביעי, קשת 12), שחזר לבית נעוריו כדי לסעוד את אביו ז"ל בהוספיס בית, ונשאר לגור שם עד היום. בין אותם קירות חווה דור את הרגעים המשמחים ביותר בחייו, כמו אהבות ראשונות ושמחות משפחתיות, וגם את העצובים ביותר. רגע לפני שהתחיל את המסע שלו בתוכנית, קיבלנו הצצה למקום שהוא חלק בלתי נפרד מסיפור חייו.
דור, בן 32, גר לבדו בבית המשפחה בקריית חיים, מוקף בצמחייה, חתולים וגם תוכי אחד. אביו נפטר מסרטן בזמן שדור היה לקראת סוף התואר הראשון שלו, והוא חזר לגור עם אמו כדי לתמוך בה. "כאן חוויתי את רוב הזיכרונות הטובים בחיי, את הזוגיות הראשונה שלי, הבר מצווה, מסיבות, חגים ומשפחה, מצד שני פה גם סעדתי את אבי בשנותיו האחרונות, אבל אני חושב שזה היופי - הבית הזה הוא דור לטוב ולרע".
לאחר 7 באוקטובר, שירת דור בצבא בתור קב"ן אוגדת עזה. במסגרת התפקיד טיפל בחיילים שעברו תקריות קשות בעזה, בגישה טיפולית פורצת דרך שנעשתה לראשונה בארץ. ימים ספורים לפני שקיבל את ההודעה שנמצאה לו התאמה, הוא השתחרר מצה"ל.
אותה התאמה מדוברת היא לא אחרת מסופי דניאל בנג'מין. הניצוצות בין השניים עפו באוויר מהרגע שנפגשו לראשונה, ולפחות עד כה (טפו חמסה), נראה שזהו אחד מסיפורי האהבה הכי מתוקים על המסך.

"הדבר שגורם לי להרגיש בבית זה לנטוע עץ"
אפשר למצוא צמחים כמעט בכל פינה ברחבי הבית, מה שמעיד על החיבור של דור לטבע. "הדבר שגורם לי להרגיש בבית זה לנטוע עץ, במובן הפיזי. לשים בבית צמחים, כדי שהבית יחיה וינשום, וריהוט לארח אנשים. חשוב שיהיה לי איפה לארח ואני אוהב להכניס את הטבע הביתה".
דור לקח את העניינים צעד אחד קדימה, ובנה מערכת גידול הידרופונית בביתו. ואם התרשמתם מזה - מתברר שזה לא הדבר היחיד שיצר במו ידיו: "כמעט הכל אני בניתי או שיפצתי, לא נכנס אלינו איש מקצוע כבר שנים. אבא שלי זכרונו לברכה היה איש עבודת ידיים וידע לעשות הכל, הוא גם בנה חלק מהדברים שגדלנו איתם. בערך בגיל 14 כבר ידעתי לרתך ולנסר, לא גדלתי עם צעצועים בידיים, גדלתי עם פטיש ומסמר. בניתי מעגלים חשמליים של לוחות סולאריים, צבעתי, הכנתי בטון, ניסרתי עצים ועשיתי לכה. אפשר להגיד שבניתי את הרוב בבית הזה".

החתן מתמחה לא רק בעבודות כפיים - אלא גם באומנות המטבח. "אני טבח קטלני", שיתף, "סושי-מן, יודע להכין בשר וגם מטבח חלבי כמו פסטות ובצקים. אני יכול להרים ארוחת שישי כהלכתה, רק תדאגו לי לכוס יין והכל יהיה בסדר".

אם יכולת לבחור איפה לגור ואיזה בית זה יהיה, מה היית בוחר?
"
זה יהיה במושב על קו החוף, ככל הנראה בצפון. החלום שלי זה בית קרקע, קו ראשון לים. שתהיה לו ויטרינה ענקית שאפשר לפתוח בבוקר, לראות מה מצב הגלים ולצאת לגלוש. הבית לא חייב להיות גדול, אבל חשוב שהשטח יהיה גדול ויהיו שם חיות. אני רוצה לקום בבוקר עם קפה או תה, מוזיקת רגאיי של בוב מארלי ברקע, הכל בצ'יל ואני יושב בחוץ".
אם היית צריך לבחור חפץ אחד בלבד שיעבור איתך, מה הוא היה?
"זה קל, הייתי לוקח את הגלשן שלי".

