mako
פרסומת
תומר גרינברג
צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת 12

"היא מאוד השתנתה מאז וזה קרע אותי מהזיכרונות - עכשיו היא פשוט אחרת"

רגע לפני שהכיר את לייקי גליק ב"חתונה ממבט ראשון", קפצנו לדירת הרווקים של תומר גרינברג, שנפגעה מטיל במלחמה וסודרה מחדש. סיבוב קצר בביתו סיפק הצצה נוספת לאדם המיוחד שהוא - ופוסטר מסקרן בחדרו חשף עליו פרט מפתיע

פורסם:
הקישור הועתק

תומר גרינברג הספיק לעורר לא מעט תגובות מאז הופעתו על המסך ב"חתונה ממבט ראשון", כשהקדיש שיר בביצוע א-קפלה לכלתו לייקי גליק ביום חתונתם ׁ(פרק חדש בראשון, קשת 12ׂ). כדי להכיר קצת יותר מקרוב את האיש שמאחורי השירים, הצצנו לדירת הרווקים שלו, שספגה פגיעה במלחמה וסודרה מחדש.

גרינברג גר בדירה בלב תל אביב במשך חמש שנים, בשותפות עם חבר טוב. הוא נאלץ לעזוב את הבית לחצי שנה, לאחר שספג פגיעה חלקית מטיל במלחמה: "יחסית ריק פה, הרבה מהדברים נהרסו ולא החזרנו אותם עדיין, לא גרתי פה עד שסידרו הכל. הדירה מאוד השתנתה מאז, זה קרע אותי מהזיכרונות שיש לי פה, ועכשיו היא פשוט אחרת".

"לפעמים אני מעצבן את השכנים"

כמה אתה מבלה בסלון ביום-יום שלך?
"וואו, הרבה. פה אני אוכל, רואה טלוויזיה, מארח חברים. אני מנגן בגיטרה ושר, אז לפעמים אני מתאמן ומעצבן את השכנים".

אתה שר בסגנון מסוים?
"אני שר בהרכב א-קפלה, ממש סגנון ספציפי. אז צריך לעבוד על העיבודים שאנחנו שרים".

הסלון של תומר
צילום: אריאל שרוסטר, 12+

אם היית יכול לגור בכל מקום בישראל, באיזה מקום היית בוחר?
"נראה לי שתל אביב. אני ממש אוהב את מתחם נגה, בגבול יפו. יפה שם, היסטורי, מפונפן, אווירה טובה, יש הכל מהכל".

יש פה מדף ספרים, אתה קורא?
"כן, אני אוהב מדע בדיוני והיסטוריה".

לצד הספרים שמאוחסנים בביתו, גרינברג מודה כי הפריט שאליו הוא מחובר ביותר הוא הגיטרה שלו, שלדבריו היא החפץ הכי היסטורי שיש לו בבית. אך גם מחוץ לדירה יש פריט סנטימנטלי עבורו - האופניים שלו: "אני אוהב לרכוב בעיר, עברתי איתם הרבה ויש לי חיבור אליהם".

חדר שינה
צילום: אריאל שרוסטר, 12+
פרסומת

כשאתה חוזר הביתה אחרי יום ארוך, מה עושה לך תחושה טובה?
"נראה לי בישולים. אני מבשל, מציון של אחד עד תשע אני שש".

"היה לי חלום להיות במחזמר"

לאחר שנחשפנו לכישרון של גרינברג בא-קפלה, מבט בחדרו מלמד כי תשוקתו לבמה מתבטאת בתחומים נוספים. פוסטר שתלוי על הקיר מסגיר את ההישג שעליו חלם: "זה של מחזמר שהשתתפתי בו בירושלים. היה לי חלום להיות במחזמר, ומצאתי קבוצה חצי מקצועית חצי חובבנית, שמרימה מחזות ברמה די גבוהה. הייתי באנסמבל, רקדן וזמר רקע".

פוסטר שיקגו
צילום: אריאל שרוסטר, 12+