mako
פרסומת

מרגש: חולה הסרטן קיבל 700 כרטיסי ברכה ליום הולדתו

הנרי הלאם בן ה-4 חולה בסרטן אלים ולכן את השנה האחרונה, כמו גם את יום הולדתו, העביר בבית החולים. כדי לשמח אותו ביום המיוחד שלו, הוריו ביקשו מגולשים ברחבי העולם לשלוח לו כרטיס ברכה. עד כה הגיעו למעלה מ-700 מכתבים. האם הוא יגיע בזכות זה לספר השיאים של גינס?

גל לוי
mako
פורסם:
הנרי אלהאום והברכות
צילום: צילום מסך daily mail
הקישור הועתק

הנרי אלהאום והברכות
יום הולדת שלא ישכח לעולם. הנרי הלאם והברכות | צילום: צילום מסך daily mail

הנרי אלהאום - מכתב
לא שוכח להגיד לכולם תודה | צילום: צילום מסך daily mail

מוקף כרטיסים

הוריו של הנרי, אליזבת, אחות חדר מיון בת 29, ומייקל, מהנדס אלקטרוניקה בן 30, פתחו אתר בשם "חיבוקים להנרי" כדי לגייס תרומות בסך חצי מיליון ליש"ט לטיפול היקר של בנם. על הדרך, ביקשו באתר ובכל רשת חברתית מגולשים ברחבי העולם לשלוח לבנם היקר כרטיס ברכה כדי לשבור שיא עולמי חדש של מספר אגרות ברכה לחתן השמחה, ולהפוך כך את יום ההולדת שלו למיוחד ביותר שהיה לו. עד כה, מספר שבועות בלבד לאחר יום ההולדת שלו, הוא כבר קיבל למעלה מ-700 כרטיסי ברכה שעדיין ממשיכים להגיע בדואר.

"למרות שיום ההולדת של הנרי צוין בסוף אוגוסט, כרטיסי הברכה ממשיכים להגיע ואני מקווה שהם ימשיכו להגיע עוד חודשים רבים", אומרת אמו של הנרי. "מייק ואני היינו כל כך נרגשים והמומים מהתמיכה שקיבלנו מכל רחבי העולם. קיבלנו כרטיסים מהונק קונג, ניו זילנד, אוסטרליה, יפן צרפת, גרמניה, טזמניה - כמעט מכל מדינה על פני כדור הארץ".

הנרי אלהאום - עם אחיו
עבר את השנה באומץ אבל דרך ארוכה עוד לפניו. עם אחותו הקטנה | צילום: צילום מסך daily mail
פרסומת

בזמן שכרטיסי הברכה ממשיכים להערם, הגישו הוריו של הנרי בקשה לעורכי ספר השיאים של גינס בכדי להכניס לספר קטגוריה חדשה. "זה יהיה נפלא לקבוע שיא עולמי. השנה האחרונה הייתה סיוט, זו מחלה נוראית והנרי נלחם בה בגבורה", אומרת אליזבת'.

"הילד הקטן שלנו כל כך נפלא. הוא הראה נחישות מופלאה לאורך השנה שהייתה ממש קשה, ולכן זו הרגשה נפלאה לראות אותו מוקף, תרתי משמע, בכרטיסי ברכה שמאחלים לו כל טוב", מוסיף אביו.

הנרי אלהאום - עם כל הברכות
ככה נראה ילד שבמשך יומיים רק פותח מעטפות | צילום: צילום מסך daily mail

את מאות הברכות שקיבל הנרי הוא לא יכול היה לפתוח ביום הולדתו משום שעדיין לא שוחרר מבית החולים. אולם לפני כשבוע הרופאים אישרו לו לצאת לביתו ולחגוג בחברת חבריו ומשפחתו. כשהגיע, מצא ערימת כרטיסים שהייתה כל כך גבוהה שזה לקח למשפחתו יומיים כדי לפתוח את כולם.

פרסומת

משפחת הלאם תדע בחודש הבא אם הטיפול שעבר הנרי עזר לו לנצח את המחלה. אבל גם אם כן, ישנם סיכויים של שישים עד שמונים אחוזים שהסרטן יחזור, ואם הוא אכן יחזור יש לו סיכוי של רק חמישה אחוזים לשרוד אם יישאר בבריטניה. באמצעות האתר שהקימו, הוריו מנסים לגייס סכום של כחצי מליון ליש"ט בכדי להטיס אותו לארה"ב לצורך טיפול מיוחד. עד עתה הצליחו ההורים לגייס קצת פחות מ- 120,000 ליש"ט.