אין תמונה
"הילדים נשמעים כמו רובוטים". ילד בשיעור בבית הספר Bright Kids
כולנו רוצים שהילדים שלנו יהיו הכי-הכי: הכי טובים, הכי חכמים, הכי יפים, הכי מצטיינים בלימודים. עכשיו, מסתבר שהרצון הזה מביא הורים בניו יורק לשלם מאות דולרים על מעין שיעורים פרטיים במשחק עם חברים עבור הילדים שלהם, במטרה לשפר סיכוייהם להיכנס לבתי הספר הפרטיים המובילים במדינה. כן, ה"ניו יורק פוסט" חושף שהרצון להכניס את הילדים לבתי הספר הכי נחשבים הביא לשגשוג של חברות שמציעות להכין את הילדים למבחנים לבתי הספר הללו, באמצעות פגישות מתוכננות מראש עם ילדים אחרים - פליידייטס, במהלכן מנותחת התנהגותם.

מגיעים מוכנים למבחן הקבלה

הפגישות הללו נמשכות 45 דקות, ובהן מתאמות החברות מפגש למטרת משחק בין 3-4 ילדים בני ארבע. במהלך המפגש מומחים מטעם החברה מנטרים ומנתחים כל צעד ושעל, עוקבים אחרי כל מילה ותנועה ומפיקים עבור ההורים דו"ח ובו מסקנות והמלצות. המומחים מביטים היטב בהתנהגות של הילדים, בודקים אם הם חולקים את הצבעים שלהם, האם הם ממלאים אחרי הוראות כשמשחקים "המלך אמר" וכיצד הם אוחזים בעיפרון.

"יש ילדים שצריכים קצת יותר עבודה כדי ללמוד איך לשחק אחד עם השני", אומרת סוזן ריהולט, מנכ"לית "המעגל של אריסטו", אחת החברות שמארגנות את פגישות המשחק הללו. “לפעמים הורים שומעים מהמומחים שלנו שיש מקום לשיפור בכל מיני תחומים". וההורים לוקחים את העצות ברצינות יתרה, כי אלו בדיוק הדברים שבודקים בתי הספר היוקרתיים.

ההורים לא מקבלים רק ניתוח ופידבק על ההתנהגות של הילדים שלהם, והם זוכים גם לעצות לשיפור המצב, כדי להעלות את הסיכויים של הילדים שלהם להתקבל לבית הספר. הילד בן ה-4 שלכם ביישן? החברות ממליצות שהוא יזמין את המנה שלו במסעדה בעצמו, או יהיה זה שמוסר את הכסף לקופאי בסופר, כדי לעודד אותו ליצור אינטראקציה עם מבוגרים.

מה המחיר של התענוג? תחזיקו חזק: 400 דולר ל-45 דקות בחברה אחת, 175-275 דולר בחברה אחרת.

"השיעורים הללו מאוד עוזרים לילדים, כי הם יודעים למה לצפות  בבחינת הקבלה", מסבירה דנה חדד, מנהלת לשעבר של בית הספר הורנס מאן היוקרתי, שפתחה חברה דומה משלה.

אם תהיתם למה בכלל ילדים צריכים שיעורים והנחיות כדי לשחק זה עם זה, למומחים יש תשובה פשוטה ומעט עצובה. הם טוענים שהחיים של פעוטות בסטטוס הזה כבר לא מורכבים ממשחקים רגילים עם ילדים, אלא ממשטר של שיעורים בכינור או בשפה המנדרינית שמשאירים אותם ללא היכולת הפשוטה לשחק זה עם זה. "לילדים הללו יש חמישה שיעורים בכל שבוע, אבל הם לא יודעים לעשות את הדבר הכי פשוט: איך לשחק בקלות ובספונטאניות עם ילד אחר", אמר לניו יורק פוסט וונדסדיי מרטין, שמתעד את האמהות במנהטן בספר חדש.

"לא משאירים דבר ליד הגורל"

מה גורם להורים לרשום את הילדים שלהם לניתוח של מומחים? "אתה מנסה להיות מין טווס, זה שכולם ישימו לב אליו ומדובר בהרבה עבודה והרבה לחץ", אומרת אם שרשמה את בתה לסדנא דומה וחושפת את המצב הלא פשוט בו נמצאים ההורים, ובעיקר הילדים.

"סיכויי הקבלה למקומות הללו כל כך נמוכים עד שהורים לא רוצים להשאיר שום דבר ליד הגורל", מסבירה ריהולט לניו יורק פוסט.

עם או בלי הגורל, יש גם מי שמתנגדים לתעשייה הזו. “בסוף הילדים נשמעים כמו רובוטים", אומרת אמנדה אהרי, יועצת לבתי הספר הפרטיים במנהטן.

ומה המצב אצלנו? סדנאות, אגודות ומומחים רבים מציעים להכין את הילדים שלכם לכיתה א' בשלל תחומים, מהרגשיים ועד הקוגניטיביים, המוטוריים והחברתיים וישנם לא מעט מקומות שמציעים להכין גם אתכם ההורים למשימה החשובה הזו. המחירים, כמובן, הרבה יותר נמוכים, לרוב כמה מאות שקלים לסדנא בת כמה שיעורים. אז שיעור פרטי במשחק בכ-1,400 שקל עדיין אין, אבל מה שבטוח הוא שהלחץ על ההורים והילדים גדל משנה לשנה, גם אצלנו.

>> כבר עשיתם לייק לעמוד הפייסבוק שלנו?

>> איך מכינים ילדים למסגרת חדשה?