שיטת חינוך לגיטימית או התעללות בחסר ישע? תשפטו בעצמכם. הוריו של ילד בן שנה פרסמו ברשתות החברתיות תיעוד מזעזע של בנם מגן בשדרות, שבו הוא נראה קשור בכל חלקי גופו ועטוף בתכריכים. לדברי אם הילד, "הגננות ישבו בחצר ועישנו סיגריות, ובינתיים הילד בחדר, שוכב קשור ולא זז. הגננות אמרו שכל ילד שבוכה הן קושרות אותו ככה ומענישות אותו".

סבתו של הילד ערכה בשבוע שעבר ביקור פתע בגן, ונדהמה למצוא את נכדה עטוף בתכריכים. היא איבדה מיד את ההכרה. "כשהיא ראתה אותו שוכב ככה, היא תפסה את הראש והתחילה לבכות ולהרביץ לעצמה. היא שאלה, 'מה, הנכד שלי מת?'", תיאר אב הילד בשיחה עם מערכת "חדשות הבוקר", "אנחנו לא מצליחים לעכל את זה, בוכים ולא ישנים בלילות".

"ראיתי בחדשות איך מתעללים בילדים, אבל לא חשבתי שזה יגיע גם אליי", סיפר האב, "אנחנו מסתכלים על הילד כשהוא ישן בלילה. פתאום הוא מתחיל לזוז עם הרגליים ועם הידיים מתוך שינה. כנראה שהוא חולם על זה".

"בבקרים, כשאמא שלי הייתה לוקחת אותו לגן, הוא היה בוכה לפני שנכנס פנימה", נזכר האב, "הוא היה מצביע לה עם האצבע על הגן בוכה, כאילו אומר - 'אני לא רוצה להיכנס לשם'. היום אני מבין למה".

עו"ד שמייצגת את הגננת מהמעון בשדרות (צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת12)
שיטת חינוך לגיטימית? ספק גדול | צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת12

לאחר פרסום התמונה נעצרו שתי גננות בחשד להתעללות בקטין חסר ישע. עורכת הדין אורית חיון, שמייצגת את אחת מהן, טענה הבוקר כי מדובר בסך הכל בשיטת חינוך מקובלת ומוכרת. לדבריה, מדובר בנקמה אישית של המשפחה כנגד צוות הגן. "הודיעו למשפחה הזאת שהם יצטרכו לסיים את השהות שלהם בגן. האירוע הזה נעשה למעשה כנקמה", אמרה חיון בשיחה עם ניב רסקין.

"צוות הגן מסר מרצונו את מצלמות האבטחה של הגן. הגן הזה מצולם 24-7. ניתן לראות שבגן הזה הילדים מקבלים יחס אוהב וחם. ההורים של הילדים האחרים בגן מגיעים לדיונים ותומכים בגננות, וזה לא סתם".

איך אפשר להסביר את התמונה הזאת? הילד קשור בתכריכים.
"זאת שיטת טיפול שמקובלת בעולם כולו, על מנת להיטיב ולסייע לילדים ופעוטות שסובלים מקשיים רגשיים. המשפחה ידעה על כך מהרגע הראשון ונתנה את הסכמתה לשיטה הייחודית הזאת. הם לא הגישו תלונה במשטרה, אלא פרסמו פוסט בפייסבוק עם שם הגן".

השיטה הזאת נעשית עד גיל חצי שנה. הילד במקרה הזה הוא בן שנה.
"הגיל הוא תלוי ילד ותלוי התפתחות. שיטת העיטוף היא שונה במקומות שונים בעולם, אפשר לראות בסרטונים שזה נעשה בצורה מכבדת ומחבקת, תוך כדי שמערסלים את הילד. עמדו כל הזמן ליד הילד, זה לא שקשרו אותו ועזבו. טיפלו בו, הכוונה הייתה להיטיב עימו, לעזור לו, לעשות דברים למענו ולא נגדו".

איך בדיוק עוזרים לילד כשקושרים אותו בתכריכים?
"אם היו רוצים לקשור את הילד מהר ולעזוב אותו, זה היה נראה אחרת. לא רואים את הראש שלו בתמונה, אבל הוא ישן. ראיתי את הפנים שלו, הוא נראה מאוד רגוע, ישן, עם מוצץ בפה. אפשר להתווכח על השיטה הזאת, אפשר לבוא ולהגיד 'זה לא מקובל עליי', אבל אנשים אחרים יכולים להחליט שזה כן מקובל עליהם וזכותם של הורים לבחור האם כן או לא".

את היית מוכנה שאחד הילדים שלך ייקשר ככה?
"אם הייתי לומדת את השיטה, תומכת בה וחושבת שזה דבר שנעשה כדי להיטיב ולהקל על הילד שלי, שזה נחוץ, הייתי שוקלת את זה. אני לא מכירה את זה".