לא כל הילדים נולדו שווים. הם מגיעים בכל הצבעים, מכל הרקעים, ולכל אחד מצפים אתגרים משלו בחייו. חלק מהילדים נולדים מראש עם נתונים יוצאי דופן: מחלות נדירות, פחות גפיים, נכויות ותסמונות שמייחדים אותם עוד יותר ומצריכים טיפול מיוחד. אם כך, למה כל הבובות נולדו שוות? זה מה ששאלה את עצמה איימי ג׳נדריסביץ, אם בת 45 ממילווקי, שהחליטה לתת גם לילדים שמחוץ לתבנית בובות שיוכלו להזדהות עמן ולשאוב מהן כוחות.

איימי מאמינה גדולה בכוחן המרפא של הבובות, והקימה מיזם בשם "בובה כמוני", המייצר בובות אותן מזמינים הורים לילדים מיוחדים שמעוניינים להעניק לילדם חבר בדמותו. "חשוב שהילדים האלה יחשפו לדימוי של עצמם," היא מסבירה. "לבובות יש כוחות שאנחנו אפילו לא מבינים עד הסוף. עבור רבים מהילדים האלה, כשמגיעה הבובה, זו הפעם הראשונה שהם פוגשים מישהו עם שוני, צלקות, סימני לידה ועוד."

התפיסה של איימי לגבי שונות היא מעניינת. בשנים האחרונות ישנה תנועה של הכלה, אותה היא מתקשה לקבל. "נורא קשה למכור לילד את העניין הזה של: אתה מושלם בדיוק ככה, ולמכור לו ביטחון עצמי באופן הזה, אבל לעולם לא להציע דימוי כנה שבאמת משקף אותו. זה הסיפור שאני מגיעה לשנות." את הבובה הראשונה תפרה לפני ארבע שנים, לחברה שהילד שלה הפך לטרנסג׳נדר. אחר כך התבקשה ליצור בובה לילד עם יד אחת קצרה מהשניה. משם זה המשיך והתפתח, והשמועה פרשה כנפיים.

התהליך מערב את ההורים, ששולחים המון תמונות של הילד להתרשמות, ומסבירים מהם האתגרים שלו, ואיך נראה השוני. במהלך התהליך הזה, מספרת איימי, היא מרגישה כאילו היא לומדת להכיר את הילד אישית, וכך הופכת הבובה למיוחדת. "הבובות טעונות בהמון רגש," היא מסבירה. "די מדהים שאנשים מכניסים אותי לחייהם באופן הזה." הקירבה גורמת להורים לרצות לשתף את הסיפור של הילד שלהם ואת תגובתו לבובה המיוחדת שלו, ואיימי מקבלת המון סירטונים ותמונות מחממי לב.

אחת הבובות שיצרה היתה עבור ילדה בשם סופיה וויבר, בת 10, חולת תסמונת רט, סכרת ועוד מצבים רפואיים סופניים, ועמדה להכנס להוספיס. אמא שלה ביקשה עבורה בובה שכוללת את כל עיוותי הפנים שלה, חיוכה המסוים, צינורות ההזנה שלה ועוד. סופיה אהבה כל כך את הבובה שהצליחה לאחוז אותה בידיה, למרות שזו היתה משימה מאוד מורכבת עבורה, ובשביל אמא שלה, נטלי וויבר, העניין לא היה פחות משמעותי. "היום סופיה כבר לא איתנו ואני יכולה לחבק דבר מה שדומה לה, שהיה לה משמעותי. זה כל כך חשוב לי," היא אומרת.

עד היום יצרה איימי מעל 300 בובות ייחודיות, ורשימת ההמתנה שלה ארוכה, כי התהליך ארוך. כל בובה מתוחקרת היטב, כאמור, ונתפרת ביד. אמא של איימי מייצרת עבורה חלק מהחלקים הבסיסיים, והיא מתמקדת בשונויות המיוחדות. "הפופולריות של הפרוייקט מדהימה אותי כי היא מבהירה עד כמה חשוב לנו כבני אדם להרגיש שאנחנו מיוצגים במרחב," היא מסבירה. "אני מצליחה לשנות את הנרטיב, אדם אחר אדם."