אין תמונה
"כולם יודעים שילדים תמיד מבקשים לטעום מהקצף של הקפה". ילד טועם בייביצ'ינו

אומרים שהילדים היום גדלים מהר מדי, אבל לטרנד הזה לא בטוח שאפילו ההורים הכי מתקדמים היו מוכנים: מסתבר שבניו יורק, לתינוקות ופעוטות בוגרים במיוחד, מהסוג האורבני המעודכן, אלה שמורגלים בישיבה לצד הוריהם בבתי קפה מאז שהם זוכרים את עצמם, יש פריט חדש להזמין בתפריט: "בייביצ'ינו" זה נקרא. קפוצ'ינו משוטים של אספרסו נטול קפאין עם המון המון קצף. כי מיץ תפוזים ושוקו זה כל כך שנה שעברה.

במשקאות מוגזים יש יותר קפאין

אמהות ואבות בשכונות הטרנדיו ביותר בברוקלין מגלים בשמחה שבתי הקפה החביבים עליהם מזמינים את הקטנטנים להצטרף לחגיגת הקפה, ומסתבר שהילדים נהנים, ומבקשים עוד. "הילדים שלנו מתים על בייביצ'ינו", מספר אריק וורצ'סטר, אב לשני ילדים, בני חמש ושנתיים, שמזמינים את המשקה בקביעות בבית הקפה שממוקם בשכונת פארק סלופ. "זה גורם להם להרגיש שייכים, כמו חלק מחווית בית הקפה. כולם יודעים שילדים תמיד מבקשים לטעום מהקצף של הקפה. פה זה עשוי במיוחד בשבילם".

הראשונה שהתחילה את הטרנד בניו יורק היא ג'מה רדווד, בעלת שני בתי קפה ברוקלינאים מצליחים. רדווד רצתה להראות ללקוחותיה שהמוסד אוהב ילדים, ובנוסף לשידת החתלה בשירותים וחצר מלאה צעצועים, הוסיפה לתפריט גם את הבייביצ'ינו בשני דולר לספל. "הקפה הוא נטול קפאין, אבל עדיין קפה, ויש כמה וריאציות שלו, על פי הטעם האישי של הילד. אנחנו מכינים לפחות עשר כוסות כאלה ביום, והדרישה רק גוברת. לילדים שלי אני לא מרשה לשתות את המשקה כי זה קצת משונה בעיניי, אבל נראה שהורים אחרים נהנים מהעניין, וגם הילדים. יש לקוחות שזה מרגיז אותם, והתלוננו בפנינו, אבל תמיד מתלוננים על משהו".

אין תמונה
בתי הקפה יוצרים חוויה משפחתית. אב ובתו נהנים מספל בייביצ'ינו

גם באוסטרליה הבייביצ'ינוס הם אופנה חזקה ביותר, אך שם מכיני הקפה לא מתלהבים מהעניין. "הבייביצ'ינוס האלה מלכלכים את העמדות", אומר מומחה הקפה האוסטרלי פול קליגור, "הם יוצרים בזבוז אדיר של חלב, וצריך נורא להיזהר עם הטמפרטורות שמגישים אותם בהן. למרות זאת מדובר בדבר כל כך פופולרי עד שאנחנו עכשיו עובדים על אינסטנט בייביצ'ינו שימכר בסופרמרקטים".

"מדובר ביוזמה שיווקית חכמה מצד עסקי הקפה", אומר שון אדוארדס, יועץ עסקי לרשתות קפה. "בתי קפה חכמים מעלים כך מכירות. לא רק שהם מגדלים לקוחות עתידיים, הם יוצרים אסוציאציה חיובית עם המקום ועם הקפה להורים ולילדים גם יחד. חוויה משפחתית. וכולנו יודעים שאם הילדים מרוצים, ההורים ישארו לשתות עוד כוס קפה, ויחזרו שוב".

אין תמונה
הם גם מגדלים כך לקוחות עתידיים. חבורת בנות אוסטרלית בבית קפה

המתנגדים לתופעה אומרים שהקפה נטול הקפאין אף הוא אינו בריא לילדים, ומכיל בו שיירי קפאין ועוד חומרים כימיים."קפאין אינו בריא לילדים", מאשרת ד"ר דינה בלכרד, רופאת ילדים. "אבל בקפה נטול קפאין יש פחות קפאין מאשר במשקה מוגז ממותק רגיל, כך שאין ממה להיבהל. שוט של אספרסו נטול קפאין פעם בכמה זמן לא יעשה לילד נזק בריאותי, אבל בוודאי שלא מדובר במשהו מומלץ או בריא לגוף הילד".

>> איך פעוטות יוצרים קשרים חברתיים?