תינוק עם פסים צוחק בעגלה בצ'ק אין (צילום: dbabbage, Istock)
רוצים לשמור על החיוך הזה? עקבו אחר ההוראות הבאות | צילום: dbabbage, Istock
קצת כמו מועד ב' לטיולי הקיץ, חול המועד סוכות הוא בערך ההזדמנות האחרונה להתעופף לחו"ל עד חופשת חנוכה לפחות. בטח כבר שכחתם, אבל כשהייתם נטולי ילדים מדובר היה במשימה קלה למדי: פשוט זורקים כמה בגדים למזוודה, מוסיפים מברשת שיניים ואיזה ספר לא מורכב מדי ויאללה, לצ'ק אין. כשיש לכם ילדים, מדובר באתגר רציני למדי. רשימות ציוד עוברות מיד ליד, תיקי עזרה ראשונה נארזים כאילו אתם יוצאים לצניחה במתלה ולא לשבוע בלונדון, והבית כולו מרכין ראש כשהילד נדרש לעשות את הגרסה שלו ל"בחירתה של סופי", ולקחת רק מיליון צעצועים במקום המיליון וחצי שהוא דורש. כדי שתצלחו את החוויה על הצד הטוב ביותר (ואפילו – שומו שמים – תיהנו קצת), הנה 15 טיפים של אלופים שליקטנו מבעלות ניסיון – נשות מאמזון המופלאות:

1. תיק התיקים. אפשר להשתמש במזוודת יד שמעלים למטוס כדי ליצור מיטה לפעוטות. פשוט מניחים אותה בין הכיסא לכיסא שלפניכם (איפה שאמור להיות מקום לרגליים, בדגש על אמור), מרפדים בכרית ומקבלים סוג של מיטה מורחבת, שאמנם מצריכה עדיין השגחה אבל משדרגת לו את השינה בכמה וכמה רמות.

2. נשנושים מוכרים. הסיטואציה הלחוצה והאינטנסיבית של טיול בחו"ל היא ממש לא הזמן לבדוק עד כמה הילד שלכם פתוח לקבל טעמים חדשים, וגם לא הזמן להחליט על מעבר לפירות אורגניים שתרכשו בשוק האיכרים המקומי במקום הבייגלה המוכר. היצמדו לישן ולאהוב, מלאו את המזוודה במזון שהוא בטוח אוכל – אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם מכתתים רגליים למכולת ישראלית או נחשפים לדציבלים שטרם פגשתם.

3. ובכלל, מוכר הוא שם המשחק. יש מי שסוחב את כל הבית (כולל כריות, שמיכות וכיסאות אהובים), יש מי שמסתפק בפריטים סמליים – אבל כשרחוקים מהבית (אפילו אם ההורים בסביבה), בובה שמזכירה את החדר, ציפית בריח של מרכך הכביסה המוכר או אפילו סתם ספר אהוב יכולים להרגיע גם את העצבני שבילדים.

4. רזרבות. מכירים את מרפי? מתברר שגם הוא הוציא דרכון, וידאג לשפוך על הילד פחית שתייה בדיוק שנייה אחרי שהחלפתם לו חולצה, יגרום לפעוטה להשתין בתחתונים הנקיים שהרגע הלבשתם לה ובכלל, ישבש כל מה שאפשר. אז את האסונות אי אפשר למנוע, אבל נסו להיערך על כל מה שאפשר – סט נוסף-לנוסף של בגדים, כלי תפירה, שני חיתולים אקסטרה וכל מה שמוחכם למוד הפאשלות מעלה.

5. תרופות. גם אם אתם נוסעים למדינה סופר-מתקדמת, הביאו תרופות שכבר נתתם לילד בהצלחה בעבר. אין ספק שאמריקאים יודעים לייצר סירופים להורדת חום, וסביר להניח שהנרות האירופיים לא נופלים מאלו שלנו, אבל להתחיל לחשב מינונים מחדש עם ילד חולה בטיול, או לגלות שהוא אלרגי למרכיב זניח בתרופה זה ממש, אבל ממש לא מה שאתם צריכים.

אמא מחזיקה בנה ומסתכלת על לוח טיסות בשדה תעופה (צילום: jupiter images)
כבר אמרנו לכם שכדאי למצוא טיסות בזמנים נוחים? | צילום: jupiter images

6. בקבוקים בטיסה. אם אתם עדיין בשלב הבקבוקים – אל תבנו על המים במטוס, והצטיידו בתרמוס. לדיילת לא תמיד יש זמן בדיוק כשהבייבי שלכם רעב, וחמור מכך: אין לכם שום ערובה לסוג המים או רמת ההרתחה שעברו. אם אתם חוששים מענייני ביטחון, אל דאגה: גם ליבו של הבודק הבטחוני הקשוח ביותר לא ייתן לו להשאיר תינוק רעב, ולכן רוב הסיכויים שייתנו לכם להעלות את הנוזל למטוס.

7. הנקה נגד לחץ. אם את מניקה – נסי בכל דרך לגרום לתינוק לינוק בזמן ההמראה והנחיתה. היניקה תשחרר לו לחץ באזניים, ותמנע נזק משמעותי גם לעור התוף שלכם ושל הנוסעים האחרים.

8. אל תתקמצנו על הטיסות. לפעמים, ההבדל בין טיול מוצלח לסיוט מתמשך טמון בתזמון הטיסה. במיוחד בטיסות ארוכות, שווה להשקיע עוד קצת כסף ולתזמן טיסה נוחה יותר מבחינת שעות, מאשר לזעזע את המערכת ולשלוף את הטף מהמיטות באישון ליל ליממה של טלטולים (שבסופה יזכו בג'ט לג).

9. טאבלט הוא חבר. גם אם יש במלון שבו תשהו ווי-פיי, עדיין יש לכם לא מעט שעות בדרכים וברחובות, בתורים למוזיאונים ולמתקני שעשועים וחמור מכך: בהמתנה לאוכל במסעדות. אנחנו סמוכים ובטוחים שבארץ הילדים שלכם רואים אך ורק הצגות פרינג' (כשנמאס להם לעשות אוריגאמי מנייר ממוחזר, כמובן), אבל רק בשביל הנסיעה, דאגו לסרטונים שיהיו על הטאבלט או האייפון – אחרת, חבילת הגלישה שלכם תיגמר עוד הרבה לפני שחטפני יגיע אליה.

10. טרמפולינה. עד כמה שזה נשמע מופרך וגוזל מקום, ועד כמה שיכולתם לנצל את את הספייס במזוודה לדברים הרבה יותר חשובים – יש הורים שנשבעים שטרמפולינה היא-היא מה שהציל להם את החופשה. לא ברור אם הנדנוד העדין שאין שני לו או תחושת הביתיות – אבל אם הם אומרים, אנחנו מאמינים.

תינוק במזוודה פתוחה ומאחוריה בחורה עושה פרצוף (צילום: istockphoto)
לא משנה כמה תעבדו על רשימה כנראה שתשכחו להכניס משהו | צילום: istockphoto

11. מקומות פתוחים. הסוד לטיול מושלם הוא למצוא את האיזון המדויק עבור הילדים שלכם בין פנים לחוץ, ובין פעילויות מוגדרות לסתם השתוללות מבורכת. אל תשכחו להשאיר זמן לבילויים בפארקים, מזרקות וכל שטח שיאפשר להם לפרוק אנרגיה ולהגיע לאטרקציה הבאה רגועים יותר.

12. שתפו את הילדים. ילדים גדולים יותר יכולים להשתתף בתכנון המסלול ובנשיאת התיקים, אבל גם ילד קטן יכול להפיק המון מתפקיד כמו אחראי מים, שצריך לדאוג שכולם ישתו, אחראי טישיו שנושא בכיס את חפיסת הממחטות המשפחתית או כל תפקיד אחר שיגרום לו להרגיש משתתף פעיל ולא סרח עודף.

13. כרטיס וכסף. ילד בכל גיל יכול להיעלם בשנייה מהעיניים. הנחו אותם ותרגלו איתם מיליון פעם מה לעשות במקרה שהם הולכים לאיבוד, וציידו כל אחד מהם בכסף מזומן ובכרטיס עם כתובת המלון שבו תשהו. שלא נדע.

14. מושבי בטיחות. בניגוד לדעה הרווחת, ממש לא חייבים להיסחב עם סלקל, כיסא בטיחות או בוסטר מהארץ. אם אתם שוכרים רכב, פשוט בקשו (וודאו. ואז ודאו שוב) שהרכב שתקבלו יגיע עם מושבי בטיחות מתאימים, ואם אתם נוסעים לעיר מרכזית – פשוט סעו ברכבת קלה, חשמלית, אוטובוסים או רכבת תחתית – ואפילו תחסכו כסף.

15. התאימו ציפיות. אם בטיול סולו הייתם מספיקים לעשות X דברים ביום, ובטיול זוגי הייתם מתפשרים ומספיקים X פחות קצת – בטיול עם הילדים תספיקו Y. לא יותר, לא פחות – פשוט טיול שונה לחלוטין, בקצב אחר ועם מטרות אחרות. ובהתחשב בעובדה שהשיעור הזה תופס לתחומים רבים נוספים בחיים, הטיול הוא הזדמנות טובה לתרגל אותו.

>> רגע לפני שהוא גדל: 10 סיבות טובות לטוס עם תינוק