בחורה מפוחדת במיטה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אולי תפסיקי לחשוב על התינוק? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
כל אם יודעת שאין דבר יותר מוטעה מהמונח 'חופשת לידה', הרי מדובר בשבועות ארוכים של בלבול, חוסר שינה ולמידה של מאות דברים חדשים. הרבה יותר דומה לחוויית הטירונות מאשר לחופשה מסוג כלשהו. עבור רוב הנשים, מה לעשות, החופשה הראשונה אחרי הולדת התינוק תהיה ללא התינוק. הטרנד החדש בתחום זה, המגיע ישירות מארה"ב מכונה 'מאמימון', על משקל 'האנימון', ירח דבש, רק שהפעם כל הפוקוס הוא על האם הטרייה והמותשת, והמטרה היא לגרום לפעם הראשונה שהיא מתנתקת מהתינוק שלה לעבור בצורה חלקה ומפנקת.

רווקים ללילה אחד

הטרנד הקודם בתחום כונה 'בייבימון', והוא החל לתפוס תאוצה לפני כחמש שנים, כשסלבריטאים רבים יצאו לחופשות מפנקות בזמן שהאישה היתה בהריון, על מנת לתפוס רגע אחרון של שקט ושלווה זוגית לפני המפץ הגדול. כיום מלונות ואתרי נופש רבים בארה"ב ובאיים הקריביים מציעים את חבילות הבייבימון הללו, הכוללות לרוב אווירה רומנטית, מנוחה רבה, מזון להריוניות וטיפולי ספא המותאמים גם הם להריון.

הטרנד החדש, שהחל כיוזמה של רשת מלונות ואתרי נופש בשם 'לואו'ז', מיועד לאמהות הזקוקות לפינוק ונמצאות 3-12 חודשים לאחר לידה, אך לא עזבו מעולם את הבייבי ללילה. החבילה, שניתן לרכוש אותה גם ליום אחד בלבד, כוללת חדרי מלון מהודרים, טיפולי ספא, שמפניה, יינות וגבינה המוגשים לחדר, סרט בטלוויזיה על חשבון המלון, ארוחת בוקר המוגשת למיטה, והבטחה מבעלי המלון לשמור על שקט ולתת לאם להתעורר פעם אחת ביקיצה טבעית. המקום מעניק לאם לפני חזרתה הביתה גם סט בגדים לתינוק עם לוגו המלון, כדי שתזכור את החוויה גם בשובה.

אין זמן שנחשב נכון מבחינה פסיכולוגית או רפואית לעזיבת הילד לראשונה ללילה, אך לרוב לא נהוג לעשות זאת לפני גיל 3 חודשים, כשחלק מהאמהות חושבות שקשה יותר כאשר התינוק קטן וחסר ישע, ואחרות דווקא מאמינות שככל שהילד מבין יותר, קשה יותר לעזוב אותו.

"החשיבות של יציאה כזאת מהבית היא מאוד מאוד גדולה", אומרת היועצת הזוגית והאישית דליה שוורץ. "האם חייבת להתאוורר. כשהאם יוצאת לבדה מהבית, יש בזה משהו שמייצר קונפליקט. מצד אחד כדאי שהאם תדע שלא יקרה כלום את היא תלך, ושהבית לא יתפרק. זה נכון, וזו המציאות, ויש נשים שמאוד קשה להן עם זה שאפשר בלעדיהן. מצד אחד הן כועסות על בן הזוג שלא מתפקד ברמה שהיו רוצות, ושהבית לא עומד בסטנדרטים שלהן, ומצד שני יש להן צביטה בלב, והיא נעלבת, ושואלת: איך הם מסתדרים בלעדי? חשוב שהאם תרגיש שאפשר בלעדיה אבל לא רוצים להיות בלעדיה. שהיא שם כי רוצים אותה שם, וזה המקום שמשפחה וזוגיות טובה נבנית בו.

"לגבי לצאת לחופשה כזוג, אני תמיד אומרת שמשפחה התחילה קודם כל משני הורים, ובלי זה לא היה תינוק. אסוק לפרק את היסוד שעליו בנויה המשפחה. הנטייה של הורים לא לצאת בלי הילדים, לפעמים אפילו במשך שנים, מפרקת את היסוד הזוגי. זוג צריך מדי פעם לעשות סקס כמו שצריך, ולדבר באמת, בלי הפרעות, דברים שיהפכו את הזוגיות למשהו שרוצים להיות בו. תשעים אחוז מהזוגות שוכחים את זה. מאוד קשה לעזוב ילד, זה נכון, אבל חייבים לפעמים לעשות את זה, ואז צריך למצוא את הסידור שסומכים עליו, להשאיר הוראות מדוייקות, הוראות הפעלה, מה לתת לאכול – באילו מרווחים, מה קורה אם, מספרי טלפון וכו'. לא משאירים את ההוראות באמת כי סבא וסבא, או השמרטף צריכים אותן, אלא בשביל השקט הנפשי. מותר להתקשר 3 פעמים ביום כדי לדעת מה קורה בבית, אבל לא כל רבע שעה, כי הכל בסדר, ואם משהו ישתבש, חשוב לסמוך שיגיע עדכון. ברגע שסוגרים את הפינות האלה ויוצאים לחופשה, מגלים כמה זה כיף ורוצים עוד פעם".

>> כבר עשיתם לייק לעמוד הפייסבוק שלנו?

>> גם מיכל דליות מפצירה שתצאו לחופשה בלי הילדים