דייני בית הדין הרבני בבאר שבע קנסו את תושבת דרום הארץ בסכום של 7,500 שקל בגלל סירובה לערוך ברית מילה לבנה.

האישה, אם לשניים, התחתנה עם אבי הילדים לפני ארבע שנים. נישואיהם עלו באחרונה על שרטון והם החליטו להתגרש. הבעל משלם דמי מזונות לילד הגדול אבל הגיש תביעה בבית המשפט לענייני משפחה בה דרש לברר את אבהותו על הילד, שכיום הוא בן כחצי שנה. לטענתו, האם מערימה עליו קשיים מחד, ומאידך מתעקשת שישלם דמי מזונות.

הבעל לשעבר דרש לערוך ברית מילה לבנו ולעשות בדיקת אבהות לקבוע סופית האם הוא אבי הילד. מנגד, האם סירבה לערוך את הטקס בטענה שבנה נולד נימול. "מוהל בעצמו שבדק את הילד קבע שהוא נימול ומבחינתי אין צורך בטקס ברית מילה. זה מיותר לגמרי", טענה.

אבל הגרוש, שממשיך לטעון שהוא האב האמיתי של הילד, דרש לערוך טקס ברית מילה ושאביו ישמש כסנדק של התינוק. האם התנגדה והגרוש הגיש בקשה בהולה לבית הדין הרבני בבאר שבע לכפות עליה לבצע את טקס ברית המילה.

לפני כחודש הדיינים קבעו כי טקס ברית המילה ייערך תוך שבעה ימים בבית כנסת. האם התבצרה בעמדתה וטענה כי הסכמתה הראשונית לערוך טקס ברית המילה הייתה מאחר ולא ידעה שבנה כבר נימול. לדבריה, לאחר שהמוהל הסביר לה שבנה נימול היא חזרה בה מהחלטתה.

האב פנה שוב לאחרונה לבית הדין הרבני בטענה שגרושתו לא עמדה בהסכם והפרה החלטה של בית הדין. הפעם, הדיינים היו די נחרצים. הם אישרו שאכן התינוק נולד נמול אבל ניתן לערוך לו טקס ברית מילה הכוללת רק הטפת דם, פעולה שבה מבצעים שריטה קלה במקום המילה במקום בהם אין אפשרות לבצע את תהליך המילה כהלכה.

הדיינים קבעו כי האם תשלם הוצאות משפט לטובת קופת המדינה בסכום של 5,000 שקל ועוד 2,500 שקל הוצאות משפט של אבי הפעוט.

הדיינים החליטו להקפיא את החלטתם למשך שבוע. אם האם תסכים לערוך ברית מילה הקנס יבוטל.

אלא שהאם מסרבת בתוקף: "זכותי לא לערוך ברית מילה לבני. מאחר ולא ברור האם הגרוש שלי הוא אבי הילד", טענה. "זו החלטה מקוממת שפוגעת בי כלכלית כדי לכפות עליי דבר שאני לא רוצה. איך אסכים לערוך ברית מילה לאדם שאין החלטה כלפיו האם הוא ילד של הבן שלי? אני מיואשת מאוד אין לי מאיפה לשלם את הקנס הזה שזה שתי משכורות שלי".