דמי מור ואשטון קוצ'ר (צילום: Frazer Harrison, GettyImages IL)
תזכיר לי, יש לך 25? דמי ואשטון | צילום: Frazer Harrison, GettyImages IL

אז מה הסוד לנישואים ארוכים ומוצלחים? חוקרים הצליחו לגלות מה גורם לזוגות להישאר יחד, ובעיקר מה לא; מתברר שגילם של בני הזוג, מערכות יחסים קודמות ואפילו עישון משפיעים על איכות הקשר.

ההורים שלכם התגרשו?

במחקר שנערך באוניברסיטה הלאומית של אוסטרליה הנושא את הכותרת: "איך אהבה קשורה לזה" – השתתפו 2,500 זוגות שחלקם נשואים וחלקם חיים יחד. המחקר נערך בין השנים 2001 ל- 2007, במטרה לזהות את הגורמים המאפיינים זוגות שבחרו להישאר ביחד, בהשוואה לאלה שהתגרשו או נפרדו.
במקר התגלה שאם בן הזוג מבוגר מזוגתו בתשע שנים או יותר, קיימת סבירות גבוהה לכך שהזוג ייפרד, וכך גם אם הגברים נכנסו למערכת היחסים לפני שמלאו להם 25.

מהמחקר עולה שגם ילדים משפיעים על הקשר: 20 אחוז מהזוגות שילדו ילדים לפני שמיסדו את מערכת היחסים (בין אם הילדים היו מקשרים קודמים ובין אם מהקשר הנוכחי) - נפרדו לעומת 9 אחוז מהזוגות שלא היו להם ילדים לפני שמיסדו את יחסיהם.
פרמטר נוסף שמשפיע על איכות הקשר: נשים שרוצות ילדים הרבה יותר מכפי שרוצים זאת בני זוגן.
וכמובן, גם הוריהם של בני הזוג משחקים כאן תפקיד חשוב: במחקר התגלה ש-16 אחוז מקרב הגברים והנשים שהוריהם נפרדו או התגרשו חוו פרידה בעצמם, בהשוואה ל-10 אחוז מהזוגות שהוריהם לא נפרדו.

כמו כן, בפרק ב' ו-ג' קיימת סבירות של 90 אחוז לגירושין, לעומת זוגות שנישאו לראשונה.
לא במפתיע שגם הכסף חשוב: 16 אחוז מהזוגות שציינו שהם סובלים מבעיות כלכליות – נפרדו בסופו של דבר לעומת 9 אחוזים בלבד מהזוגות שמצבם הכלכלי תקין.
כמו כן, פרידות נפוצות יותר גם בקרב זוגות שבהם רק אחד מבני הזוג מעשן.
לעומת זאת, גורמים שלא משפיעים יותר מדי על הפרידה: מספר הילדים שנולדו לבני הזוג הנשואים וגילם, מצב התעסוקה של האישה ומספר שנות העבודה של בני הזוג.

מתגרשים? קבלו ייעוץ משפטי
איך תסבירו לילד שאתם מתגרשים?