"אילו הקירות היו יכולים לדבר" נהוג לומר, אבל למעשה, כולנו יודעים שאת רוב הדברים הבאמת אינטימיים ועסיסיים שמתחוללים בבית, היינו מעדיפים לשמוע מהמיטה הזוגית בחדר השינה. סקר בריטי חדש יצא בעצם לבדוק מה קורה בין הסדינים במהלך חייה של מיטה זוגית ממוצעת, תוחלת חיים שעומדת כיום על עשור אחד בממוצע. התוצאות משעשעות ומפתיעות, וכוללות הרבה יותר משינה.

זוג במיטה, האישה ישנה הגבר מסתכל בשעון (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מותק, עוד יומיים המיטה בת עשר ועוד לא עשינו בה מספיק סקס כמו שהבטיחו בסקר | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

כמה מסרונים אנחנו שולחים מהמיטה?

על פי הסקר, שנערך בחסות חברת 'דרימלנד', חברה בריטית לחימום, בו השתתפו אלפיים גברים ונשים החולקים מיטות זוגיות - בעשור בו תחיה המיטה עם הזוג, יתנהלו בה בממוצע 720 ריבים שונים, ישלחו מתוכה 3,650 ציוצי טוויטר ו-14,600 מסרונים, יתנהלו בה שיחות טלפון באורך כולל של 38 שעות ו-50 דקות, ישלחו ממנה 4,160 מיילים, וכמות הזמן בה נגלוש מהמיטה באתרים חברתיים עומדת על כ-70 ימים.

מבחינת שינה, רק כשנתיים ושמונה חודשים מתוך העשור הזה יעברו על הזוג בשינה במיטה, וצפויים בה 480 סשנים של סקס. מספר החיבוקים שהמיטה הממוצעת תראה הוא 3,640, ומספר הנשיקות – 4,160. עוד פעילויות נעימות שיתרחשו בה כוללות 120 ארוחות בוקר במיטה, קריאה של 240 ספרים, וצפייה של כמעט 48 ימים שלמים בכל העשור בטלוויזיה או בדי.וי.די, שהם שעתיים ו-12 דקות שבועיות של צפייה.

ההורים צפויים למצוא שהילד ישן איתם במיטה כשלושה לילות בכל חודש, ורובם, לא מפתיע, מתארים את החוויה כהפרעה באיכות השינה. כ-19 אחוז מהמשתתפים גילו שהם נוהגים לקחת את הפוך מהמיטה הזוגית בימות החורף ולהתכרבל עמו על הספה, ואם כבר מדברים על שמיכות, כמחצית מהריבים בתקופה זו, ממוצע של כשלושה בחודש, יתנהלו על גניבת השמיכה בלילה. עוד סיבות פופולריות לריב הן נחירות, רגליים קרות, ורצון של אחד הצדדים שהשני יכבה כבר את הטלוויזיה ויאפשר לו לישון.

"אנו מבלים המון זמן במיטה", אומרת ג'קלין טוונסון שעמדה בראש הסקר, "ודי מדהים לראות בפרוטרוט את כל הפעילויות השונות והמגוונות שמתרחשות בה. המיטה של היום רואה הרבה יותר פעילות מזו של פעם. היא כבר לא מקום לשינה אלא מקום להירגעות, למנוחה, לצפייה בטלוויזיה, קריאה, ומצד שני גם לעבודה, לשיחות טלפון ארוכות ולשיטוט ברשתות חברתיות. כשמבלים שם כל כך הרבה זמן, ועושים כל כך הרבה דברים, בלתי נמנע שכמות הריבים בה תהיה גדולה".

ליועצת זוגית והסקסולוגית לימור בנדל יש מספר טיפים טכניים לשיפור הזוגיות במיטה המשותפת. "מבחינת האהבה, המח שלנו, כשהוא רואה צבעים הוא מגיב אליהם. לכן חשוב שהסדינים לא יהיו בצבעים קרים כמו לבן ותכלת, אלא חמים. לא אדום, כי זה יוצר היפר ומקשה על ההירדמות, אלא ירוק כהה, חום, כתום כהה - אלה ישמרו על חום ואהבה ויגרמו לתשוקה מינית.

"חשוב שלא יהיה יותר מדי בלגן בתוך המיטה ובסביבתה. אם כל הבגדים זרוקים בערימות, למשל, זה יוצר כאוס ועומס יתר אנרגטי שפוגע בזוגיות. ילדים מגיל חצי שנה כדאי לשמור מחוץ לחדר השינה. זו מיטה זוגית ולא משפחתית, ולפעמים נשים מכניסות את הילד כדי להרחיק את הבעל, והוא, כתגובה, עובר לישון בסלון. רוצים שיהיו ילדים במיטה? הגדירו בשבת בבוקר שעה קבועה שבה כל המשפחה מכורבלת יחד.

"אני ממליצה על נרות וריחות טובים בסביבת המיטה, ולהרחיק את הטלוויזיה מחדר השינה. המיטה נועדה לביחד, לזוגיות. רוצים לראות טלוויזיה ביחד? לכו לסלון. כל זה לא קשור לאנרגיה של חדר השינה".

>> ומה אומרות עליכם תנוחות השינה שלכם?