mako
פרסומת

פרס הוקרה מיוחד לסופרת מאירה ברנע־גולדברג על תרומתה לספרות הילדים בישראל

הסופרת מאחורי "כראמל", שיצירותיה נמכרו במאות אלפי עותקים, היא הזוכה ה-12 בפרס המוענק מדי שנה על ידי המרכז הישראלי לחדשנות בחינוך. הוועדה הדגישה את יכולתה להנגיש עלילות מורכבות בשפה קולחת ואת פעילותה לקידום מודעות לאוטיזם. היא מצטרפת ליוצרים כמו מאיר שלו ונורית זרחי שזכו בפרס בעבר

אפרת נומברג יונגר
פורסם:
מאירה ברנע גולדברג
מאירה ברנע-גולדברג | צילום: ליה יפה, יחסי ציבור
הקישור הועתק

המרכז הישראלי לחדשנות בחינוך העניק היום (א') פרס הוקרה מיוחד לסופרת הילדים והנוער מאירה ברנע-גולדברג, על תרומתה לספרות הילדים בעברית והשפעתה על דורות של קוראים צעירים. ברנע-גולדברג היא הזוכה ה-12 בפרס, ומצטרפת לרשימה של יוצרים שזכו בו בעבר, בהם גלילה רון-פדר עמית, מאיר שלו, נורית זרחי, אפרים סידון ולאה נאור.

הפרס הוענק במסגרת אירוע הגמר של תחרות הכתיבה הארצית "כותבים צעירים", שהמרכז מקיים מדי שנה ובה משתתפים אלפי תלמידים מכל רחבי הארץ הכותבים סיפורים מקוריים. הטקס התקיים באמפי דוהל בתל אביב בהנחיית טל מוסרי, במעמד תלמידים, אנשי חינוך, נציגי רשויות מקומיות ומשרד החינוך.

בנימוקי ועדת הבחירה נכתב כי ברנע-גולדברג נבחרה בזכות כתיבה "המפתחת דמיון בקרב קוראים צעירים" וביכולת להנגיש עלילות מורכבות ורגישות בשפה קולחת המעודדת קריאה עצמאית. הוועדה הדגישה גם את פעילותה לאורך השנים לקידום המודעות והזכויות של ילדים ובוגרים על הרצף האוטיסטי, ואת המסרים של הכלה, סובלנות וקבלת האחר שהיא מקדמת ביצירותיה.

ברנע-גולדברג נחשבת לאחת היוצרות הבולטות בישראל בתחום ספרות הילדים והנוער. היא זכתה בעבר בפרס דבורה עומר, באות האישה המובילה של עיריית פתח תקווה ובתואר "אנשי השנה" של כלכליסט. ספריה נמכרו במאות אלפי עותקים.

סדרת הדגל שלה, "כראמל", הפכה לאחת ההצלחות הגדולות של ספרות הילדים הישראלית בשנים האחרונות. הסדרה דורגה במקום השני ברשימת 25 ספרי הילדים והנוער החשובים שנכתבו בישראל מאז תחילת המאה ה-21, ועובדה לסדרת טלוויזיה, הצגות, ספרי קומיקס וחדרי בריחה. לצד הכתיבה, ברנע-גולדברג מרצה ברחבי הארץ ופועלת לקידום תרבות הקריאה בקרב ילדים ובני נוער.