mako
פרסומת

"אני אשמור עלייך מלמעלה וניפגש בחלומות שלך"

קשת עגיב – בת זוגו של רועי שלו ז"ל, ניצול מסיבת הנובה – משתפת בסיפור האהבה והפרידה ברשתות. בפוסט אישי היא חושפת את מילותיו האחרונות, את תחושת האשמה שצרבה את נפשו מאז אותו אסון בעוטף, ואת הקושי שלה להמשיך בלעדיו

אפרת נומברג יונגר
פורסם:
הקישור הועתק
רועי שלו וחברתו קשת עגיב
רועי וקשת. צילום: מתוך האינסטגרם | צילום: אינסטגרם

שבוע עבור מאז שם קץ לחייו רועי שלו, ניצול הטבח בפסטיבל נובה, ובת זוגתו הנוכחית, קשת עגיב, מספרת על הקשר המיוחד שהיה ביניהם, ועל המילים המצמררות שבהן נפרד ממנה, רגע לפני שנטל את חייו.

"רועיקי שלי, שראיתי אותך בפעם הראשונה באוזורה, האנרגיה הטהורה שלך מיד קראה אליי, מהרגע הראשון הרגשתי משהו מיוחד איתך ועוד לא הבנתי כל כך למה", היא כותבת. "עוד באותו היום כבר סיפרת לי את הסיפור שלך, ואני שיתפתי את שלי, אמרתי לך שצריך לטפל בפצע בטוסיק, ואתה מיד סמכת עלי והלכת אחרי כמו ילד.

"מאז עוד עשית לי חיים קשים, ולקח קצת זמן עד שנהיינו אנחנו, אבל הקדוש ברוך הוא והנשמות ששומרות עלינו דאגו לשלוח לנו מסרים מדויקים לגבינו. הדברים שיש לנו במשותף – כמו זה ששנינו מזל דלי, אנחנו חולקים יחד את אותו תאריך לידה ב-17.2, האמהות שלנו נפטרו, או אפילו זה שלשנינו יש רסיס או קליע בגוף  – זה כלום! כלום חיים שלי, לעומת הקשר הנשמתי העמוק והמיוחד שיש לנו".

עגיב מספרת שבתחילת הקשר היו מי שהתנגדו לו: "בהתחלה, רועי, כולם פחדו על הלב שלי. אבל אני בשלי, הולכת אחריך בביטחון. קיבלתי את מפלי אליי, התחלתי להתפלל אליה ועליה, היא דאגה לשלוח לי מסרים ברורים לגבינו, היא נכנסה למשפחת הנשמות המיוחדות שלי מפלי אחותי אני קוראת לה.

"אני זוכרת, רועיקי, שהיה יום ששכבנו במיטה ומשהו השתנה בך... רק פיזית, והעיניים שלך נצצו מאושר אמיתי, אמרת לי, 'אני אוהב אותך, קשת, לא חשבתי שאזכה לאהוב שוב באמת'.

"מעולם! מעולם לא היה לי חבר כזה טוב כמוך, עם קשר נשמתי כל כך חזק, עמוק וטוב. רועי, לא הכרתי גבר כמוך בחיים שלי, כי אין, פשוט אין גברים כמוך!".

 
בפוסט שהעלתה עגיב לרשת האינסטגרם היא משתפת במילים האחרונות ששלו כתב לה רגע לפני שאיבד עצמו לדעת. "כמה דק' לפני שהחלטת שאתה עוזב אותי לתמיד כתבת לי, 'אני אוהב אותך, אהובתי. אנחנו לא נפרדים, אני חלק ממך ואת חלק ממני לנצח, אני אשמור עלייך מלמעלה וניפגש בחלומות שלך'. את האמת, רועיקי, הפעם אני באמת לא יודעת איך ממשיכים מכאן. והאמת היא שאני גם לא רוצה".

פרסומת

לבסוף היא מסכמת: "תודה, תודה על זה שנתת לי להיות אור גדול במסע שלך. תודה שנתת שוב אמון באהבה, תודה שהיית החבר הכי טוב שלי, תודה ששיתפת אותי בסודות הכי גדולים שלך, תודה שהיית שם בשבילי אפילו אני לא הייתי עבורי. וסליחה, סליחה, שלא הייתי שם בזמן, הלוואי שתסלח לי, כי אני כנראה לא אצליח לסלוח לעצמי. אני אוהבת אותך אהבה מעל הטבע שלי".

אותר ללא רוח חיים ברכבו

שנתיים שרועי שלו ז"ל נשא על גבו את העול הכבד מאותה שבת שחורה, את העובדה שהוא שרד - אך בת זוגו מפל אדם ז"ל וחברתו הטובה הילי סולומון ז"ל לא. הוא הרגיש אשם שהוא כאן, והן לא. אחרי שנתיים של מאבק איתנים הוא החליט שהוא לא יכול עוד. מעיין אדם, אחותה הגדולה של מפל וחברתו של רועי, הבהירה בריאיון כי מבחינתה רועי מת כבר ב-7 באוקטובר: "הנשמה שלו נרצחה אז, מי שהרג אותו זה חמאס. השימוש בביטוי 'שם קץ לחייו' פשוט לא נכון - הוא מת מפצעיו כעבור שנתיים".

שלו לא תכנן כלל להגיע למסיבת נובה ליד קיבוץ רעים. רק ברגע האחרון החליט להתלוות לזוגתו, מפל אדם ז"ל. "מפל קנתה כרטיסים עם חברה שלה לפני איזה חודשיים, ורק כשהגיע התאריך של המסיבה היא ביקשה שאצטרף", הוא שיתף בעבר. "אמרתי לה בהתחלה שזה לא מתאים כי רק עברנו דירה וכלכלית זה כבד, ובערב היה גם יום הולדת לאחת מהחבורה שלנו. בסופו של דבר הסכמתי, בתנאי שנחתוך מוקדם כדי שנגיע בזמן ליום ההולדת. זה גם המזל, כי אחרת כל החבורה שלנו הייתה מגיעה למסיבה".

שלו אותר ללא רוח חיים ברכב שעלה באש סמוך לחוף פולג בנתניה. צוותי כבאות שהוזעקו למקום מצאו את הרכב בוער בכביש 2, סמוך למחלף אודים. גורמי רפואה קבעו את מותו במקום. שלו, תושב ניצני עוז, הוא ניצול הנובה שנפצע מירי ב-7 באוקטובר – שם איבד את בת זוגו מפל. לפני שאותר הוא פרסם פוסט ברשתות ובו כתב כי הוא "לא יכול יותר" וביקש סליחה, מה שעורר דאגה רבה בקרב חבריו ומשפחתו. רועי הותיר אב, אח ואחות - אמו נטלה את חייה כשבועיים לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל.

פרסומת

אובדנות היא תופעה הניתנת למניעה. במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו – דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו.

נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים:

ער"ן – בטלפון 1201

סה"ר – https://sahar.org.il

לפניות בוואטסאפ: 052-8451201