mako
פרסומת

"בשדה הקרב אף אחד לא שאל למי אתה מצביע": המיזם שמנסה לעצור את מלחמת האחים הבאה

קמפיין חדש המשלב תמונות מתערוכת "לוחמים למען לוחמים" מזמין את הישראלים לחתום על אמנה לשיח נקי לקראת ההליכה לקלפיות. היזמים מאחוריו מזהירים כי שיקום הפצועים תלוי לא פחות בסביבה שאליה הם שבים הביתה

מערכת הורים
mako
פורסם:
חיילי מילואים
חיילי מילואים | צילום: פלאש 90
הקישור הועתק

אווירת הבחירות שמתחילה למלא את הרחובות ואת הרשתות החברתיות מעוררת אצל רבים חרדה מחזרה לימי הקיטוב שלפני 7 באוקטובר. מול החשש הזה, יצא לדרך השבוע המיזם החברתי "ואהבת!", פרי שיתוף פעולה בין סוכנות Chameleontlv לבין עמותת SOS ISRAEL, המבקש לגרום לישראלים להוריד את הלהבות ולשמור על שיח מכבד תחת המסר: "אנחנו לא צריכים לחשוב אותו דבר כדי להישאר אחים".

הקמפיין החדש, שרץ במרחב הציבורי ובדיגיטל, משתמש בצילומים מתוך תערוכת "לוחמים למען לוחמים". התערוכה מעניקה במה לסיפוריהם האישיים של לוחמות ולוחמים ולמסע המורכב של חזרתם לחיים האזרחיים. היוזמים מקווים כי הפנים והסיפורים שמאחורי המדים יזכירו לציבור הרחב את המחיר הכבד שכבר שולם, ויעודדו לקבל אחריות חברתית לפני שהמילים מתלקחות שוב למאבק פנימי.

יערית שושן, יזמית חברתית ומייסדת עמותת SOS ISRAEL, מובילה בשנים האחרונות פעילות ענפה למען הלוחמים המתמודדים עם השלכות השירות והמלחמה. העמותה שלה הרחיבה דרמטית את פעילותה בשנה האחרונה ומעניקה מעטפת רחבה של קורסים לעיבוד חוויות לחימה, סיוע בהשתלבות בתעסוקה והעלאת מודעות לפוסט-טראומה. על עבודתה זו זכתה לאחרונה שושן, יחד עם סמנכ"לית העמותה סגית בכר, באות הוקרה במסגרת "גיבורות השנה" של מפעל הפיס וקשת 12. כעת, היא מפנה את המבט אל החברה האזרחית.

"פגשתי אלפי לוחמים ולוחמות עם דעות, אמונות והשקפות שונות, שעמדו כתף אל כתף וסיכנו את חייהם זה למען זה", מתארת שושן. "בשדה הקרב אף אחד לא שאל למי אתה מצביע או במה אתה מאמין. הם נלחמו יחד כי ידעו שיש משהו גדול יותר שמחבר ביניהם. אם הם ידעו להילחם יחד, אנחנו חייבים לדעת לחיות יחד. אנחנו לא יכולים לדבר על שיקום הלוחמים מבלי לדבר על החברה שאליה הם חוזרים. הבחירות יסתיימו, אבל אנחנו נישאר כאן יחד".

הציבור הישראלי מוזמן כעת להיכנס לאתר המיזם, לקרוא את האמנה ולחתום עליה. "יצרנו את ׳ואהבת!׳ כדי להפוך מסר חברתי לפעולה שכל אחד יכול לקחת בה חלק", מסביר ירון גרינברג, מנכ"ל Chameleontlv. "באמצעות תוכן, עיצוב וסיפורים אנושיים, אנחנו מזמינים את הציבור לעצור, לחשוב על המילים שאנחנו בוחרים ולהשפיע על השיח סביבנו".