ענבל ג'משיד וגלעד ואקנין, שניהם ירושלמים, הכירו כשהיו בני 16. יחד הם למדו באקדמיה קומפוזיציה מערבית. אבל גלעד נמשך למוזיקה מרוקאית ואלג'יראית, וענבל לשירה ערבית. לאט לאט הצטרפו אליהם נגני כינור, בס, צ'לו וכלי הקשה והתגבשה להקת "אקוט" - הרכב ייחודי שפועל קרוב לעשור, ומבצע שירי משוררים עם לחנים מקוריים בהשראה של מוזיקה מסורתית ערבית וצפון אפריקאית בשילוב טקסטים של משוררים בני זמננו כמו אלמוג בהר, יוסף עוזר ומירי בן שמחון. חלק מקטעי המוסיקה שלהם למבוגרים נעים בן 10 ל-50 דקות.

"לאחר שנולדו לנו ילדים, הייתה לנו הזדמנות לנסוע לשהות של מספר חודשים בפריז מטעם משרד התרבות. באותה תקופה נולד הבן השני שלנו, והמצאנו לו כל מיני שירים בבית עם ניגונים מזרחיים. פתאום הרגשנו שהשירים שאנחנו ממציאים מאוד חסרים בשדה התרבותי בארץ. כל שירי הילדים שאנו מכירים הם מערביים לחלוטין", אומרת ענבל ומספרת כי במוזיקה המזרחית אין למעשה שירים המיועדים לילדים משום שלא נעשית שם ההפרדה בין שירי ילדים לבין שירי מבוגרים. בתרבות המערבית לעומת זאת עשו את ההפרדה, וייעדו שירים פשוטים מבחינת הטקסטים והמילים לילדים.

"לא התכוונו למלא את החלל, אבל רצינו שלילדים שלנו יהיו שירים מזרחיים ושישמעו סולמות ומקצבים אחרים. התחלנו לגלגל אותו במשפחה, ראינו שהילדים שלנו מאוד אוהבים את השירים, והבנו שזה אפשרי".

האלבום "מצד לצד" נכתב בחודשיים בהם שהו גלעד וענבל בפריז, והוא יצא בדיוק כשפרצה מגפת הקורונה. "זה לא יכול היה לקרות לפני שהפכנו להורים", אומרת ענבל, "זו הייתה הפעם הראשונה שכתבנו מילים בעצמנו ולקחנו אותם מתוך החוויות היומיומיות שלנו, מה שהילדים אומרים לי ומה שאני מרגישה שעובר להם בראש, סיטואציות אוניברסליות של ילדים - להכין עוגה עם אימא, שיר על דג. היינו צריכים לתמצת כי שיר של ילד לא יכול להיות 10 דקות. מבחינת הלחנים, הלכנו על מוסיקה שהם מכירים - מוזיקה ערבית, אלג'יראית מרוקאית, האוזן של הילדים מאוד פתוחה ויכולה לקלוט הכול. השירים שלנו הם לא רק לילדים אלא לכל המשפחה ולכל עדה, חשוב לנו ששגם ההורים ייהנו בהופעה, באותה רמה שנהנו גם מההופעות שלנו למבוגרים".

להקת אקוט משיקה את האלבום "מצד לצד" בשתי הופעות:

6.7, 17:30 - השקת אלבום, מועדון האיזור בתל- אביב 

7.7, 17:30 - השקת אלבום, הצוללת הצהובה בירושלים