ילדים יכולים להיות עקשנים, ואפילו מאוד, כשזה מגיע לשתיית מים ולסרב בכל פעם שמגישים להם את הבקבוק - כי זה לא טעים מספיק, זה לא מתוק מספיק, לא קר או חם מספיק או בפשטות: כי לא בא להם. אך בגילאים הצעירים, ובמיוחד בקיץ הישראלי, שתיית המים חיונית במיוחד לתהליך הגדולה וההתפתחות, בייחוד לנוכח כמות ההתרוצצויות שלהם במהלך היום, ומחזירה להם את האנרגיה, האיזון והנוזלים שגופם מאבד בזמן שהם נושמים, מזיעים ומעכלים. איך גורמים להם לשתות יותר? אספנו עבורכם את הדרכים הכי טובות:

מתוק לו: נסו לגוון את טעמם של המים

במסעדות למדו כבר מזמן את הטריק והחלו להוסיף למים שלנו קצת לימון, נענע או נגיעה של מלפפון, שגורמים לנו לחשוב פעמיים לפני הזמנת מוגזים ממותקים. אז למה לא לנסות את זה גם על הילדים שלנו? במקום לתת להם מיץ או להכריח אותם לקחת שלוק מים, הציעו להם לטעום פינוק בריא כמו נביעות פלוס פרי - משקה המבוסס על המים המינרליים הטבעיים של נביעות במגוון טעמי פירות כמו אננס, מנגו ואבטיח. תראו את זה כניצחון כפול: הילדים נהנים ממשקה ממותק אך לא משלמים מחיר, בזכות מים עם רכיבי פרי אמיתיים, מעט קלוריות ובלי חומרים משמרים בכלל.

ילדה עם בקבוקי מים (צילום: ליאור נורדמן)
צילום: ליאור נורדמן

קחו את זה אישית: תנו להם לבחור איך לשתות

לפעמים זה לא מה שיש בו - אלא הקנקן, ובעוד שכוסות שתייה של "גדולים" עשויות לאיים בגודלן, ישנם אינספור פתרונות פשוטים למדי שיאפשרו לילדכם לבחור בעצמו איך הוא רוצה לשתות - מבקבוק בעל צורה ייחודית או עיצוב מקושט עם דמות שהם אוהבים, דרך פיות מסוגים שונים ועוצמות שאיבה מתכווננות, או דווקא כוס קטנה ונוחה לנשיאה אותה יוכלו למלא בכל פעם שירצו.

עידן הקרח: הפכו את השתייה לאטרקציה

פעמים רבות שתיית המים נתפסת כפעולה לא כיפית בקרב ילדים, אז למה לא לפלפל קצת את העניינים? לא, אנחנו לא מתכוונים להוספת פלפל למים, אלא להפיכת השתייה למשחק: הצטיידו בקשיות צבעוניות מסולסלות ובתבניות קרח בצורות מיוחדות כמו כוכבים או בעלי חיים, וגלו מהר מאוד איך הפעולה הופכת למרגשת יותר עבורם.

ילדים עם בקבוקי מים (צילום: ליאור נורדמן)
צילום: ליאור נורדמן

במרחק נגיעה: דאגו שהשתייה תהיה זמינה

השאירו תמיד בקבוק במקום נגיש אליו יוכל הילד להגיע בעצמו, כך שבמידה וירגיש צמא בעת פעילות, משחק או צפייה במסך - הוא לא ייאלץ להפסיק הכל אלא יידע שהמים בקרבת מקום ועליו רק להושיט יד כדי לשתות מהם. אם הם בגיל המתאים, עודדו אותם להיות עצמאיים בכל הנוגע לשתייה ולמדו אותם למלא מים מהמתקן או מבקבוק על מדף נמוך במקרר. ככל שהם יקבלו בעלות על התהליך - כך הם יותר יתרגשו מהאחריות החדשה שהענקתם להם.

סופר מודל: הוו בעצמכם דוגמה לקטנים

ככל שילדיכם יראו אתכם מאמצים יותר הרגלים בריאים - גוברים הסיכויים שהם יחלו לחקות אתכם. בארוחות הביתיות הקפידו לשתות רק מים (או מים פלוס פרי, כמובן), ובמקרר - לפחות בגובה העיניים שלהם - השאירו רק את המים והחלב.

צהוב עולה (ביוקר): שחקו איתם משחקי מים

כפי שאולי הבנתם עד עכשיו, הסברים על חשיבות המים לגוף האנושי וצמא בסיסי לא בהכרח מספיקים לקטנטנים שלנו כדי לשתות, אז הגיע הזמן ללכת הפוך על הפוך, וללמד אותם משחקים שיעודדו אותם לשתף פעולה. כל מי שחצה את גיל 10 כבר מכיר היטב את "מיקי מיקי" – המשחק שגרם לנו לגמוע עוד ועוד שלוקים עד שמישהו כבר יגיד "מאוס". למיטיבי לכת ישנו משחק הפיפי: הסבירו לילדיכם כיצד להציץ באסלה ולגלות האם שתו היום מספיק לפי צבע הפיפי שלהם. צהוב? צריך להמשיך לשתות, שקוף? זכיתם בתחרות!