עדיף לא לצאת בשעות החמות (צילום: רויטרס)
בשעות העומס עדיף להישאר בבית או לשהות במקום ממוזג | צילום: רויטרס

הקיץ בעיצומו ואיתו מגיעים גם עומסי החום הכבדים. אז נכון שהילדים בחופש ורוצים להשתולל ולשחק בחוץ, אבל חשוב שאנחנו, ההורים, נקפיד על כללי זהירות כדי שהם לא יתייבשו או יינזקו מהשמש הקופחת. כמה מים הם באמת צריכים לשתות בכל גיל, האם הם יכולים לישון עם מזגן והאם בכל פעם שיוצאים החוצה חשוב למרוח אותם בקרם הגנה? ד"ר מונה כידון, מומחית ברפואת ילדים, אלרגיה ואימונולוגיה מבית החולים תל השומר, עם כמה עצות חשובות:

פעילות: הישארו בבית בשעות השיא

"בימים שבהם חם מאוד, לא מומלץ לבלות בחוץ בין השעות עשר בבוקר ועד שלוש בצהריים. ניתן לשחק בגני שעשועים מוצלים או ללכת לבריכה בשעות אלו, אך חשוב להקפיד על כך שהילדים יהיו בצל וישתו מספיק מים", אומרת ד"ר כידון. "בימים בהם פחות חם, ניתן לבלות יותר בחוץ, אך חשוב לזכור שאת הטמפרטורות מודדים בצל, ולכן בשמש ישירה חם יותר".

את המזגן בבית כדאי לווסת לטמפרטורה שנעה בין 22 ל-26 מעלות. לדברי ד"ר כידון, גם בלילה אין בעיה לישון עם מזגן כל עוד מדובר בטמפרטורות אלו, אך כמובן שאם בחוץ נעים ואפשר לפתוח חלונות, זה עדיף. חשוב לציין כי בחדרים של ילדים עם רגישויות בדרכי הנשימה שישנים עם מזגן, יש להפעיל גם מכשיר אדים קרים.

שתיית מים: הכמות תלויה בגיל

כידוע, בימים חמים כאלו חשוב לשתות יותר, ולפי ד"ר כידון יש לדאוג שילדים, כמו מבוגרים, ישתו כ-15 אחוז יותר מהכמות הרגילה. ההמלצה היא כי תינוק עד גיל שנה יקבל ביום רגיל 150 סמ"ק של נוזלים (מים וחלב אם או תחליף חלב) לכל ק"ג ממשקלו. כלומר, תינוק ששוקל 10 ק"ג אמור לצרוך ליטר וחצי של נוזלים ביום רגיל וביום חם כ-1.8 ליטר ביום. עוד לפני גיל שנה, פחות או יותר בסמוך למעבר למוצקים, ניתן לתת לתינוק לשתות מים, אך חשוב לשים לב שאין זה מחליף את צריכת החלב האם או התמ"ל, שכן גם בהם יש נוזלים לצד מרכיבים תזונתיים חיוניים עבורו. כמות המים שהוא צורך אמורה להיות עד 10 אחוז מכמות הנוזלים שהוא צורך ביום.

לאחר גיל שנה ועד גיל 3, ילד אמור לצרוך 120 סמ"ק של נוזלים לק"ג ממשקלו. כלומר, ילד ששוקל 15-17 ק"ג, אמור לצרוך בימים חמים כ-1.8 ליטר ביום. ילדים עד גיל ההתגברות, צריכים לצרוך בין ליטר וחצי לשני ליטרים ביום. "בגילאים האלו, המדד הטוב ביותר לדעת האם הם שותים מספיק, הוא יציאות של שתן 3-4 פעמים ביום", אומרת כידון.

ילדים בבריכה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
בבריכה תקפידו שישתו יותר | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

קרם הגנה: להימרח בכל פעם שיוצאים מהמים

לדברי ד"ר כידון, אין צורך במריחת קרם הגנה אם יוצאים החוצה לא בשעות השיא למקום מוצל, אך הדבר תלוי בילד. אם מדובר בילד עם גוון עור בהיר במיוחד, כדאי למרוח אותו גם אם אתם במקום מוצל בשטח פתוח. מקדם ההגנה המומלץ הוא לפחות 30, וכל עוד הילד אינו נרטב לא צריך לחדש את המריחה.

בבריכה יש למרוח את הילדים בכל פעם שהם יוצאים מהמים. אם מצויין על אריזת קרם ההגנה כי הוא אינו נשטף במים, ניתן לחדש את המריחה אחת לשעתיים. כיום גם קיימים בגדי ים שלמים עם מקדמי הגנה שמאוד מומלץ להשתמש בהם, ואז צריך למרוח רק את חלקי הגוף החשופים.

כמו כן, בבריכה ובים קיימת סכנה גדולה יותר של התייבשות, משום שהילדים עשויים לא להרגיש צמאים, למרות שלא שתו מספיק. לכן, מומלץ תמיד להציע להם מים ולדאוג שבכל פעם הם שותים, אפילו מעט.

>> הולכים לים עם הילדים? 10 דברים שאתם חייבים לקחת