mako
פרסומת

זה קר ומתוק: כך תכינו ארטיק ביתי

משועממים וחם לכם? מצאנו את הפעילות המשפחתית המושלמות: קחו בלנדר, חתכו פירות ואל תשכחו את המקל - זמן קצר במקפיא והנה לכם ארטיק ביתי, בריא, מתוק ומרענן, בלי תוספות סוכר. הילדים ילקקו את האצבעות (וגם אתם ההורים)

מירב דוסטר
בשיתוף שטראוס מים
פורסם:
הקישור הועתק

קרטיב ביתי
בריא ומתוק ללא תוספת סוכר. כך תכינו את הארטיק הביתי המושלם | צילום: istockphoto

מה נצטרך להכין מראש?

בלנדר (יכול להיות גם מוט בלנדר) או מעבד מזון.

כלי קיבול ליצירת ארטיקים - בחנויות השונות (וגם באלו המקוונות) תמצאו מגוון רחב של מיכלים להכנת שלגונים: חלקם מפלסטיק וחלקם מסיליקון - אלו יעשו את כל התהליך הרבה יותר נינוח. אם אין בנמצא מיכלים להכנת ארטיקים, אפשר למזוג את התערובת המתקבלת לכוסות נייר חד פעמיות קטנות, עדיף כוסיות אספרסו שגודלן מותאם לילדים (וכמובן, לא לשכוח להכניס מקל), וכשהארטיק קפוא, אפשר לקלף את הכוס. חשוב לזכור, שאת המיכלים יש להניח על משטח יציב ורק אז לשים במקפיא.

מקלות תוכלו למצוא בחנויות יצירה, אבל תוכלו גם להשתמש בבוחשני קוקטיילים יפים, במקלות ליקריץ או כל מקל אחר (וטעים) שתוכלו להעלות בדמיונכם.

ומה עם המתיקות?

אין תמונה
מתקן להכנת קרטיבים. אפשר גם בכוסות חד פעמיים

מצרכים ל-5-6 ארטיקים:

1/4 1 כוסות יוגורט טבעי (לא ממותק) בעל 4.5% - 3% אחוזי שומן.

1 כוס פרי קפוא או רגיל (בננה, מנגו, אפרסק, מלון, אבטיח, פסיפלורה וכו’, ואפשר גם לשלב). למי שאוהב קיצורי דרך, ניתן להשתמש במחית פירות מוכנה וקפואה, שנועדה להכנת מיץ טבעי. כיוון שהיא מכילה כבר סוכר, נותר לכם רק לערבב אותה עם היוגורט, מבלי להוסיף ממתיקים.

2 כפות סוכר או דבש, מייפל, סילאן או סירופ אגבה (פירות חמצמצים ידרשו עוד כף ממתיק).

תהליך ההכנה:

שלגונים ביתיים, קיץ שמח במטבח
הילדים ילקקו את האצבעות. וגם אתם | צילום: יוסי סליס, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים