איך אני יכול לדעת אם הילד שלי להט"ב?

אין דרך לדעת עד שהילד לא בא ומספר. אפשרו להם לספר בעיתוי המתאים להם והימנעו מהנחת הנחות. כדי לעודד שיתוף, צרו סביבה חיובית ובטוחה עבורו. מתבגרים וצעירים המתלבטים לגבי נטייתם המינית רגישים מאוד לכל אמירה או תגובה של סביבתם הקרובה בנושא. זהו הזדמנויות בהם התקשורת עוסקת בלהט"בים ואמרו אמירות חיוביות בנושא, אל תאפשרו לבני בית אחרים או לאורחים להגיב בשליליות בביתכם.  

אולי זה סתם טרנד?

להיות להט"ב זאת לא דרך חיים. אלה החיים. גיל ההתבגרות היא תקופה מבלבלת והמסע של גיבוש הזהות המינית והיציאה מהארון כרוך לא פעם בכאב וייסורים. כמו שלא ניתן להפוך הטרוסקסואל להומוסקסואל בגלל שזה "טרנד" כך גם הדברים לא עובדים בכיוון ההפוך. חלקם יכולים להיות ביסקסואלים – כלומר להימשך לשני המינים. זה לא בהכרח שלב בדרך להפיכתם להומוסקסואל או ללסבית. תנו להם להגדיר את עצמם. לומר להם שזה טרנד, או שלב בחיים עלול להעביר מסר שאתם לא מתייחסים אליהם ברצינות ולפגוע בביטחון שלהם ובעתיד להיסגר בפניכם.

עשיתי משהו לא בסדר?

לא! אין קשר בין נטייה מינית לבין ההורות. הסיכוי של גיא, בן לשני הורים, אחות וכלב שגדל במושב בדרום להיות הומו זהה לסיכוי של סער שהייתה לו אמא שתלטנית, אבא נעדר וגדל במרכז ת"א.

להט"בים גדלים בכל סוגי המשפחות ובאים מרקעים שונים ואין שום דבר שיכולתם לעשות כדי להשפיע על כך. אתם כן יכולים להשפיע על המידה בה הילד שלכם ישתף אתכם על ידי יצירת סביבה המאפשרת שיתוף.

אבל זה לא מקובל עלי!

האמת היא, שאם יש לכם בעיה עם הרעיון שילדכם להט"ב, תצטרכו לחיות עם זה ולקבל את זה. הדבר הכי טוב  שאתם יכולים לעשות זה לשים בצד את הרגשות שלכם ולזכור שבלי קשר לנטייה המינית של ילדכם או לזהות המגדרית שלו, אתם אוהבים אותו ורוצים שהוא יהיה מאושר.

אין דרך להפוך אותם להטרוסקסואלים. אם תדחו את זה רק תחבלו ביחסים עם הילד ותגרמו לו ולכם פגיעה וכאב. הדחייה של זה גם תימנע מכם את האפשרות להיות שותפים לחלקים משמעותיים בחייו.

זה עוזר לדבר על זה

דבר אחד שאתם יכולים לעשות זה לתת להם את המידע שהם צריכים כדי לקבל החלטות נכונות. ללהט"בים צעירים חסר מידע לגבי הזכויות שלהם, היכן אפשר לקבל תמיכה, מין מוגן ועוד. אז גם אם אתם מרגישים שאתם לא יכולים לדבר על כך איתם, לפחות תפנו אותם למקומות בהם הם יכולים לקבל את המידע הזה.

המחאה בתל אביב (צילום: חדשות)
אל תפהכו את החשיפה שלהם לקשה יותר | צילום: חדשות

להיות להט"ב יהפוך את החיים שלהם לקשים יותר, לא?

אחד הדברים הקשים שלהטב"ים חווים זאת הדחיה ממשפחה וחברים. יש היום יותר ויותר דמויות להט"ביות לחיקוי בתרבות, פוליטיקה ובספורט ובסופו של דבר, האנשים שיש להם בעיה עם להטב"ים הם מיעוט (אם כי לעיתים צעקני מדי). למרות הקשיים שהחקיקה מערימה, להט"בים יכולים לחיות בזוגיות, להקים משפחה ולהיות מאושרים בדיוק כמו כל אחד אחר.

עם זאת, לגדול כ"שונה" יכול להיות קשה עבור כל מתבגר ללא קשר לנטייתו המינית לכן חשוב שהם ירגישו בנוח לשתף אתכם, בייחוד אם יתקלו במצבים של בריונות בבית הספר או בקהילה.

זכרו שהחשיפה של הילד בפניכם את עובדת היותו להט"ב היא רגע רגיש, מורכב ומכונן עבורו. הוא פונה אליכם לאחר שנים של תחושת זרות, הדרה, שוני ודחיה חברתית. בנקודה זאת הוא רואה בכם אותן דמויות ראשוניות הנותנות תוקף לקיומו. תגובתכם משמעותית מאוד לתחושת האישור והביטחון בזהותו המינית.

רן בראון הוא מנהל מכון מתבגרים, עובד סוציאלי, יועץ ארגוני ומנחה קבוצות