גיל ההתבגרות הוא כנראה התקופה בה הקצר התקשורתי בין שני הדורות הוא הגדול ביותר. בעוד המתבגרים יורים חיצים וצורחים עד לב שמיים, ההורים, אובדי עצות, פונים למדריכים שונים וייעוץ מקצועי. בצעד מקורי ומעניין, החליטו שתי נערות בריטיות בנות 17 לגשר על הפערים, וליצור מדריך להורים למתבגרים, היישר מהפה המתבגר.

ספר מתבגרים - מגן לאבגרוב ולואיז בדוול (צילום: צילום מסך מאתר The Telegraph)
"למדנו הרבה על דרך המחשבה של מבוגרים". מייגן לאבגרוב ולואיז בדוול | צילום: צילום מסך מאתר The Telegraph

פתרונות לקצרים בתקשורת

הבנות, חברות טובות בשם מייגן לאבגרוב ולואיז בדוול, תלמידות בבית ספר בדרום מזרח לונדון, לקחו את המשימה בשיא הרצינות ועל מנת לתת להורים את העצות האמיתיות ביותר, ראיינו מאה מחבריהן ללימודים. הספר, המכיל מעל 200 עמודים, מציג להורים סיטואציות מוכרות מהחיים במחיצתו של בן תשחורת ממוצע, ושופע המלצות וטיפים, כמו גם דרך להביט במצב מנקודת מבטו של המתבגר. בין הנושאים הבולטים ביותר: יחסי מין, שימוש בסמים וגם סידור החדר.

"מומלץ לתת לילד חלון של שלוש שעות לסידור החדר ולא להיכנס ולבדוק את ההתקדמות בזמן הזה", ממליצות הבנות בספרן. "הטקטיקה הזאת משתלמת לזמן ארוך כי הילד ירגיש שההורה בוטח בו".

הספר, שיצא השבוע ונקרא "מתבגרים מוסברים: מדריך להורים מפי מתבגרים", כבר נוחל הצלחה משמעותית בשוק, ושתי הבנות נבחרו לכתוב אותו על ידי המו"ל מבין חמישים בני נוער שקיוו לקבל את התפקיד והשתתפו כצמד בתחרות כתיבה יוצרת.

"רצינו לספר את זה כמו שזה", מסבירה לואיז. "ניתחנו את ההתנהגות שלנו וגם את של החברים שלנו, והתהליך עזר לנו מאוד לגלות גם את הצד של ההורים שלנו ולחשוב עליהם. מצאנו הרבה פתרונות למצבים שונים של חוסר תקשורת ואי הבנות".

"למדנו הרבה על דרך המחשבה של מבוגרים", מודה מייגן. "אבל למדנו גם, בזכות זאת, כיצד להערים עליהם".

"זה היה מאוד מעניין עבורי לקרוא את הספר", אומרת הלן, אמה של מייגן. "יש שם הרבה נושאים שרלוונטיים לכל הורה כיום שלא ממש היו קיימים כשאנו היינו בגיל ההתבגרות, לכן בעיניי המידע הזה הוא חיוני. עדיין, אני מקווה שהבת שלי לא עושה את חלק מהדברים שמצויינים בספר, ושהיא הביאה את המידע מתוך תחקיר בלבד".

הנה מספר טיפים ידידותיים מתוך הספר, שסביר שכל המתבגרים בעולם יהנהנו לעומתם בהסכמה:

  • אם אתם לא רוצים שהמסיבה שהילד שלכם עורך תהפוך לאירוע המוני ויחרב את הבית שלכם לחלוטין, ודאו עמו שכאשר הוא מפרסם את האירוע בפייסבוק, המידע יהיה זמין רק לחברים, ולא לציבור הרחב, ושהכתובת המלאה אינה זמינה אונליין.
  •  על מנת להפחית בחשבון הטלפון הסלולרי של המתבגר, כדאי שתדאגו שהוא משתמש באפליקציות כמו וואטסאפ, וייבר וסקייפ שמאפשרות הודעות טקסט ושיחות חינמיות בין משתמשים שנמצאים בטווח רשת אינטרנטית.
  • אל תתעסקו יותר מדי במראה החיצוני שלכם. נטייה כזאת מצדכם תעבור הלאה, לילד, והוא יהיה מאוד עסוק במראה שלו.
  • שיטות הפחדה הן אפקטיביות אצל בני נוער בנושאים כמו סמים. אם תראו לילדים כיצד הסמים יכולים להרוס את השיניים, העור והשיער, זה יכול לעשות את העבודה. במיוחד בנות.
  • אל תאסרו על בן הנוער לקחת חלק ברשתות חברתיות. הוא בכל מקרה ימצא את דרכו לשם, כי שם מתרחשת כל הפעילות החברתית היום. פשוט ודאו שיש לו את כל המידע לגבי בטיחות ופרטיות.

>> "ככה את לא יוצאת מהבית": משפטים שאסור להגיד למתבגרים