mako
פרסומת

סקס בבית הספר זה טוב?

מתברר שיחסי מין של בני נוער לא בהכרח פוגעים בהישגיהם בלימודים; מחקר אמריקאי שבדק עשרות אלפי מתבגרים מצא שאלה שעשו סקס במסגרת קשר קבוע שמרו על רמת ציונים טובה, לעומת המתפרפרים שהתגלו כתלמידים גרועים. ומה מצב הבתולים?

נטעלי גבירץ
mako
פורסם:
בני נוער במיטה
בני נוער במיטה | צילום: istockphoto
הקישור הועתק
בני נוער במיטה
בואי נצטיין? | צילום: istockphoto

שנת הלימודים בפתח והמוני נערים במתח. איזה מתח? מתח מיני כמובן, שמושפע מההורמונים הגועשים. חלק מהמתבגרים רק חושבים על סקס, ואילו אחרים גם מוציאים את הפנטזיות לפועל. אך האם יש לקיום יחסי מין השפעה על ההישגים בלימודים? מחקר חדש שבדק את הקשר בין סדיני המיטה לכותלי הכיתה, מצא שסקס בתקופת הלימודים לא בהכרח מוביל לציונים ירודים, בעיקר לא כאשר הוא נעשה במסגרת קשר קבוע.

 "קשר זוגי תומך עוזר להתרכז בלימודים"

המחקר בדק כ-90 אלף בני נוער בגילאי 11 עד 17 מכל רחבי ארצות הברית, לאורך תקופה של כ- 15 שנה. הנתונים שעולים ממנו מעניינים: נמצא שבני נוער שעושים סקס במסגרת מערכת יחסים קבועה, זוכים לציונים גבוהים יותר בלימודים בהשוואה לכאלה שמקיימים מין מזדמן. אם זה לא מספיק, אז המתפרפרים גם נושרים יותר מהלימודים, ויש להם סיכויים נמוכים יותר להתקבל ללימודים גבוהים. 

בני נוער שלא מקיימים יחסי מין יכולים להיות רגועים יחסית; נמצא שאין הבדל מובהק בין הציונים של צעירים פעילים מינית לבין חבריהם לכיתה הבתולים שרק חולמים על כך.
המחקר העלה עוד שלא הרבה השתנה בעשור וחצי האחרונים מבחינת הגיל שבו נערים מתחילים לקיים יחסי מין: 15.7 אצל בנים ו- 16.2 אצל בנות.

הסקסולוגית והיועצת הזוגית ד"ר איריס בר און לא מופתעת מהממצאים: "מין מזדמן מאפשר סיפוק פיזי רגעי ותו לא. כשישנה מערכת יחסים עם אהבה ותמיכה היא נותנת לנערים רוגע ושלווה להתרכז בלימודים, בלי רגשי האשמה והמחשבות כמו 'האם הוא חושב עליי?', 'יצא לי שם של זנזונת', 'אולי אני בהריון' ועוד דברים המסיחים את הדעת. גם הסקס עצמו שונה בתוך מערכת יחסים שפויה וחמה שאין בה זלזול, אלימות או התעללות, הגורמים לאי שקט ותסכול.

"מערכת יחסים בריאה נותנת תחושה של השתייכות וקרבה, ויכולה לדעתי גם לעזור לבני הזוג בלימודים. ישנם מקרים שבהם צד אחד מושך את הצד השני ללמוד ולהצליח בבית הספר, מתוך רצון לבלות יחד וללמוד יחד. הקרבה הזאת בהחלט יכולה להיות מועילה".

>> חושבים שסקס בכיתה זה גרוע? הנה בנות 7 שרוקדות על עמוד