תלמידים בבית הספר גימנסיה הרצליה בתל אביב החליטו להחרים את הלימודים בזום בזמן הסגר במחאה על הפערים הכלכליים בין תלמידים בישראל.

לדבריהם לרבע מתלמידי ישראל אין מחשב בבית או שיש מחשב אחד לשימושם של ילדים רבים ולכן הם לא יוכלו ללמוד במהלך הסגר ויישארו מאחור. תלמידי הגימנסיה יצאו במיזם בשם "לא משאירים 25 אחוז מאחור" והם אומרים שעד שלא יסופקו לתלמידים המוחלשים מחשבים הם קוראים לכל הנוער בישראל לא ללמוד בזום.

אחת התלמידות, תמר הולצמן, בת 16, מספרת שהכול התחיל בשיעור חינוך. "המחנכת שלנו דיברה איתנו על בית הספר באופן כללי, על איך אנחנו מרגישים בתוך המערכת הזו. כמובן שעלה הנושא של למידה מרחוק בסגר שמתחיל ממש עכשיו, וחשבנו על כך שחלק גדול מתלמידי ישראל שאין ביכולתם ללמוד מרחוק כיוון שאין להם מחשב, תשתית אינטרנט וכו'. חשבנו שדווקא מכיוון שלנו יש את הפריבילגיה ללמוד ולהתקדם, אנחנו רוצים לפתוח בשביתת סולידריות כי לא ייתכן שיפתחו פערים בחברה, שאלו שיכולים ללמוד יתפתחו ואלו שלא יישארו מאחור, זה משמר דבר שאנחנו רוצים לשנות. הממשלה הקצתה תקציב לקניית מחשב לכל ילד, אך אותם ילדים לא קיבלו מחשבים ולא תשתית אינטרנט. לפי מה שאני יודעת ליותר מ-80 אלף ילדים אין מחשב. דיברנו עם המנהל שתומך בנו, עברנו בין כיתות, דיברנו עם גופים שיוכלו לקדם אותנו, וכתבנו מכתב פתחנו עצומה שמועברת בין המון בתי ספר וערים ועמוד אינסטגרם".

בעצומה, עליה  חתמו כבר למעלה מאלף תלמידים נכתב: "זאת תקופה קשה לכולנו. מהעני לעשיר. מהאזרח הקטן לפוליטיקאי. לצעירים ולמבוגרים כאחד. וצריך לזכור, שהגרוע מכל עוד לפנינו. בתקופה כזאת, של חוסר וודאות ובלבול, אנחנו כחברה, יותר מתמיד צריכים ומחויבים להיות כאן אחד בשביל השני. בתור אנשים שהתמזל מזלם ונולדו למשפחות שיש להן אמצעים, גישה למחשבים ולטלפונים חכמים, החלטנו פה אחד שאנחנו לא מוכנים לשבת בשקט בזמן שמערכת החינוך מדכאת את הלמידה של 400,000 תלמידים במדינת ישראל, וכל זה מכיוון שלא כולם נולדו, כמונו, עם האמצעים הדרושים ללמידה מרחוק".

"הצלחה שלנו תהיה כאשר הממשלה תשים לב אלינו ולפרויקט הזה ותתחיל לעשות עם זה משהו", אומר מיכאל פרידלנד, בן 15, הלומד בבית הספר. "אנחנו דואגים לחברינו מישובים שפחות חזקים כלכלית ושלמדינה פחות אכפת מהם, לא כמו שאכפת לה לפחות מהחרדים והילדים במרכז שלהם מעניקים יותר כסף מאשר לשאר הילדים במדינה. אני חושב שכולנו צריכים להיות שווים,  לא משנה מאיפה אנחנו או במה אנחנו מאמינים. וחשוב לזכור שאנחנו לא משאירים את חברים שלנו מאחור, לא עד שיתייחסו אליהם בדיוק כמונו".

על פי מנהל בית הספר, זאב דגני, בגימנסיה הרצליה יש תלמידים בודדים ללא מחשב, ובית הספר ידאג להם בימים הקרובים. הוא תומך באופן מלא ביוזמה של תלמידיו. "אני רואה בה ביטוי מאוד אנושי, מאוד הומני וסולידרי. הרגישות הזו  והידיעה שיש התחייבויות של ממשלה לדאוג לכולם והיא לא מתממשת והתלמידים שלנו צועקים נגד אי מימוש. רק אתמול העבירו כספים לחרדים, ואני חושב שהתלמידים שלנו בתקופה של מעין התפרקות מוסרית כל כך גדולה, הם אור גדול לחברה הישראלית".

 ממשרד החינוך נמסר: מערכת החינוך עברה ללמידה מרחוק, והשתתפותם של התלמידים בה מהווה חובה.

המשרד סומך על מנהלי בתי הספר וצוותי החינוך שיקיימו את שגרת הלימודים במתכונת זו באופן מיטבי, תוך מתן המענים הנדרשים לצרכים המשתנים של התלמידים. מהניטור שלנו נדרשו רכישה של כ-150,000 מחשבים ניידים. המשרד הקצה לכך את התקציב הנדרש והוא נערך בימים אלה לרכישתם".