נערה עם טלפון סלולרי (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
"צריך לדבר עם הילדים על הסכנות שבעניין" (אילוסטרציה) | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
הורים רבים חוששים מהרגע בו יצטרכו לשבת עם הנער או הנערה ולעשות את שיחת המין החשובה והמביכה, ממנה חלקם עוד מתאוששים בעצמם מימי נערותם האישית. מחקר חדש ומפתיע מגלה כעת כי יש סיכוי שהילדים הם אלה שיצטרכו להעביר לילדיהם את השיעור בחינוך מיני. הסקסטינג, שליחת הודעות סלולריות בעלות אופי מיני, הפך בשנים האחרונות לחלק אמיתי מההתבגרות המינית, דבר אותו עובר כמעט כל מתבגר כשהוא מגשש את דרכו למגע המיני הראשון.

>> לעמוד פייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?

המחקר, שמגיע ממחלקת הרפואה של אוניברסיטת טקסס בגלבסטון, השתמש בנתונים מתוך שאלונים אותם מילאו אלף נערים ונערות בתיכון באופן אנונימי במשך שש שנים עד שנת 2012. הנערים ענו על שאלות בנוגע להיסטוריה המינית שלהם, והיסטוריית הסקסטינג שלהם, הכוללת שליחת מסרים מיניים טקסטואליים ובעיקר שליחת תמונות עירום. החוקרים הופתעו לגלות קשר ישיר וברור בין שני הדברים, וגם הבינו שלא מדובר בהתנהגות פרועה או חריגה של בני הנוער, אלא בנורמה.

עוד כתבות בערוץ בית ומשפחה:

מה בני הנוער בישראל באמת יודעים על סקס?
איך מדברים איתם על יחסי מין?
רוב ההורים בטוחים שהאינטרנט אינו מקום בטוח לילדיהם

"ההתנהגות הזו אינה חדשה, רק המדיום שלה חדש", מסביר החוקר הראשי, ג׳ף טמפל, פרופסור לפסיכולוגיה. "היא אינה בטוחה מאחר שאינה אינטימית וניתן להפיץ את המסרים שנשלחו. גילינו שבמרבית המקרים, הסקסטינג מקדים למפגש המיני, והתאוריה שלנו היא שהסקסטינג משמש כעת כשער למין. מדובר בגישוש מקדים לפני שממשיכים לשלב הבא".

הזדמנות לדבר על יחסי מין

החוקרים מצאו כי מרבית הנערים הפעילים מינית, אשר רובם, כאמור, השתמשו גם בסקסטינג בדרכם ליחסי המין, היו אחראיים, ולא דיווחו על התנהגויות מיניות מסוכנות. "אני חושב שהדבר הטוב במחקר הזה הוא שהוא נותן להורים להבין איפה הילד שלהם נמצא. אנחנו יודעים עכשיו שהטקסטינג מקדים את הסקס, כך שאם ההורה מבחין בהתנהגות כזו, הוא יכול לנצל את ההזדמנות לשיחה חשובה על אמצעי מניעה והתנהגות מינית אחראית. מדובר בהזדמנות, והורים לא צריכים עכשיו להיבהל ולקחת לילדים את הטלפון והמחשב אלא לנצל אותה. לבתי בת ה-11 יש טלפון והיא יודעת מה זה טקסטינג. אני מדבר איתה על זה, והולך לבתי ספר בכל המדינה כדי לדבר על הנושא עם ילדים".

טמפל מזכיר ש'תראה לי את שלך ואראה לך את שלי' אינה התנהגות חדשה שהמציא הנוער של היום, והיא נורמלית, רק שהמדיום השתנה. "עכשיו יש פה סיכון שאם תראי לי את שלך, אני אלך ואראה את זה לכל העולם, ועל זה צריך לדבר עם הילדים. בעזרתם של כל הסלבריטאים שנכוו כעת מאותו עניין בדיוק לאחר שפרצו לענן שלהם, יש לא מעט דרכים לא מביכות לפתוח את הנושא עם הילדים".