הכי יפים, הכי כיפיים: בתי הספר שהיינו רוצים ללמוד בהם
בפנימיית "לה רוסי" בשווייץ לומדים כל עשירי אירופה, בבית הספר "רמרקבלס" בניו-זילנד הילדים כל הזמן בוהים בחלון כי נשקף ממנו היפה בעולם, ותלמידי "פולה" שבסקוטלנד נהנים מיחס של מורה אחד לשלושה ילדים בכיתה. בתי הספר שאתם רק יכולים לחלום ללמוד בהם


כל בתי הספר הרגילים – רגילים באותה דרך. כל בית ספר מדהים – מדהים בדרכו שלו. אם הילדים שלכם לומדים במערכת החינוך, סביר שבית הספר שלהם לא שונה בהרבה מבית הספר שאליו הלכתם אתם, ושאליו הולכים רוב ילדי ישראל. הרבה בטון, מגרש כדורסל, כיתות עם פלקטים לכבוד הסתיו, החגים ויום העצמאות. ברזייה בחצר, חדר מורים מנומנם בניחות ארל גריי וחולצות תלבושת אחידה בשלל צבעים. לכבוד פתיחת שנת הלימודים, קבלו את בתי הספר שעושים בית ספר לבית הספר שלכם – בגלל הנוף, בגלל התלמידים או סתם בגלל שהם לא מצפים שתקדישו את אחר הצהריים שלכם לפתרון תרגילים בחשבון.
הכי יוקרתי: "לה רוסי", שווייץ


הפנימייה המפורסמת היא ככל הנראה בית הספר היקר בעולם, עם שכר לימוד של 100,000 דולר לשנה. הפנימייה, שמחנכת את ילדיהם של עשירי העולם ובני מלוכה מרחבי הגלובוס מגיל 7 ועד 18, נוסדה ב-1880 ושלא כמו האשקוביות שאליהן אתם שולחים את הילדים שלכם, ממוקמת בטירה עתיקה מהמאה ה-14. כמיטב המסורת, תפקיד מנהל בית הספר עובר בירושה, והמנהל הנוכחי הוא דור שלישי בתפקיד. חוץ מיחס של מורה לחמישה תלמידים ותכניות הלימוד הטובות בעולם בתחומי הספורט, הדרמה והמוזיקה (לצד לימודים עיוניים דו-לשוניים, באנגלית ובצרפתית), מציע בית הספר אתר סקי פרטי ובימים אלו ממש נבנה שם אולם מופעים צנוע בהשקעה זניחה של 50 מיליון דולר. הכי רחוק מבניין אשכול פיס שיש ליד בית הספר בשכונה שלכם.
הנוף הכי מהמם: "רמרקבלס", ניו-זילנד

הכי יפה: "ויטרה", שוודיה


בלי ציונים, בלי שיעורי בית: "אלפא", קנדה

הכי פחות צפוף: "פולה", סקוטלנד

