דומונקוס ואנה בוזה, בני זוג מהונגריה והורים לשתי בנות, בורקה (8) וקטלין (6), התאהבו בתחום השיט כבר לפני 12 שנים, כשראו אנשים מפליגים במעבורת בין איים, במהלך חופשה שלהם בקרואטיה. 

מאז השניים לא זכו לממש יותר מדי את התחביב, שהרי כידוע אין ים בהונגריה, והיו שוכרים סירות כשהיה מתאפשר להם. כך היה עד לפני ארבע שנים, אז החליטו בני הזוג בוזה לקחת את הנושא ברצינות. החלום שלהם היה להפליג ברחבי העולם עם הבנות, ובנובמבר 2019 הם גם החליטו לגרום לזה לקרות. דומונקוס ואנה מכרו את כל רכושם, רכשו את סירת המפרש שהם חלמו עליה, עגנו אותה בקרואטיה והחלו לטפל בה, לבצע תיקונים ולהכין אותה להפלגה ארוכת טווח. 

המסלול של משפחת בוזה (צילום: Sailing Teatime)
המסלול של משפחת בוזה | צילום: Sailing Teatime

נדמה שבני הזוג בוזה לא יכלו לחשוב על טיימינג מושלם יותר, כי כידוע לכולנו כמה חודשים לאחר מכן החלה מגפת הקורונה להתפשט במדינות השונות ולשנות את סדרי העולם כפי שהכרנו אותם. מה שכן, בעוד המשפחה תיכננה לצאת למסע באפריל האחרון, כמה תיקונים אחרונים ונסיבות של הרגע האחרון גרמו להם לדחות את היציאה בחודשיים. 

בסוף חודש יוני האחרון, משפחת בוזה עזבה את קרואטיה והחלה להפליג ברחבי איטליה, ספרד, מיצר גיברלטר ואף חצו את האוקיינוס האטלנטי. את חג המולד האחרון הם בילו באי הקריבי, מרטיניק, וכעת הם מבלים באי הקריבי סן מרטן. בתכנית הם עוד שואפים להגיע לאיי הבתולה של ארה"ב, לעבור את תעלת פנמה ולהמשיך לפולינזיה הצרפתית. 

קייטלין ובורוקה בוזה (צילום: Sailing Teatime)
מתנהלים באופן עצמאי הודות למשאבי הטבע. בנות משפחת בוזה | צילום: Sailing Teatime

בני הזוג מעידים על עצמם כי הם לא ממהרים ושמחים לתת למגבלות השונות ולענייני הקורונה להכתיב את דרכם. הם עוקבים מקרוב אחר ההנחיות השונות במדינות השונות, עורכים בדיקות קורונה כנדרש כדי להיכנס למדינה חדשה ואף נכנסים לבידוד במידת הצורך. מה שכן, עבור מדינות רבות, ימי שהותם של בני המשפחה בים, נחשבו להם כבידוד וכך קיצרו משמעותית את תקופת ההמתנה שהם היו צריכים לחכות כדי להיכנס לחלק מהמקומות.

אז עד מתי זה הולך לקרות? לדבריהם, הם היו רוצים שכשהבנות שלהם יגיעו לגיל העשרה, הן יגדלו בחברת ילדים אחרים בגילן. אז לאור העובדה שבתם הבכורה בת שמונה, נשמע שיש להם לפחות עוד 4-5 שנים להעביר בין הגלים.  

משפחת בוזה (צילום: Sailing Teatime)
עוד בוקר שגרתי על הסיפון של משפחת בוזה | צילום: Sailing Teatime

ועד אז, הבנות למעשה עוברות חינוך "ביתי" על ידי אנה בבקרים, שבזכות האינטרנט, עוקבת מקרוב אחרי מה שלומדים בני גילן בכיתה רגילה. דומונקוס, מפתח תוכנת IT במקצועו, עובד בשלט רחוק מהסירה, ומנהל פגישות באמצעות טלפון לוויני במידת הצורך. בשעות אחר הצוהריים בני המשפחה מבלים ביחד וחוקרים את המקומות שהם נמצאים בהם. בני הזוג מקפידים ללמד את הבנות על צמחייה, בעלי חיים, שפה ותרבות מקומית ומנסים ליצור מערכי שיעור בנושא. 

בזכות לוחות סולאריים ומערכת להתפלת מים, הם יכולים להתנהל בסירה באופן עצמאי. כמו כן, כל פעם לפני הפלגה ארוכה, הם מצטיידים במוצרים יבשים כמו אורז ופסטה, אותם הם אוכלים לצד הרבה דגים טריים שהם דגים בעצמם.  

משפחת בוזה (צילום: Sailing Teatime)
הרבה יותר ביחד. משפחת בוזה | צילום: Sailing Teatime

אורך סירת המפרש של המשפחה, הוא חמישים מטרים ויש בה שלוש בקתות, שכל אחת מהן עם חדר אמבטיה משלה, בו שירותים ומקלחת. כך יוצא שאם אין אורחים על הסיפון, כל אחת מהבנות מקבלת חדר משלה. בנוסף, בסירה יש אזור מגורים וחדר אוכל ומטבח קטן המצויד בכיריים, מיקרוגל, מכונת קפה, מקרר קטן ואפילו מדיח כלים ומכונת כביסה.

לסיכום, על השאלה אם החיים במגורים כל כך קרובים בנו אותם כמשפחה או דווקא הובילו לריבים, דומונקוס מספר שהתשובה הראשונה היא הנכונה. לדבריו, כשגרו בבית הוא היה חוזר עייף מהעבודה ורק רוצה זמן עם עצמו, לראות טלוויזיה ולהירגע. כעת, הוא מעיד כי הוא אב מעורב יותר בגידול בנותיו ושבעיות משפחתיות נפתרות הרבה יותר מהר מבעבר. "אני יכול לראות אותן מתבגרות ולחיות איתן ביחד", הוא מספר, "אנחנו מבלים הרבה יותר זמן איכות של כולנו".