mako
פרסומת

הורים מוותרים על מחיות פירות: תינוקות קרניבורים תופסים תאוצה

בזמן שיותר ויותר הורים מחפשים דרכים חדשות להזין את ילדיהם, יש כאלה שמוותרים על בננות ואבוקדו ועוברים לבשר "היא תינוקת רגועה, ואני בטוחה שזה בזכות האוכל שלה", אומרת אחת האימהות. לצד ההתלהבות, רופאי ילדים מזהירים: "דיאטות מסוג זה בגיל צעיר אינן הדרך הנכונה לילדים"

מערכת הורים
mako
פורסם: | עודכן:
תינוקת אוכלת בשר
אילוסטרציה | צילום: shutterstock
הקישור הועתק

כשהבת של דריה קוונוויל היתה מוכנה לאוכל מוצק, היא דילגה על הפירות המרוסקים. במקום זה היא קיבלה חלמון ביצה נא וכבד עוף מרוסק. בהמשך נוספו סרדינים, חמאה וארטיקים עשויים מציר עצמות. "שיזאנדרה פשוט כרסמה ירך טלה כדי להרגיע את החניכיים", מספרת קוונוויל בת ה-31, מסאדברי, אונטריו, קנדה - היא מנהלת עסק להדרכת מיומנויות שטח וחיים בטבע. מבחינתה, היא אומרת, זו היתה דרך טבעית להרגיע את התינוקת. "היא תינוקת קלה, ואני מאמינה שהאוכל משחק בזה תפקיד עצום".

הטרנד הקרניבורי שכבש מבוגרים עושה את דרכו גם לתינוקות ופעוטות. אימהות מחליפות מתכונים כמו "מח עצמות מוקצף" בקבוצות פייסבוק, כשברשת אפשר למצוא גם רופאים שמגדלים "תינוקות קרניבורים" בעצמם ומעלים סרטונים למאות אלפי עוקבים.

אבל לא כולם מסכימים עם סוג התזונה הזו. "ילדים קטנים צריכים ויטמין סי לסחוס ורקמות חיבור, וגם סיבים חשובים לעיכול ולמיקרוביום", מזהיר פרופ' מארק קורקינס, גסטרואנטרולוג ילדים מטנסי. לדבריו, תזונה עתירת בשר כמעט לא מספקת את אלה. "זו תזונה שיכולה לפגוע בהתפתחות".

לוריין בונקובסקי, דיאטנית מוסמכת ממישיגן, נחשפה לראשונה לדיאטה הקרניבורית בסרטוני יוטיוב שעסקו בפריון. בתחילה חשבה שזה מטורף, אבל לאט לאט אהבה את הרעיון. היא לא נכנסה להיריון - אך אימצה תינוקת, שגם לה החליטה להעניק תפריט קרניבורי. הבת המאומצת, איזבלה בת השנה, אוכלת ביצים, גבינה מגוררת, יוגורט, ובשר בקר ועוף טחון ומרוסק. היא גם מלקקת חמאה מכף ומקבלת ציר עצמות בבקבוק. כשבקונקובסקי הבחינה בעצירות, היא הוסיפה קצת פירות, אבל הבסיס נשאר בשרי.

יש לא מעט אימהות שמושפעות גם מהפילוסופיה של עמותת קרן ווסטון א. פרייס, עמותה אמריקאית שהוקמה בשנת 1999 בוושינגטון די.סי., ארצות הברית, שמקדמת תזונה עשירה במזון מן החי בהשראת שבטים שנחקרו בשנות ה-20 וה-30. "אנחנו בעלי חיים, ולכן עלינו לאכול תזונה ביולוגית מתאימה", אומרת קוונוויל, שמאמינה ששומן מהבשר ומהחמאה עוזר לתינוקת שלה לישון טוב יותר. גם לשונות ובשר לב בקר מככבים אצלה בבית.

חלק מהמומחים מסכימים שבשר הוא מקור מצוין לברזל, אבץ וחלבון שקל לגוף לנצל. לדברי פרופ' סטיבן אברמס מאוניברסיטת טקסס מדפי המזון לתינוקות מלאים יותר מדי בפירות מרוסקים ובשקיות סחיטות מאשר בצנצנות בשר. לדבריו, ילדים צריכים לקבל ברזל איכותי - ובשר הוא מקור חשוב לכך. עם זאת, הוא מוסיף כי ילדים צריכים מגוון מזונות. "דיאטות מגבילות אינן מתאימות לילדים קטנים", הוא אומר. "חשיפה למגוון כבר בגיל צעיר מגדילה את הסיכוי שהילד יאכל בריא גם בעתיד".

פרסומת

גם ההמלצות הרשמיות של משרד הבריאות האמריקאי ברורות: פעוטות מגיל שנה עד שנתיים צריכים לאכול ירקות, פירות, מוצרי חלב, דגנים מלאים וחלבונים - כולל בשר, דגים ואגוזים, ולא רק סטייקים וביצים.

נישה סלאס ברי, אחות מטנסי, החלה בטרנד הקרניבורי בעצמה בתקופת טיפולי פוריות. כשהגיעו הילדים, היא לא חשבה פעמיים. " אם זה בריא בשבילי, למה שאקנה לילדים חטיפי תינוקות מתוקים או קרקרים מלוחים? זה פשוט ג'אנק פוד לתינוקות". שני ילדיה, בוני ובקט, התחילו לאכול כבר בגיל צעיר נתחי סטייק. לפעמים סלאס ברי הייתה לועסת את הבשר בעצמה ומעבירה להם. "זו היתה הדרך הכי טבעית להזין אותם", סיפרה. כיום הם בני שלוש וחמש, ועדיין 90% מהתזונה שלהם מבוססת על בשר, ביצים ונקניקים. פירות כן נכנסים לתפריט, אבל רק אחרי שהם מסיימים את הסטייק או הבייקון. "בשר קודם לכל", אומרת סלאס ברי.

בנסיעות משפחתיות, היא אומרת, הילדים מנשנשים קרקרי חזיר – שלהם הם קוראים "עוגיות". אחת הילדות אוהבת במיוחד חטיפים שעשויים מבשר בקר בלבד. "היא קוראת לזה 'ממתק בשר'", אומרת אמא שלה.