הלימודים צפויים לחזור מחר: ההערכה היא שכמעט כל המדינה תעבור לירוק
פיקוד העורף צפוי על פי ההערכות להכריז הערב על מעבר לשגרה מלאה ברוב הרשויות, למעט שלושה אזורים: קו העימות, גולן צפון וגליל עליון. ברשויות כבר נערכים לפתיחת מוסדות החינוך. הרשימה המתעדכנת

מערכת החינוך צפויה לחזור למתכונת מלאה כבר מחר (ה'), לאחר שפיקוד העורף יעביר כמעט את כל המדינה למדרג ירוק בעקבות הפסקת האש עם איראן. לפי גורם המעורה בדברים, שלושה אזורי הנחיה בלבד יישארו במתכונת מוגבלת: קו העימות, גולן צפון וגליל עליון. כל שאר הרשויות יעברו לשגרה מלאה.
ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן הודיע לתושבים כי פיקוד העורף עדכן אותו שהחל מהערב העיר חוזרת לשגרה מלאה, ללא מגבלות. גם ראש עיריית הוד השרון אמיר כוכבי הודיע על שינוי ההנחיות בעירו ועל היערכות לפתיחה מלאה של מערכת החינוך. בגבעתיים הודיעה העירייה לתושבים כי כלל מוסדות החינוך בעיר יפתחו מחר, וקראה להורי הגנים לסייע בהכנת המוסדות לפתיחה.
גם חדרה, אבן יהודה, הוד השרון, יהוד, קריית אונו, גני תקווה והרצליה צפויות לחזור למתכונת לימודים מלאה. "פיקוד העורף צפוי לעדכן את מדיניות ההתגוננות ולהכריז על הרצליה כ'עיר ירוקה'. בהתאם לכך, החל ממחר ייפתחו במלואן מערכות החינוך בעיר, הפורמלי והמשלים, והודעה מפורטת תופץ בהמשך", נכתב בהודעה שהופצה לתושבים.
בשעות הצהריים יצאה הודעה גם לתושבי תל אביב: "מערכת החינוך העירונית בתל אביב-יפו תשוב לפעילות מחר, יום חמישי 9.4, החל מהשעה 10:00, זאת בעקבות עדכון מדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף שנכנס לתוקף הערב (8.4 בשעה 18:00). כלל המסגרות ישובו לפעול - גני הילדים, בתי הספר היסודיים והעל-יסודיים, בחינוך הרגיל ובחינוך המיוחד. בגנים ובבתי הספר היסודיים הלימודים יתקיימו כרגיל כולל צהרונים, וייתכנו עדכונים נקודתיים בנוגע להזנה. בבתי הספר העל-יסודיים היום יוקדש גם לשיח ולעיבוד לצד הלמידה.
במסגרות החינוך המיוחד הלימודים יחלו בשעה 10:00 ללא הסעות וללא הזנה, וההגעה באחריות ההורים. עדכונים פרטניים יועברו ישירות מהמסגרות. צוותי החינוך והמנהלים נערכים לפתיחה מחודשת של המסגרות לאחר הימים האחרונים, והדגש ביום החזרה יהיה על רגישות, הקשבה וחיבור מחודש של הילדים והצוותים".

ראש עיריית כפר סבא רפי סער הודיע גם הוא כי מערכת החינוך בעיר תחזור לפעילות מלאה כבר מחר בבוקר. לדבריו, מעונות היום, גני הילדים ובתי הספר על כל שכבות הגיל ערוכים לפתיחה לאחר סריקות והכנות שבוצעו מבעוד מועד. סער הוסיף כי הנחה את הצוותים לפתוח את יום הלימודים בשיח רגשי והקשבה לתלמידים. גם במבשרת ציון הודיעו כי הם מעוניינים להחזיר מחר התלמידים חזרה למסגרות.
כפי שנודע ל-mako, ההערכה היא שכמעט כל המדינה תעבור למדרג ירוק, מה שמשמעותו לימודים מלאים ללא הגבלות. שלושה אזורי הנחיה בלבד, קו העימות, גולן צפון וגליל עליון, ימשיכו לפעול לפי מתווה מדורג שפורסם, החל מיום ראשון הקרוב.
המהלך מגיע על רקע הפסקת האש שעליה הכריז נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לפנות בוקר. מדובר בהפסקת אש הדדית בת שבועיים בין ארצות הברית לאיראן, שבמהלכה ייפתח מצר הורמוז ויתקיים משא ומתן באסלאמאבאד. ישראל הודיעה כי היא תומכת במהלך, אך הבהירה שהפסקת האש אינה כוללת את לבנון.
מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" ב־28 בפברואר, מערכת החינוך פעלה במתכונת חירום. למעלה מ־1.6 מיליון תלמידים למדו מרחוק או לא למדו כלל במשך כשישה שבועות. בשבוע שעבר אישר ראש הממשלה בנימין נתניהו מתווה לחזרה מדורגת בקפסולות, שכלל הגעה של 30% עד 50% מהתלמידים בלבד. המעבר הגורף למדרג ירוק, אם יאושר כמצופה, ייתר חלק ניכר מהמגבלות הללו. בגבעתיים, למשל, הודיעה העירייה כי היא שולחת צוותי ניקיון לגנים שבהם ילדים עם אלרגיה מסכנת חיים, וקראה להורים לסייע בסידור הגנים לקראת הפתיחה.
פיקוד העורף עדכן הבוקר כי טרם התקבלה החלטה רשמית על הקלות במדיניות ההתגוננות, אך ציין שנבחנים שינויים בהנחיות. הערכת מצב מעודכנת צפויה להתפרסם במהלך היום.