הדיירים: זוג בשנות ה-40 המוקדמות, עם 2 ילדים בגיל ההתבגרות.

הדירה: בית בן 15 במושב בשרון, בגודל 180 מ"ר, המשתרע על שתי קומות ועליית גג, ובעל ארבעה חדרים. הבית צר ומלבני. בקומת הקרקע היה מטבח קטן וצפוף, מימינו היו חדר רחצה וחדר כביסה גדול, ובמרכז הבית - סלון לא מרווח. בכניסה לבית הייתה תקועה פינת אוכל שחסמה את הזרימה בין החדרים השונים. בנוסף, עליית הגג שימשה כמחסן מוזנח.

החזון: הדיירים ביקשו ליצור עבורם בית יפה, נעים ומעוצב, כך שיהיה כיף לחזור הביתה מיום עבודה. עם זאת, היה להם חשוב לשמור על נוחות, לארגן הרבה מקומות לאחסון ולא להתפשר על פונקציונאליות.

עלות השיפוץ: 500 אלף שקל, שכללו הריסת קירות, חלוקה מחדש של החדרים, עבודות אלומיניום, ארונות חדשים, ריצוף, חידוש חדרי רחצה, החלפת ריהוט, חידוש המטבח ועוד.

משך השיפוץ: 5 חודשים.

ממלכת הילדים בעליית הגג

מקלחת אחרי שיפוץ 3
עוד הצצה לחדר הרחצה של הילדים | צילום: הדר דור

החלום של הלקוחות היה בית מעוצב שייתן תחושה של מרחב. הקונספט שנבחר לבית - קווים נקיים מודרניים והייטק. כל קירות הבית נצבעו בגווני אפרפר למיניהם, למעט מספר קירות שנצבעו בסגול (כמו קיר הכניסה). הבית כולו רוצף בגרניט פורצלן בגוון שמנתי. חדרי הרחצה והכביסה בוטלו ושטחם סופח לאזור המטבח. באזור המרכזי בבית נוצר מרחב פתוח של מבואת כניסה, מטבח וסלון ושירותי אורחים.
בקומה השנייה היו חדר השינה של ההורים (ובו חדר רחצה), שני חדרי ילדים וחדר רחצה. כדי להתאים לצרכים של הדיירים, נערכו שינויים מבניים בחלל.

המטבח: המשפחה ביקשה ליצור חלל פתוח, אך עם זאת, היה חשוב להם שיהיה שולחן אוכל גדול לאירוח. הצעתי להם לוותר על שולחן פינת האוכל המסורתי, וליצור במקומו אי עצום. עיצבנו להם בהזמנה מיוחדת אי שנפתח לשולחן אוכל גדול שיכול לארח 10 אנשים, בגווני אלומיניום ולבן כמו כל המטבח. מעל האי נתלו שלוש מנורות מ"תומאס תאורה".
הקרבה בין חלל חדר המגורים והמטבח מאפשרת אירוח סביב האי. עם זאת, חלל המגורים משקיף לגינה עצומה בגודלה, כך שהאירוח העיקרי מתרחש בגינה.

הסלון: בשיפוץ הסלון הקפדנו לשמור על קווים נקיים. הסלון הוגדל על חשבון חלל פינת האוכל. פתחנו גומחה בקיר מגבס לטובת דרגש ישיבה בסגנון מרוקני - גם מוסיף עניין וגם פונקציונאלי. בנוסף, הארנו את הפינה בעזרת גופי תאורה מעוצבים.
לריהוט בחרנו ספות בגווני אפור ושמנת, הדום אלגנטי מרופד בבד תחרה קטיפתי בצבע שחור ושולחן מזכוכית שחורה. במקום שידת טלוויזיה קנויה מעץ, בנינו שידה מגבס שמשמשת בית למכשירי החשמל והטלוויזיה. בין הסלון למטבח בנינו קיר נמוך - אלמנט עיצובי המאפשר את תחושת הפתיחות והזרימה ומהווה תמיכה לספה. קיר זה משמש כיחידת אחסון למטבח, מהווה חיץ עדין בין שני המרחבים ומאפשר למי שרוצה לאכול ולצפות בטלוויזיה.

הכניסה: הוספנו שידת מגירות לאחסון מתחת לגרם המדרגות, ונישות מגבס.

אי נשלף - הדר דור
האי מדגמן שליפה - ערוך לארח 10 אנשים | צילום: הדר דור
חדר ההורים: החדר הורחב על חשבון חדר צמוד, ובתמורה חלק מהחדר הפך לחדר ארונות. כדי ליצור תחושה של חיות, אחד הקירות נצבע בסגול עז, נבחר פרקט בגוון אפור ונתלו וילונות בגוונים של אפור בהיר.
חדר הרחצה הקטן אוחד עם חדר ארונות קטן, ליצירת חדר רחצה גדול ומרווח. בקיר נבנו גומחות לאחסון כלי רחצה וסבונים, שמשלבים בין יופי ונוחות. הקירות נצבעו בגוון אפור כמו בכל הבית, ונבחרו אריחים בצבע שמנת המעוטרים בפיתוחים בצבע כסוף. להשלמת המראה המסוגנן, עוצב ארון כיור צף בצבע כסוף עם כיור מלבני וברז שיוצא מהקיר.

חדר הילדה: הדיירת הקטנטנה בחרה את הצבע השולט בחדר - סגול בגוון לילך, עם וילונות בצבע סגול בהיר. בקיר נבנו נישות גבס מעוצבות שמשמשות כמדפי אחסון לאוסף הפיות שהיא מטפחת. שולחן הכתיבה בצבע שמנת בהיר משתלב בהרמוניה בחדר החדש. בעלת הבית גם רכשה אהיל מיוחד שהתאים מאוד לחדר הילדה.

חדר ילדים אחרי שיפוץ 1
הדיירת הקטנה בחרה בצבעים סגולים | צילום: הדר דור

חדר רחצה של הילדים: בחרנו אריחים בגוון שמנתי, ולהוספת צבע עליז בחרנו בצבעים כחולים לארון הכיור ומסגרת המראה.

עליית הגג: עליית הגג שימשה כמחסן, אבל החלטנו לנצל אותה ולהסב אותה לחדר משחקים. היא רוצפה בפרקט בגוון חום. בשני צידי הגג בנינו שידות אחסון מעץ בגוון שמנת, ושילבנו מדפי גבס לצעצועים ומשחקים.

טיפ למשפצים: בעיצוב הבית חשוב להתייחס בכובד ראש לנושא האחסון. כאשר הפונקציונאליות משתלבת היטב ובחכמה בגישה העיצובית, מתקבל בית מרהיב ביופיו אבל גם שימושי ומותאם לצרכי היומיום. בעזרת טקסטורה מעניינת, מצבע הקירות ועד חומריות הריהוט, ניתן לשדרג כל חלל - מחדר הרחצה ועד עליית הגג. חשוב לייצר פלטת צבעים בהתאם לחללים השונים ולא לפחד, למשל, להשתמש בשליכט בתקרת חדרי הרחצה או בצבעים עזים בקירות חדר השינה.
חשוב לתת את הדעת על כל פינה בבית, ובפרויקט זה ניתן לראות כיצד התכנון המדויק מאפשר טיפול נכון בחללים השונים מבלי להעמיס או לגרוע מהיופי הכובש.

פריט אהוב בבית: האי במטבח הוא רעיון שאהבתי מאוד להגות וליישם.

דבר המעצבת: ניתן לראות בבית מגוון חומרים וצבעים שמתקיימים בחלל אחד, בהרמוניה והתאמה מלאה. חשוב לסמוך על בעל המקצוע בעל העין המיומנת שיוכל להתאים את מגוון הטקסטורות לכדי שפה נקייה ושלמה, וידע לממש את הדמיון ולהפוך אותו למציאות. השינוי האדיר שבוצע בבית אכן תאם את הציפיות הגבוהות שלי כאשת מקצוע ושל הלקוחות, ואין תענוג גדול מזה.

הדר דור, מעצבת ואדריכלית פנים

לכתבה הקודמת במדור: כזו דירת סטודנטים עוד לא ראיתם
לכל הבתים במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו