הדיירים: בני זוג בשנות השישים המאוחרות לחייהם, שהחליטו למכור בית בהרצליה פיתוח ולעבור לגור בפנטהאוז בן מפלס אחד. בני הזוג חיפשו דירה עם נוף לים ועם מרפסות גדולות במיוחד שיחליפו את החצר הגדולה שסבבה את ביתם הקודם.

הדירה: פנטהאוז בצפון תל אביב שצופה ישירות לים. גודלו הוא כ-250 מ"ר והוא ממוקם בקומה האחרונה במגדל מגורים. הבית היה בן חצי שנה כשנרכש וחלליו חולקו מחדש במסגרת השיפוץ. כעת הוא מורכב מחמישה חדרים: סוויטת הורים, חדר משפחה, חדר אורחים, חדר עבודה וסלון. את המטבח, פינת האוכל והסלון מקיפה מרפסת בגודל של כ-100 מ"ר. בבית יש מרפסת נוספת מחוץ לסוויטת ההורים, וכן שני חדרי רחצה וחדר שירותי אורחים.

החזון: רצינו ליצור דירה שתעניק תחושה של בית נופש. שמנו דגש מיוחד לים הנשקף מכל עבר ונתנו לו לחדור לתוכה, להשפיע על העיצוב שלה והתאמנו את הגוונים בבית לגווני הים הכחול. הדירה מרווחת ואוורירית, יחד עם זאת בעלת אווירה חמימה שלא נותנת לזוג להרגיש אבודים בחללים הגדולים.

משך השיפוץ: כחצי שנה.

עלות השיפוץ: כ-900 אלף שקל. העלות כוללת הריסת קירות ובניית חדשים, שינוי במיקומי תשתיות בהתאם לחלוקה החדשה, ריהוט מלא, תאורה, ציוד חשמלי, ריצוף חדש ומטבח חדש. בכל השיפוץ עשינו שימוש בחומרי גמר יוקרתיים.

סלון אחרי שיפוץ3 - נורית גפן
עיצוב אלגנטי ונקי אך לא מנוכר. הסלון | צילום: שי בן אפרים

הים נכנס לסלון

מעטפת הדירה, הפתחים, מיקומו של הממ"ד ודלת הכניסה היו דברים שלא ניתנו לשינוי, וחייבו התייחסות בתכנון ובחלוקת החללים. קירות פנים כמעט ולא היו, אך היה צורך בפירוק הריצוף הקיים, שכן הדירה נמכרה כדירה בנויה.
תכנון סוויטת ההורים שינה מאוד את מבנה התשתית הקיימת. בנוסף, יצרנו במבואת הכניסה שירותי אורחים וארון מעילים רחב.
העיצוב המודרני בבית שולב עם פריטים חמים, במטרה ליצור אווירה נעימה ועוטפת. כמו כן, הדירה עוצבה בצילו של הים. הים הכחול הוא שהכתיב את התכנון ואת בחירת החומרים מתוך רצון שלא להתחרות איתו ולתת לטבע את מקומו הראשי בדירה.

הסלון: מצוי בחלל שגובהו 4.5 מטרים. הוא פתוח למרפסת ולים הכחול שניבט מכל חזיתותיו, ובחרנו בווילונות לבנים אווריריים כדי לתת לו לחדור פנימה. בסלון, כמו בשאר החללים הציבוריים ובמרפסת הצופה לים, נבחר ריצוף אבן בגוון אפור כהה ליצירת המשכיות. בחרנו ספות גדולות מעור הפוך בצבע לבן, כשלידן שתי כורסאות עשויות בד בדיגום עשיר בגווני שחור אפור ושולחן נמוך וגדול בגוון בז' שהשלימו מראה אלגנטי אבל לא מנוכר.
לצד מערכת הישיבה תלינו מסך פלזמה שמשמש בעיקר להאזנה למוזיקה ולא מהווה את מרכז ההוויה בסלון.

פינת האוכל: מצויה באותו חלל ומשלבת שולחן עשוי במבוק בגוון בז' עם כיסאות בעיצוב רך, שנועדו לשבור מעט את הקו הנקי ולהכניס חמימות. כך עושה גם גוף התאורה בגוון אפור כסוף שמשתלשל מהתקרה וזורק ניצוצות של אור בזכות המעטפת המחוררת שלו.

פינת אוכל אחרי שיפוץ3 - נורית גפן
מעטפת גוף התאורה זורקת ניצוצות של אור חמים. פינת האוכל | צילום: שי בן אפרים

שזלונג מפנק בחדר המשפחה

המטבח: מצוי אף הוא באותו החלל, אך הופרד באמצעות תקרה מונמכת ואי באורך 3.2 מטרים. המטבח האיטלקי כולו צחור והוא כולל שני תנורים וארון תריס שבו חבויים מכשירי החשמל.
התאורה נטמעת בתקרה ובקירות, מלבד גוף תאורה בולט בגוון אפור בטון שמשתלשל מעל אזור הישיבה באי. בחלון המטבח יש תריס שעשוי מפסי עץ רחבים צבועים לבן.
מול המטבח מונחת שידה לבנה שמפרידה בין הכניסה לסלון ועליה מונח ציור שבחרה בעלת הדירה.

חדר המשפחה: מופרד במשקוף ללא דלת. כל החדר עוצב בגוונים חמים יותר והרצפה מחופה בפרקט בגוון חום אפור שיובא מפינלנד. בפרקט הזה נעשה שימוש בכל החללים הפרטיים בדירה. הכנסנו לחדר ספת שזלונג נוחה, רחבה ומפנקת שאפשר להשתרע עליה בכיף לצפייה בטלוויזיה או לקריאת ספר.

שירותי האורחים: מרוצפים באבן בלוסטון. העיצוב הנקי של החדר מרוכך בגופי תאורה שעשויים קריסטל גושני.

חדר הרחצה: מעל הכיור יש שתי נישות. אחת מהן פתוחה ופונה לאמבטיה ומהווה אלמנט עיצובי, והשנייה סגורה ומיועדת להסתיר את מוצרי הקוסמטיקה. הטבענו על הקיר פסיפס אנכי שמורכב מזכוכיות עגולות בגוון ירוק ששובר את הלבן ומחזיר את הקשר לים.

חדר רחצה אחרי שיפוץ 2 - נורית גפן
גופי תאורה מקריסטל גושני. שירותי האורחים | צילום: שי בן אפרים

נוף הרים מהמיטה

חדר השינה: במרכזו מיטה של מעצב העל רוש בבואה שיובאה מצרפת. המיטה פונה למרפסת נוספת שקיימת בבית וממנה ניתן לראות את הרי השומרון. בניגוד למרפסת הסלון, זו עוצבה במראה חמים יותר עם דק עץ וצמחייה ענפה.
לפני השיפוץ חלק מהחדר היה בעצם חדר ארונות צפוף. הוא בוטל והוחלף בארון קיר באורך של ארבעה מטרים.

חדר הרחצה הצמוד מרווח מאוד ויש בו חלון שפונה גם הוא לנוף. הוא מכיל מקלחון גדול עם ספסל ישיבה, ג'טים לעיסוי וראש מקלחת שיוצא מהתקרה למראה מינימליסטי. כל הכלים הסניטריים באיכות גבוהה מאוד ומיובאים מאיטליה.

חדר העבודה: צופה לים ומלבד שולחן כתיבה וציוד משרדי, הדיירים ריכזו בתוכו אוספים של קומקומים ומלחיות מהממים שאגרו במהלך השנים.

חדר האורחים: עוצב גם בגוונים חמימים ובתוכו ספה שנפתחת למיטה המיועדת לבני המשפחה של הזוג ולאורחים הרבים שמגיעים להתארח אצלם.

מקלחון בחדר השינה אחרי שיפוץ - נורית גפן
ג'טים לעיסוי, ספסל ישיבה וראש מקלחת שיוצא מהתקרה. חדר הרחצה של ההורים | צילום: שי בן אפרים

דבר המעצבת: זו הייתה חוויה מאוד נעימה לעבוד עם בעלי הבית ושיתוף הפעולה עימם היה מירבי. התכנון ובחירת חומרי הגמר נעשו במשותף, כאשר רוח העיצוב ברורה לכל הנוגעים בדבר.

טיפ: צריך לדעת לחלק תפקידים ראשיים ומשניים בתכנון ובעיצוב כדי ליצור הרמוניה ולא תחרות בין החוץ לפנים. חשוב להחליט אלו אלמנטים יהיו בולטים ולידם להכניס פריטים רגועים יותר כדי שלא יצרו עומס בחלל או יגנבו את ההצגה.

פריט אהוב: הפרקט הייחודי שיובא במיוחד מפינלנד ונתן מענה לחמימות שהתבקשה בחדרי הבית מבלי לפגום במראה המודרני והנקי. הוא משמש דוגמא לכך שעץ אינו מילה נרדפת לכפריות, אלא אלמנט עיצובי רלוונטי בהחלט גם כשרוצים עיצוב בקווים מינימליסטיים.

פרגון לאנשי מקצוע: רהיטי תות והמעצב ארז שגיא שעיצבו את הכורסאות, השידות והשולחן בסלון; חברת קליין שייבאה את המטבח מבית העיצוב האיטלקי בינובה; החנות אקסלוסיב ממנה נרכשו כל גופי התאורה; בית העיצוב ספדה ממנה קנינו את כל הכלים הסניטריים.

המעצבת: נורית גפן | בתים סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים; טלפון: 052-2685740.

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו

>> במדור הקודם: חצר קטנה לכל חדר

לכל הבתים במדור