הדיירים: בני 40, עוסקים במקצועות חופשיים, הורים לשתי בנות בגילאי עשר ושש. 

הדירה: בית פרטי בן ארבעה חדרים בגודל 100 מ"ר בישוב באזור מודיעין. מבחוץ הבית היה ישן ומוזנח, ומבפנים הוא היה סטנדרטי וחסר ייחודיות. בשל התנאים הטופוגרפיים, הבית בנוי בשני מפלסים שגרם מדרגות מחבר ביניהם. במפלס התחתון היו הסלון והמטבח, במפלס השני חדרי השינה של בני הבית, ושירותים ואמבטיה. המטבח היה פשוט, מהקבלן, עשוי מפורמייקה לבנה. 

החזון: הרחבת הבית על ידי תוספת קומה (60 מ"ר) בה ימוקמו חדרי השינה של הבנות, חדר עבודה ושירותים נוספים. בנוסף, שיפוץ חללי הבית ועיצוב מחדש של השטחים הציבוריים, חדרי השינה של הבנות וטיח חיצוני של כל הבית. 

עלות: המסגרת התקציבית הייתה כ260 אלף שקלים שכללה את הבנייה של הקומה השנייה פלוס שיפוץ החללים הציבוריים וריהוטם מחדש.

טפט ורוד ומטבח כפרי 

התכנון: המבנה המדורג של הבית ומיקום המדרגות לא היו ניתנים לשינוי, והיוו את נקודת המוצא לשיפוץ. לגרם המדרגות הוסיפו גרם חדש שהוביל לקומה נוספת, בה שלושה חדרים פלוס חדר שירותים. חלוקת השטחים בקומה התחתונה נשארה אותו הדבר.

השיפוץ: הקו העיצובי שהוחלט עליו היה נקי, ביתי וחם; שילוב בין מראה מודרני ועתיק. הדיירים ביקשו לעשות שימוש מרובה בעץ בגוונים אדומים וחומים. החומרים שנבחרו לבית היו בגוונים חמים ורכים ליצירת אווירה אינטימית ומזמינה.

הקומה החדשה: על הגג נבנו הקומה הנוספת וגרם מדרגות חדש שמוביל אליה. הגימור הפנימי של הקומה העליונה בוצע כולו בבנייה יבשה – כלומר שימוש בקונסטרוקציות  גבס בקירות החיצוניים, חיפוי התקרה בגבס וחלוקת הקומה בוצעה באמצעות קירות גבס. כך התאפשרה הכנת תשתיות למערכות החשמל, המים והביוב בצורה פשוטה ומהירה יותר ותהליך השיפוץ התקצר משמעותית. 

אין תמונה
מדבקות עליזות על הקיר בחדר של הילדה

הסלון: לרצפה נבחרו אריחי גרניט פורצלן בגודל 60*60 ס"מ בצבע בז' בהיר על מנת להעניק תחושה של מרחב. כמו כן, נבנה קיר גבס למסך הפלזמה ונישות לחפצי נוי. ציור נפלא שציירה בעלת הבית, העניק את כתם הצבע הדומיננטי בסלון.
נבחנה האפשרות לבטל עמוד וקורה קונסטרוקטיביים שמפרידים בין חלל הסלון למטבח, אבל בסופו של דבר הוחלט לצבוע אותם בגוון חום ברונזה כדי להדגיש את ההפרדה בין החללים.

המטבח: ריהוט בסגנון כפרי, מעץ מלא ובגוון חום אדמדם שתרם למראה החמים שבני הזוג רצו לשוות לבית.
המדרגות שממוקמות במרכז הבית הפכו לשימושיות יותר, וחופו במדרכי (פלטות) עץ בצבע חום אדמדם שמתכתבות עם המטבח. ספוטים שקועים הותקנו בקיר לצידן.

הבית מבחוץ אחרי השיפוץ- עובד קדם
עכשיו יותר יפה, לא? הבית מבחוץ אחרי השיפוץ | צילום: קובי קנטור
חדר הילדים: על מנת להכניס עניין לחדר של הבת הבכורה נבחר לקיר טפט צבעוני בגוונים של בורדו ורוד וסגול, שמייחד את החדר. בחדר השינה של הקטנה צבענו את הקיר בשני גוונים של ורוד בהיר וורוד כהה, והודבקו מדבקות לבבות משובבות נפש. כדי לא להעמיס בצבעוניות, בחומרים ובמראה הכולל, נבחר ריהוט פונקציונלי בצבע שמנת.

השירותים: שימוש בצבעי קונטרסט; אריחי קרמיקה מיוחדים בגוון חום כהה על רקע קיר בצבע מוקה, לצד אסלה תלויה.

מעטפת הבית: טוייחה מחדש בטיח אקרילי, טיח פיגמנטי בצבע בז'. בחלק העליון הוספנו משרביות (בלוקים מעוטרים) ולא אטומים ליופי. מסביב לדלת הכניסה לבית שיבצנו חיפוי אבן טבעיים, שמעניקים מראה עתיק ואותנטי.  

פריט אהוב: הלוק הכללי של המדרגות המעקה והתאורה.

פרולוג: היעדים והמטרות שהוצבו בתחילת הפרויקט הושגו הן מבחינת התקציב, לוחות הזמנים והתוצאה. ההחלטה לבנות את פנים הקומה החדשה בבניה יבשה מגבס הוכיחה את עצמה כנכונה, חסכה זמן יקר ואף יצרה תוצאה מרשימה יותר.
לאנשים שעומדים לשפץ אני מציע קודם כל להגדיר מראש את הצרכים והשימושים השונים של כל חלל עד כמה שניתן, ולשתף פעולה עם האדריכל. לשיח עירני לגבי התכנון והעיצוב, ולהיזון חוזר יש משמעות רבה. אדריכל שמנותק מבעלי הבית, הצרכים והדרישות שלהם, משול לדג מחוץ למים.

עובד קדם, אדריכל ומעצב פנים בעל סטודיו לאדריכלות ועיצוב 

רוצים לראות בתים נוספים במדור?

שיפצתם את בית חלומותיכם ואתם רוצים לשתף את הגולשים? כתבו לנו מייל