הדיירים: בני זוג בשנות ה-30 לחייהם, פלוס תינוקת בת שנה וחצי וחתולה. הוא בן למשפחה ותיקה בבנימינה, היא מירושלים. 

הבית: בנחלה משפחתית במושבה בנימינה, בגודל ארבעה דונם. השטח שייך לסבו ולסבתו של הלקוח, שהיו ממקימי היישוב. הבית הישן טבל בצמחיה ירוקה והוקף עצי פקאן, עצי פרי וזיתים. בשטחו לול ורפת שיצאו משימוש. 

החזון: הדיירים רצו בית בן קומה אחת, בעיצוב מינימליסטי ביותר עם אווירה חמה ומעט מאוד חפצים ורהיטים. התוכנית המקורית הייתה להרחיב את הבית הקיים ששטחו היה 110 מ"ר. כנשות מקצוע, התחברנו מאוד לרעיון ההרחבה מבחינה אקולוגית סביבתית, אולם בהמשך התברר שבשל מצבו הרעוע של המבנה, מוטב להרוס אותו ולבנות מחדש.

מסדרון ועץ הזית- מיכל מודריק
המסדרון נגמר בעץ זית | צילום: מיכל מודריק ותמר קול הררי
עלות הבנייה: 900 אלף שקל. חשוב לציין שתחילת הבנייה נערכה בתחילת 2008, כשמחירי הברזל היו יקרים יותר.

 השיפוץ: הבית החדש בשטח של 180 מ"ר תוכנן על הריסות המבנה הישן. בדומה לתוכנית המקורית, החלטנו להשאיר את הנוף הטבעי והפראי ובניית הבית החדש נעשתה תוך התחשבות בעצים המיוחדים שטופחו שם במהלך השנים.

לבקשת הדיירים, תכננו שלושה חדרי שינה, חדר עבודה ופינת משחקים עם יציאה לחצר מוצלת.
יצרנו רצף של חללים שמאפשרים הפרדה תחושתית בין הפונקציות השונות. רצפת הבית רוצפה בגרניט פורצלן בצבע אפור בהיר.

כדי להכניס כמה שיותר טבע לבית, תוכננו הרבה חלונות, שמתפקדים כמסגרות אלגנטיות לנוף, ומעניקות נקודות מבט שונות מהבית אל החוץ. למשל, פרוזדור שמסתיים בחלון ארוך מהרצפה לתקרה ומנהל דיאלוג עם חלון זהה מצדו השני.

פורמייקה לבנה במטבח, צבעוניות בחדר המשחקים
פינת אוכל מחוברת למטבח- מיכל מודריק
פשוט ויפה. מבט על פינת האוכל | צילום: מיכל מודריק ותמר קול הררי
 

המטבח: מעוצב בפשטות, כמו שאר חדרי הבית. הצבע שנבחר למטבח הוא פורמייקה לבנה, ונגיעות הצבע היחידות מגיעות מהעציצים וממכשירי החשמל. במטבח הוצב שולחן בר שמשרת את דייריו לארוחות אינטימיות. ובנוסף מיקמנו את פינת האוכל בצמוד לו.
בעת התכנון התחשבנו בכיווני השמיים והכנסת תאורה טבעית לבית. את הסלון מיקמנו בצד הדרומי, ופרגולה חיצונית מצלילה בקיץ ומאפשרת את חדירת אור השמש הנמוכה יותר בחורף. היציאה מהסלון למשטח עץ משווה תחושה של פנים-חוץ.
גם הסלון משדר חלל נקי וכולל מעט מאוד רהיטים, ביניהם ספה בצבע אפור כהה, שטיח בצבע שמנת ומדף נמוך בצבע אדום לטלוויזיה.

חדר הילדים: כולל שידת החתלה ומיטה. בנוסף, שידה נמוכה מאיקאה וכורסה משוק הפשפשים שהלקוחה שדרגה לבד באמצעות תוספת של בדים פרחוניים וכריות.
חדר המשחקים של הילדה הוא החדר הכי צבעוני בבית בזכות הצעצועים הרבים והפוף האדום.

מחדר המשחקים ישנה יציאה לחצר אישית שמותאמת לילדה ומתוחמת על ידי קורות רכבת ישנים. היא מוצללת על ידי עצי ברוש, ובפינתה ניצב קקטוס מסוג דרקונית קנרית מיוחד וקסום שנשתל בידי הדור הקודם.

חדרי הרחצה: בהמשך לקו העיצובי השולט בבית, כל הכלים הסניטריים והקירות לבנים, ארונות האמבטיה הם מפורמייקה בדוגמת עץ, שמוסיפה חמימות לחדר.

פרולוג: בתכנון הבית, כמו בבתים אחרים, שמרנו על עקרון חשוב מבחינתנו – תכנון בשותפות עם הלקוח, התחשבות בצרכיו, חלומותיו ובטעמו האישי. הצלחת הפרויקט נבעה במידה רבה משיתוף פעולה מלא עם הלקוחות. בעלת הבית הייתה שותפה מלאה בעיצוב, דבר אשר תרם רבות לשביעות רצונם של הלקוחות מהתוצאה.
אנו מאמינות שבית צריך להיות נקי ופשוט כדי לאפשר מתן ביטוי לחיים המתרחשים בו.

במהלך הבנייה נולדה בתם הבכורה של בני הזוג, והשם שניתן לה הוא על שם סבתא רבה שגרה בנחלה, מה שהוסיף לתהליך התרגשות רבה. כשמלאה לילדה שנה, ניטע עץ זית המסמל את תחילת דרכם של המשפחה הצעירה בחלקה המשפחתית.

מיכל מודריק ותמר קול- הררי הן אדריכליות בעלות משרד אדריכלות ועיצוב פנים

רוצים לראות בתים נוספים לפני שיפוץ ואחריו?

שיפצתם את בית חלומותיכם ואתם רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו מייל