מוצרי החשמל מככבים (צילום: חדשות 2)
צפו להעלאת התעריפים גם בחשבון הבא שלכם | צילום: חדשות 2

גם אתם קיבלתם השבוע חשבון חשמל על הוצאות החשמל שלכם בחודשיים האחרונים ולא הבנתם איך הגעתם ל- 1200 שקלים? האם היה קר יותר החורף? האם המחירים עלו כל כך? מה הסיבה לזינוק במחיר?

בקיץ האחרון שדרות רוטשילד התמלאו באוהלים ועם ישראל יצא לרחובות. אפשר עוד להתווכח אם המחאה הפסידה או ניצחה אבל מי שהרגישה מופסדת היתה חברת החשמל, כי לא הדלקנו מספיק את המזגן. ותחזיות הרווח של החברה התבדו.  לכן כבר בחודש אוגוסט עלו התעריפים כמעט בעשרה אחוזים.

מאז אוגוסט התעריף המשיך לטפס במהירות; חודשיים בלבד אחרי כן נקבעה העלאה נוספת של 4.7%. ובחשבון החשמל הבא נזכה לעוד העלאה של 6.6%.

בסך הכול מאוגוסט האחרון: עלה מחיר החשמל ביותר מ-20%.

החורף הזה, נחשב קר יחסית לחורף הממוצע בישראל, והציבור הצביע בשלט והדליק את המזגנים הרדיאטורים, והדוד.

שרון מכפר ורדים מספרת: "הלילות בצפון קרים מאוד ואי אפשר לשרוד בלי חימום. בחדרים של הילדים אני מדליקה את התנור מאחרי הצהריים ועד הבוקר. בחדר שלי אני לא משתמשת בתנור, מטעמי חיסכון. ולמרות זאת קיבלנו החודש חשבון של 4000 שקלים. זה ממש מטורף. תמיד החשבונות בחורף גבוהים מהרגיל אבל בחורף שעבר החשבון היה כאלף שקלים פחות". גם גילי, המתגוררת בכפר ויתקין, זועמת: "קיבלנו חשבון מופקע של אלפיים שקלים. כאילו אנחנו מפעל. רוב היום אנחנו נמצאים בעבודה. אנחנו מדליקים את הרדיאטור רק בערב ואת הסדין החשמלי לפני שהולכים לישון. בקיץ האחרון השתמשנו במזגן באותה מידה כמו בחורף והחשבון יצא 800 שקלים. זה לא הגיוני!".  

גם ברשת מדברים על מחירי החשמל הגבוהים

תגובות הציבור הגיעו גם לרשת החברתית. באחד הפרומים של אמהות בפייסבוק, פרסמה אחת האמהות את הפוסט הבא: "קיבלנו היום חשבון חשמל מ-ט-ו-ר-ף-!! 1700 ₪ לדירת 4 חדרים נראה לי פשוט לא שפוי". יותר מ-50 תגובות נכתבו בתגובה לפוסט הזה, ביניהן אמהות אחרות שהרגישו גם הן חלק מאותה צרה ולא הבינו איך הילד בגן ההורים בעבודה וחשבון החשמל מגיע ל-1500 ₪ כשמחממים את הבית מספר שעות קטן יחסית ביום.

עיתונאי הסביבה אביב לביא הזכיר לנו שדווקא לפני כשנה ירדו מחירי החשמל בכעשרה אחוזים ויש לנו זיכרון קצר בניגוד לטענות של הלקוחות הוא דווקא חושב אחרת:" אני לא חושב שמדינה צריכה לעודד אנשים לשרוף פחם וסולר בלי שירגישו את זה בכיס שלהם. לישון בפוך באוגוסט עם מזגן- זה פינוק. חשמל לצרכים הבסיסיים צריך להיות זול, אבל מעבר להיקף שימוש מסוים התעריף צריך לעלות בצורה משמעותית. לרובנו יש 'שומנים', ולכן משק בית ממוצע יכול לחסוך במאמץ לא דרמטי את ההתייקרות הנוכחית"

איך בכל זאת אפשר לחסוך

אם גם חשבון החשמל האחרון שלכם היה גבוה הנה כמה עצות איך לחסוך במה שנשאר מהחורף הזה:

  • מכשירים שמחוברים לחשמל ולא עובדים עדיין צורכים חשמל, למשל: מטענים, טלוויזיה, קומקום חשמלי, די.וי.די וכל מכשיר אחר שנמצא במצב המתנה (standby) – כבו אותם
  • מנורות הליבון (פלורסנט) הן מנורות חסכוניות ומאריכות חיים. אפשר למצוא בשוק גם מנורות חסכוניות המפיצות צבע צהבהב ונעים; הן אמנם יקרות יותר אך חוסכות 60% מצריכת החשמל ויאריכו חיים פי שלושה מנורות רגילות.
  • השתדלו למלא את הקומקום החשמלי בדיוק במידה שאתם צריכים ונקו אותו מאבנית לעיתים תכופות- כך יהפוך הזמן לחימום המים קצר יותר.
  • הידעתם? מכשיר החימום החסכוני ביותר הוא המזגן! דאגו לסגור את כל החלונות כשאתם מפעילים את החימום, אחרת אתם מבזבזים אנרגיה. מומלץ לא לעבור את 21-23 המעלות, אחרת צריכת האנרגיה עולה באופן משמעותי. הפעלת המזגן תעלה כשקל לשעה. הרדיאטור הבטוח יותר לשימוש והפחות מייבש יעלה כמעט חמישים אחוזים יותר לשעת הפעלה.

>> תקופת צינון: פריטים מפנקים לבית במיוחד לחורף