זה קרה לפני כשלושה שבועות בהרי אילת: פקח של רשות הטבע והגנים שטייל באזור עם קבוצת מטיילים נדהם לגלות באחד הוואדיות שלד אדם. הפקח מיהר לעדכן בעניין את תחנת משטרת מרחב אילת. חוקרי התחנה הגיעו למקום יחד עם קצין המעבדה לזיהוי פלילי ולקחו דגימות מהשלד שהועברו לבדיקה מעמיקה של אנשי מקצוע.

חוקרי המשטרה, שחשדו שמדובר ברצח, הוציאו בבית משפט השלום בעיר צו איסור פרסום האוסר על פרסום כל פרט מפרטי הפרשה.

"לא היה לנו ברור של מי הגופה, מה הנסיבות שהאדם הגיע למקום האם הוא נרצח או סתם מטייל שהתייבש, איבד את הדרך ומת או אדם שביקש להתבודד בטבע ומישהו פגע בו", ציין קצין משטרה, "מבחינתנו זו הייתה תעלומה גדולה, לכן הוצא צו איסור הפרסום".

החוקרים ניסו לברר האם מדובר בנעדרים המוכרים למשטרת ישראל מזה שנים רבות. אך בבדיקות השוואת DNA שנערכו לא נמצאה התאמה לאף אחד מהנעדרים.

טיולים בדרך לאילת (צילום: נגה משל)
עדיין אין קצה חוט בתעלומת הרי אילת | צילום: נגה משל

במקביל, החוקרים חיפשו רמזים שונים לפתרון התעלומה, כולל חיפוש בתיקי רצח לא פתורים. אך עדיין לא נמצא קצה חוט לפתרון התעלומה. 

מה שכן ידוע, הוא כי מדובר בגופת גבר בשנות העשרים או השלושים לחייו, וכי השלד נמצא שם ככל הנראה בין 10 ל-30 שנה.

לאחר שהחקירה לא העלתה שום חשד לפלילים ולא נמצא עדיין במי מדובר, הוחלט במשטרה להתיר את צו איסור הפרסום. "יש כמה כיווני חקירה, אבל לא ברור לנו  מי האיש", הסביר קצין משטרה, "אולי מדובר בתייר שטייל באזור וייתכן שהתייבש לאחר שאיבד את דרכו, מסתנן או סוחר סמים ממצרים שחבריו קברו אותו לאחר שמת והמשיכו לישראל, אדם גלמוד ללא כל משפחה, או הומלס שאיש לא דיווח על היעדרותו. מבחינתנו התעלומה נותרה בעינה", הסביר קצין משטרה.

בשנים האחרונות נמצאו כמה שלדי אדם בהרי אילת. לפני כשנתיים וחצי, מטייל דיווח שמצא שלד אדם במהלך טיול בנחל גשרון. השלד נמצא בסמוך לגדר המערכת עם מצרים.

היו מקרים נוספים של שלדי אדם שחלקם זוהו כמסתננים שהגיעו מסיני לישראל או סוחרי סמים, אבל השאר נותרו בגדר סימני שאלה.