mako
פרסומת

תיעוד קשה מבפנים: המטוס עולה באש ומתרסק

"ג'יזס, זה הולך להיות רע": מטוס נוסעים קטן של חברת קוואנטס, שיצא מפרטוריה שבדרום אפריקה, התרסק לאחר שאחד המנועים עלה באש, וגבה את חייהם של שני נוסעים. כעת נחשף צילום קשה מתוך נייד של אחד הנוסעים במטוס, שמתעד את כל רגעי האימה

פורסם:
מטוס מתרסק
מטוס מתרסק | צילום: News24\youtube
הקישור הועתק

טרגדיה הכתה בדרום אפריקה ב-11.7, כאשר מטוס נוסעים קטן של חברת קוואנטס - חברת התעופה הלאומית של אוסטרליה - שיצא משדה תעופה בפרטוריה, התרסק וגבה את חייהם של שניים. כעת מתברר מה בדיוק קרה ברגעי האימה האלה.

אחד הנוסעים במטוס תיעד את התאונה בטלפון הנייד, ודרכו ניתן לראות במשך קצת יותר משתי דקות את רגעי ההתרסקות ומה שקורה אחריה. תחילה רואים שהמנוע השמאלי מתחיל לעלות באש. "זה מחמיר. זה נהיה רע, זה נהיה ממש רע", אומר נוסע ברקע. "למה אנחנו רועדים ככה?", שואלת נוסעת אחרת, והוא עונה "הם חייבים לדומם את המנוע כדי שנוכל להגיע למסלול הנחיתה".

בהמשך ניתן לשמוע נוסע אומר באנגלית "תוודאו שאתם חגורים, תחגרו". תוך כדי רואים דרך החלון שהמטוס נמצא מטרים ספורים מעל עצים וגגות בתים. "ג'יזס, זה הולך להיות רע", אומר האיש שמצלם. לאחר מכן, התמונה מחשיכה ברגע ההתרסקות, ורק לאחר מספר שניות ניתן לראות את הנוסעים והכאוס שאחרי. "כולם החוצה! כולם החוצה! כולם החוצה!", צועק מישהו באנגלית. 

על המטוס היו 19 נוסעים - שני טייסים אוסטרלים, שלושה אזרחים הולנדים ו-14 אזרחי דרום אפריקה. מטרת הטיסה הייתה לחוות את הנוף של דרום אפריקה ממעוף הציפור. כבר בהמראה עדי ראייה סיפרו שראו עשן יוצא מהמטוס, ומספר דקות לאחר מכן, בשל כשל במנוע, הוא התרסק לתוך מפעל מוצרי חלב - שם נפצעו בעקבות התקרית שלושה עובדים. בנוסף, חוואי בן 20 בשם טבאנג מולטו נפצע באופן קשה והוא איבד את שתי רגליו.

טייסי המטוס מטעם חברת קוואנטס, דאגלס האייווד ורוז קלי, נפצעו באופן קשה ולפי הדיווחים נמצאים כעת בקומה. התקרית נמצאת כרגע בחקירה ועדיין לא ברור אם כל שאר הניצולים שנפצעו יצאו מכלל סכנה.