פתחה את המאפייה המשפחתית – ונחטפה באיומי אקדח לעיני בן זוגה
שלושה חמושים רעולי פנים חטפו בת 19 ממאפייה בקולומביה, בזמן שהתכוננה לפתיחת יום העבודה. מצלמת אבטחה תיעדה את האירוע, והרשויות הכריזו על פרס כספי למי שיסייע לאתר אותה. לפי הדיווחים הראשוניים, למשפחה לא נשלחה דרישת כופר

ליזת אלחנדרה קסטניו מונטס, בת 19, נחטפה ב-27 באוקטובר ממאפייה בבעלות משפחתה בגואקארי, שבמחוז ואייה דל קאוקה, קולומביה. שלושה גברים חמושים ורעולי פנים הגיעו למקום לפנות בוקר, איימו על הנוכחים והכריחו אותה לעלות לרכבם. החטיפה תועדה במצלמת אבטחה.
האירוע התרחש בסביבות השעה 05:00 לפנות בוקר בשכונת לה פרימוורה. קסטניו מונטס הייתה במאפייה עם בן זוגה בן ה-18 ועם עובד נוסף, והשלושה התכוננו לפתוח את העסק. לפי הדיווח, החוטפים הגיעו ברכב שחור, נכנסו למאפייה כשהם נושאים כלי נשק וכיוונו אותם לעבר הנוכחים. החמושים הוציאו את הצעירה מהמקום, העלו אותה לרכב ונמלטו. החוקרים בוחנים את צילומי האבטחה בניסיון לזהות את החוטפים ולשחזר את מסלול הבריחה שלהם.
אביה של הצעירה, בעל המאפייה, שהה במדיין בזמן החטיפה. לפי המידע הראשוני שפורסם, לא ידוע לרשויות על איומים קודמים נגד האב או תלונות על סחיטה. נכון לדיווחים מ-27 באוקטובר, החוטפים גם לא יצרו קשר עם המשפחה כדי לדרוש כסף תמורת שחרורה.
דיליאן פרנסיסקה טורו, מושלת המחוז, הכריזה על פרס של עד 30 מיליון פסו קולומביאני (כ-9,500 דולר) תמורת מידע שיסייע בחיפושים. טורו הוסיפה בהמשך שהרשויות מבקשות מידע על מיקומה של הצעירה.
המשטרה והצבא פתחו במבצע לאיתור הצעירה, בשיתוף יחידות המתמחות במאבק בחטיפות ובסחיטה. החיפושים הורחבו גם ליישובים סמוכים, ובהם חינברה ואל סריטו, ונערכות בדיקות בצירי התנועה העירוניים והכפריים.
המניע לחטיפה וזהות האחראים טרם התבררו. בין כיווני החקירה הוזכרה אפשרות למעורבות של פלגים שפרשו מארגון הגרילה FARC (הכוחות המזוינים המהפכניים של קולומביה), אך לא פורסם אישור לכך. בינתיים החיפושים אחר קסטניו מונטס עדיין נמשכים.
