mako
פרסומת

הסוס נבהל בסנטרל פארק – והנער נזרק מהכרכרה אל מותו

רומאנץ' מהג'אן, תייר בן 18 מהודו, יצא עם משפחתו לטיול בניו יורק בכרכרה רתומה לסוס. בזמן שהעגלון ירד כדי לצלם את הנוסעים, הסוס נבהל לפתע והחל לדהור בלי שליטה. הכרכרה התנגשה בכרכרה אחרת, התהפכה – והנער נפצע באורח אנוש

גיא רייט
פורסם:
ניו יורק
צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

תייר בן 18 מהודו נהרג בתאונת כרכרה בסנטרל פארק בניו יורק, לאחר שהסוס שהיה רתום לכרכרה נבהל והחל לדהור ללא שליטה. ההרוג, רומאנץ' מהג'אן, שהה בניו יורק עם משפחתו – כך לפי הדיווחים. המשפחה עלתה לנסיעה בכרכרה בפארק, אטרקציה פופולרית במנהטן, אך בתוך רגעים החוויה התיירותית הפכה לאסון.

התאונה התרחשה ביום רביעי אחר הצהריים, בסביבות 15:00. לפי AP, העגלון ירד מהכרכרה כדי לצלם את הנוסעים – פעולה שמנוגדת לתקנות, משום שהכרכרה נותרה ללא השגחה. בזמן הזה הסוס נבהל והחל לדהור בפארק.

בתיעוד מהזירה נראה הסוס רץ במהירות, כשהכרכרה מיטלטלת מאחוריו. בהמשך היא התנגשה בכרכרה אחרת והתהפכה. מהג'אן נפגע בראשו ופונה למרכז הרפואי ניו יורק-פרסביטריאן וייל קורנל כשמצבו אנוש. בהמשך נקבע מותו.

לפי דיווחים נוספים, מהג'אן ניסה לסייע לאמו שנפלה גם היא מהכרכרה. הוא נפל בתהליך וראשו נחבט במדרכה. שני נוסעים נוספים שהיו בכרכרה סירבו לקבל טיפול רפואי. הסוס, ששמו סמפסון, נבדק לאחר האירוע ועל פי הדיווחים, הוצא משימוש.

העגלון הושעה מתפקידו בזמן שהאירוע נבדק. איגוד עובדי התחבורה בניו יורק, שמייצג את העגלונים, מסר כי יש לחקור את התאונה במלואה, אך גם הודה כי השארת הכרכרה ללא השגחה הייתה בלתי מתקבלת על הדעת.

מותו של מהג'אן הצית מחדש את הוויכוח הוותיק בניו יורק סביב כרכרות הסוסים. ארגוני זכויות בעלי חיים שדוחפים לאסור את האטרקציה טענו כי התאונה מוכיחה שהשימוש בסוסים בסביבה עירונית מסוכנת. מנגד, אחרים טוענים כי מדובר במסורת ניו יורקית ותיקה וכי יש לשפר פיקוח ובטיחות – לא לאסור את הפעילות לחלוטין.