מגדל דוד, קראקס
מבוסס על סיפור אמיתי. ברודי במגדל (מתוך הומלנד)

עוד כשהייתה "חטופים" ולפני העיבוד האמריקני המצוין, הסדרה "הומלנד" נעה על קו התפר שבין המציאות לבין דמיונם המפותח של היוצרים. חלר ניכר מהפרק השלישי של העונה החדשה ששודר בשבוע שעבר, הוקדש לחוויתיו של ניקולאס ברודי במשכנו החדש והמפוקפק – מגדל נטוש, אלים ומסקרן בבירת ונצואלה, קראקס.

מסתבר שהמגדל החצי אפוי הזה דווקא אינו פרי דימיונם של היוצרים, אלא עומד על תילו בבירת ונצואלה – קראקס, עיר רווית אלימות. המגדל של דיוויד, או אם תקלעו לוונצואלה – טורו דה דיוויד, החל להבנות ב-1990 בלב העיר ויועד להיות מרכז פיננסי תוסס שיספק את התשובה של ונצואלה לוול סטריט. אלא ששלוש שנים בלבד לתוך הבניה ב-1993, המשקיע העיקרי דיוויד ברילמבורג, הלך לעולמו. שנה אחר כך, ב-1994 ונצואלה שקעה למשבר כלכלי ועבודות השיפוץ נעצרו, כשרק 60% מבניית מגדל דוד הושלמה.

במשך יותר מעשור, הבניין הגבוה שאמור היה להיות סימן לפאר תחת שלטונו השנוי במחלוקת של הוגו צ'אבס, שהלך לעולמו בחודש מרץ האחרון נשאר נטוש, עד שב-2007 פלשו אליו כמה כנופיות ואזרחים חסרי דיור. 

מאז, המגדל ששלדו עוד חשוף ברובו, קירותיו עירומים ומדרגות הן הדרך היחידה לנוע בין 45 קומותיו, מאלכס כ-3,000 פולשים בהם משפחות וגנגנסטרים, שהשתלטו על 28 מהקומות במגדל. יש בו בתי ספר, מרפאות, חנויות ובעיקר פתרונות מגורים מאולתרים. ההבדל היחיד בין המציאות לסדרה הוא מינון האלימות המתרחש בין כותלי המגדל.

אין בו חוקים ויש כלי נשק לרוב, אך יריות אקדח הן לא צליל שגרתי במגדל, אם כי הן קיימות לפעמים, כך זה בעיר שבה מתרחשים 71 מקרי רצח ביממה. הוא מאובטח על ידי כנופיה מרכזית בראשנה עומד אל ננו דזה, אם כי השומרים לא מסתובבים עם רובים חשופים. אפשר להצטרף אל הדיירים, אבל אפשר גם לעזוב, ומי שיתאמץ ויעלה לקומות הגבוהות יהנה מנוף פנורמי עוצר נשימה של העיר.

טורו דה דיוויד הפך להיות הסלאמס הכי גבוה בעולם, בעיר בה יש עשרות סקוואטים (בתים נטושים אליהם פולשים מחוסרי דיור) פזורים, כולל אחד במבנה של קניון נטוש. הייחוד של מגדל דוד, כך אומרים, הוא שהוא גם כלא, וגם מפלט לנזקקים.

מגדל דוד, קראקס
45 קומות ו-3,000 דיירים (צילום מסך)

מגדל דוד, קראקס
הסלאמס הכי גבוה בעולם. מגדל דוד שולט בקו הרקיע של קראקס (צילום מסך)