נכלאה בחדר והורעבה בקיצוניות: ארבעה בני משפחה מואשמים בהתעללות
שוטרים שהוזעקו לקרוואן משפחתי בוויסקונסין מצאו בו נערה בת 14 שסובלת מתת-תזונה קיצונית. על פי החשד, בני משפחתה התעללו בה במשך שנים, היכו וכלאו אותה, ומנעו ממנה גישה למזון ושתייה. "החדר שלה נראה כמו תא מאסר", סיפר אחד השוטרים שתיעד את זירת הפשע

ארבעה בני משפחה מוויסקונסין נעצרו בחשד להתעללות, לאחר שנערה בת 14 בתת-תזונה קיצונית נמצאה בביתם. שוטרים שהגיעו לקרוואן של החשודים אמרו שהקורבן הייתה קטנה ורזה כל כך, שהם חשבו בהתחלה שמדובר בילדה בת שש. רק לאחר מכן התגלה היקף הזוועה.
פרטי המקרה החלו להתברר ב-21 באוגוסט, אז וולטר גודמן (47), אביה של הנערה, הזעיק כוחות רפואה לביתו בטענה שבתו מקיאה, מחוסרת הכרה ורזה בצורה קיצונית. היא הובהלה לבית חולים, שם אובחנה עם היפותרמיה, דלקת כבד חריפה, דלקת לבלב וקריסת מערכות. מעבר לזה, רופאים הבחינו שיש על גופה חבלות ופצעי לחץ – ומשקלה עמד על כ-17 ק"ג (כ-20 ק"ג פחות מטווח משקלה התקין).
גודמן, אשתו מליסה (50), בתה סוואנה (29) ובת זוגה קיילה סטמלר (27) – כולם סובלים מהשמנת יתר – התעללו בנערה והרעיבו אותה בקיצוניות. על פי ממצאי החקירה הראשוניים, הכל התחיל כשהקורבן הייתה רק בת תשע ובני משפחתה היו נועלים אותה בחדרה וכופים עליה לישון על הרצפה. "החדר שלה נראה כמו תא מאסר", סיפר אחד השוטרים שתיעד את זירת הפשע. בשלב מסוים החשודים מנעו ממנה לדבר או הגבילו את כמות המילים שיכלה לומר ביום. חוקרים טוענים שהנערה קיבלה גישה מוגבלת לאוכל, שתייה ושירותים, והמבוגרים בבית הכריחו אותה לחיות רק באזורים מסוימים בבית.
גודמן סיפר לחוקריו שהוא צפה בבתו בעזרת מצלמת רשת שהותקנה בחדרה והוסיף: "אני נועל אותה בחדר שינה עם מצלמה, ושם היא נשארת כל היום". הוא טען שבתו מתמודדת עם אוטיזם וזה מסביר למה היא "לא אוכלת ולא ישנה". לדבריו, הוא האכיל אותה מספר פעמים ביום. מנגד, אחת האחיות בבית החולים העידה שהיה ברור שהנערה הורעבה. "היא ממש התרגשה לראות את כל אפשרויות האוכל שיכלה לקבל באשפוז".
"היא נראתה כמו שלד כשהשוטרים מצאו אותה": פרטי החקירה בפרשת ההתעללות
גודמן התייחס להתעללות בבתו בשורה של הודעות ששלח לשאר החשודים – ואפילו איים להרוג אותה. "אם היא תתנהג לא יפה, אני לא אאכיל אותה", כתב בהודעה אחת. "אם הייתי יכול להשאיר אותה איפשהו ביער, הייתי עושה את זה", כתב בהודעה אחרת והוסיף: "הלוואי שהייתי יכול להרוג אותה". לפי החוקרים, גם מליסה, סוואנה וקיילה ניהלו ביניהן שיחות על האלימות הפיזית שהופנתה כלפי הנערה. באחת ההודעות קיילה כתבה: "סתם שתדעו, בארוחה האחרונה היא הכניסה אוכל לפה לפני שסיימה ללעוס ולבלוע, אז השתמשתי בחגורה". בהודעה אחרת מליסה כתבה על בתה החורגת: "בכנות, יש ימים שכל כך קשה לי איתה, שאני לא רוצה לעשות את זה יותר ואני ממש רוצה שהיא תיעלם".
בת ה-14 סיפרה לאנשי הצוות בבית החולים שהיא לא הלכה לבית הספר מאז התפרצות נגיף הקורונה, וגם לא שיחקה בחוץ שנים ארוכות. במהלך הטיפול היא הוסיפה שאביה "לא אוהב שהיא אוכלת יותר מדי", ואפילו אמרה ש"אביה יכעס" אם היא תאכל שלוש ארוחות ביום.
ג'ולי דוקיין, התובעת המחוזית, התייחסה לפרשה הקשה ואמרה: "היא נראתה כמו שלד כשהשוטרים מצאו אותה. פשוט עור ועצמות". לדבריה, הנערה שוחררה מאז מבית החולים, החלה תהליך שיקום והגיעה לטווח משקל נורמלי. כמו כן, היא החלה ללמוד מחדש פעולות היגיינה בסיסיות כמו להתקלח, לצחצח שיניים ולטפח את שיערה. המשטרה והפרקליטות ממשיכות בהליכים נגד בני משפחתה. אם הם יורשעו בעבירות המיוחסות להם, בית המשפט עשוי לגזור עליהם יותר מ-80 שנות מאסר.
