ניסתה להציל את כלבה בפסגת הר, שניהם נפלו 18 מטרים - וניצלו בנס
מטיילת בת 36 צנחה מגובה של כ־18 מטרים אל סלעים מחודדים, לאחר שניסתה להציל את כלבה האהוב ציון, שהחליק מצוק תלול בפסגת הר באזור בריטיש קולומביה, בקנדה. שניהם יצאו בחיים

מרגו כהן, בת 36, טיילה ב־24 באוגוסט עם כלבה ציון ושני חברים בפסגת טריקוני (Tricouni Peak), שבבריטיש קולומביה בקנדה. בשלב מסוים, הקבוצה סטתה מהשביל ונאלצה להתמודד עם קיר שחסם את דרכם חזרה. בזמן שניסו לטפס מעליו, הכלב, פיטבול מעורב, החליק במורד ההר. כהן ניסתה לתפוס את הרתמה שלו - ונפלה בעצמה.

"זה היה אינסטינקט - פשוט לתפוס את הרתמה שלו", סיפרה כהן מבית החולים בצפון ונקובר. "אבל לא הבנתי שבגלל המשקל שלו זה יגרום לי לעוף. זו לא הייתה נפילה ישרה - התגלגלתי אולי ארבע פעמים. נפלתי בערך שישה מטרים, פגעתי בפנים בסלעים, ואז המשכתי ליפול שוב ושוב".

כהן הייתה בהכרה לאורך כל האירוע, אך כשהנפילה הסתיימה הבחינה שרגל ימין שלה מעוותת וצעקה מכאבים. חבריה הזעיקו את כוחות ההצלה, והיא נרגעה מעט כשראתה את כלבה האמיץ יושב לצידה, כשזנבו מתנועע - אף שנפצע בכף רגלו.
"הוא פשוט ישב לידי, מכשכש בזנב, כאילו לא קרה כלום", סיפרה, "כאילו הוא עבר את ההרפתקה של חייו".
