mako
פרסומת

גבר אלמוני הצית את עצמו מול מגדל גלאטה באיסטנבול - והכל תועד במצלמות

האיש פונה לבית חולים באזור, שם אבחנו אותו עם כוויות דרגה 2 ו-3 ברוב חלקי גופו - רופאים ממשיכים להיאבק על חייו. עד ראייה תיאר את הזוועה בטוויטר וכתב: "היו שם כל כך הרבה אנשים אבל אף אחד לא עצר את זה"

גיא רייט
פורסם:
מגדל גלאטה
צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

זוועה באיסנטבול: גבר אלמוני הצית את עצמו מול אחד ממוקדי התיירות המוכרים בעיר – והתקרית כולה צולמה על ידי עובר אורח. בסרטון שעלה לרשתות החברתיות אפשר לראות את הרגעים בהם האיש עולה בלהבות במשך חצי דקה, לפני שמכבים אותו בעזרת מטף.

איש אחד שהיה במקום תיאר את המראות הקשים בחשבון הטוויטר שלו וכתב כי התקרית אירעה מול מגדל גלאטה. "היו ילדים במקום בזמן שהוא נשרף", צייץ עד הראייה. "אנשים בהו בו באימה בזמן שישבו בבתי קפה, אחרים אולי חשבו שזה פעלול ועשו סלפי כשהוא ברקע. היו שם כל כך הרבה אנשים, אבל אף אחד לא עצר את זה".

מגדל גלאטה
האיש פונה לבית החולים ושם אובחן עם כוויות בכל חלק גופו | צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

עדי ראייה אחרים סיפרו שלפני כן אפשר היה לראות את הבחור משוטט באזור בתחפושת של מלאך המוות, עם חרמש בידו. לפתע, הוא שפך דלק על התחפושת והצית את עצמו בעזרת לפיד.

הסרטון זעזע את הגולשים ברשת וגרף מאות תגובות – חלקן מאנשים שסירבו להאמין שלא מדובר בפעלול. מאחור יותר, עלה לרשת תיעוד של הגבר האלמוני שוכב מפויח בצד הדרך ומדבר אל עוברים ושבים.

משטרת איסטנבול וכוחות רפואיים הוזעקו למקום, ומשם פינו אותו לבית חולים באזור. כלי התקשורת המקומיים דיווחו שהוא אובחן עם כוויות בדרגה 2 ו-3 ברוב חלקי גופו, ורופאים נאבקים על חייו. נכון לעכשיו, לא ברור מה הניע אותו לעשות את המעשה המזעזע.