mako
פרסומת

ארה"ב: אסיר שנמלט מהכלא לפני 13 שנים נתפס

אדוארדו הרננדז ברח מבית סוהר בקליפורניה בנובמבר 2011 - ונעצר לאחרונה במדינת ניו יורק. על פי ההערכות, בן ה-42 צפוי להשלים את תקופת המאסר המקורית שלו ולרצות זמן נוסף בגלל שברח מהכלא

גיא רייט
פורסם: | עודכן:
אדוארדו הרננדז
צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

אסיר נמלט מקליפורניה נתפס אחרי כמעט 13 שנות מנוסה. אדוארדו הרננדז נעצר בחודש מאי על ידי המשטרה במדינת ניו יורק ויוסגר בקרוב לרשויות החוק במחוז סולאנו. על פי החשד, הנמלט בן ה-42 חי בחלקה הצפון-מזרחי של ארה"ב במשך יותר מעשור, לפני שאותר והובא למעצר.

הרננדז נידון ל-13 שנות מאסר לאחר שהורשע בעבירת גניבת רכב תחת איומי אקדח. הוא נכנס לכלא ב-4 באוגוסט, 2005, וריצה 6 שנים בבית הסוהר Delta Conservation Camp, שנמצא בין סקרמנטו וסן פרנסיסקו, לפני שברח יחד עם אסיר אחר ששמו חוזה פדיאה.

 

בית כלא (אילוסטרציה)
"אסירים שברחו מבתי סוהר ומתקני מעצר אחרים נתפסו ב-99% מהמקרים" | צילום: thinkstock, thinkstock

הרננדז ופדיאה נמלטו מ-Delta Conservation Camp ב-15 בנובמבר, 2011, בשעה 04:30 לפנות בוקר, כך לפי הפרסומים. השניים תועדו מחוץ לבית הסוהר כשהם לובשים מכנסיים כתומים וחולצה עליה כתוב מאחורה "CDCR prisoner" (אסיר בשירות בתי הסוהר של קליפורניה). על פי ההערכות, הרננדז צפוי להשלים את תקופת המאסר המקורית שלו ולרצות זמן נוסף בגלל שברח מהכלא.

דוברות שירות בתי הסוהר של קליפורניה התייחסה להשתלשלות האירועים וציינה שברוב המקרים, רשויות החוק מצליחות לתפוס אסירים שנמלטו ממתקני כליאה במדינה. "לפי הנתונים שלנו מאז שנת 1977, אסירים שברחו מבתי סוהר ומתקני מעצר אחרים נתפסו ב-99% מהמקרים", נמסר בהודעה. נציין רק שפדיאה מעולם לא נתפס ועד היום, לא ברור מה עלה בגורלו.