נפל למכונה לריסוק קרח - ומת בזמן החילוץ
דייגו פרננדו גונזגה, בן 39 ואב לבת 19, נלכד במכונה במפעל מזון בברזיל ולקה בדום לב במהלך ניסיונות החילוץ. לטענת משפחתו, הוא התבקש להחליף עובד במחלקה שבה היה לו ניסיון מועט. "הילדים צריכים לקבור את ההורים שלהם, לא הורים את ילדיהם", אמרה אמו

דייגו פרננדו גונזגה, בן 39 ואב לבת 19, מת לאחר שנפל למכונה לריסוק קרח במפעל מזון בברזיל ב-26 באוקטובר. לפי דוח המשטרה, הוא נפל מחלקה העליון של המכונה. במהלך הניסיונות לחלץ אותו הוא לקה בדום לב, בעוד רגליו עדיין לכודות במכונה. "הלב שלי מרוסק", אמרה אמו, מריה דה פטימה. "את מקבלת את הבשורה שהילד שלך יצא מהבית חי ובריא לעבודה, ואז מגלה שהוא איננו. זה עצוב מאוד".
התאונה התרחשה במפעל HG Foods, בשכונת פזנדה בעיר סנטה לוזיה שבמדינת מינאס ז'ראיס. המפעל מעבד מוצרי מזון, ובהם נקניקיות ועוף. לדברי בן דודו של גונזגה, הוא כלל לא היה אמור לעבוד ליד המכונה באותו יום: הוא התבקש להחליף עובד במחלקת הקירור, אף שהיה לו ניסיון מועט בעבודה בה. גונזגה עבד במחלקת האריזה של המפעל במשך שנתיים. באותו יום הוא התבקש להגיע מוקדם, בסביבות 5:30 בבוקר, כדי למלא את המשמרת. לדברי משפחתו, הוא עבד בתעשיית המזון במשך 20 שנה.
כוחות החירום הוזעקו למפעל בסביבות 8:00 בבוקר בעקבות דיווח על עובד שנלכד במכונה. הכבאים מצאו אותו כשרגליו לכודות, ולפי הדיווח הוא עדיין היה בהכרה ושוחח עם עמיתיו בזמן שהמתין לעזרה. עדי ראייה סיפרו שכל ניסיון שלו לזוז גרם לו להילכד עמוק יותר.
צוותי החילוץ והרפואה של שירות החירום הרפואי הנייד, SAMU, ניסו לשחררו באמצעות ציוד הידראולי וכלי חיתוך, ופירקו חלקים מהמכונה. במהלך הפעולות הוא לקה בדום לב. לאחר שהוצא מהמכונה ניסו הצוותים לבצע בו החייאה, אך לא הצליחו להצילו. "הילד שלך לכוד במכונה, המכונה בולעת את הילד שלך, ואת לא יכולה להוציא אותו", אמרה אמו על המצוקה שחשה לנוכח ניסיונות החילוץ. "צריך את הכבאים ואת SAMU, וגם הם לא מצליחים להוציא אותו".
דה פטימה סיפרה כי המשפחה איבדה בחודשים האחרונים גם את אמה, דודה, דוד ובן דוד. "הילדים הם אלה שצריכים לקבור את ההורים שלהם, לא הורים את ילדיהם", אמרה. "הוא יחסר מאוד. לעולם לא באמת נתגבר על זה. זה אובדן עצום".
