המתין 7 שעות לחילוץ: נער בן 15 נתקע על עגורן בגובה 36 קומות
צוותי חילוץ והצלה פעלו לחילוצו של הצעיר שנתקע על עגורן בבניין בן 36 קומות בירושלים כחלק ממשחק בין ילדים. לאחר חילוצו סיפר הצעיר כי הוא עלה על המנוף כבר בחצות, מעד ונתקע על המשקולת, עליה המתין שעות עד לחילוצו. "זה היה אחד החילוצים הכי מסובכים שנתקלתי בהם", סיפר אחד מגורמי ההצלה

הבוקר הוזעקו שוטרי תחנת לב הבירה במחוז ירושלים לאזור התחנה המרכזית בעיר בעקבות דיווח על צעיר כבן 15 שנמצא על כבל של עגורן באתר בנייה בקרבת מקום. כוחות המשטרה הגיעו במהירות, ופעלו בשיתוף לוחמי האש וכוחות חירום והצלה נוספים על מנת להוריד את הצעיר ולהבטיח את שלומו ואת שלום הציבור. המשטרה פתחה בבדיקת נסיבות המקרה.
גם לוחמי היחידה לחילוצים מיוחדים (יל"מ) של מחוז ירושלים הוקפצו למקום בכוחות מתוגברים, חברו לצוותים בשטח ונערכו לביצוע חילוץ מורכב בגובה רב. לאחר דקות ארוכות של חרדה, חולץ הנער בשלום כשאחד הכבאים השתלשל אליו בעזרת חבלים, חבר אליו והוריד אותו בבטחה לקרקע.
מפקד תחנת האומה ומפקד האירוע, טפסר משנה שי נחמיה, סיפר: "מדובר היה בחילוץ מורכב מאוד, הן בשל הגובה הרב והן בשל הזווית המורכבת והבעייתית שבה ממוקם העגורן. הלוחמים פועלים בשיקול דעת ובמקצועיות לבניית מערכת חבלים שתאפשר גישה בטוחה אל הנער וחילוצו".
לאחר שחולץ הנער, הוא שוחח עם השוטרים וסיפר להם כי הוא עלה על המנוף הלילה לקראת חצות, ואז נפל ונחת על המשקולת, נתפס עליה וניצל בנס אחרי שהמתין כמעט שבע שעות עד שהוזעקו כוחות ההצלה.
תת טפסר אייל כהן, שהיא אחראי לחילוץ, סיפר: "זה היה אחד החילוצים הכי מסובכים שנתקלתי בהם, זה נגמר בנס. הנער טיפס על המנוף עד לקצה העגורן, החליק על הכבל, והגיע למשקולת שם חיכה כמעט 7 שעות עד שהזעיקו אותנו". על פי כהן, מדובר בתופעה שבה נערים מחפשים הרפתקאות וריגושים ועולים על מנופים באתרי בנייה, עניין שמסכן את עצמם ואת הסובבים אותם.