mako
פרסומת

17 עובדי דיסני ויוניברסל נעצרו במבצע נגד עבירות מין בפלורידה

281 בני אדם נעצרו במבצע סמוי במחוז פולק, ובהם עובדים בפארקי השעשועים, אדם שגילם את מיקי מאוס, שוטר ומאמן פוטבול לילדים. לפי הרשויות, החשדות כוללים עבירות הקשורות לזנות וניסיונות לפגוש קטינים לצורך פעילות מינית. במהלך המבצע אותרו גם 11 אנשים שהרשויות זיהו כקורבנות סחר בבני אדם

גיא רייט
פורסם:
קולין קלאקו
הקישור הועתק

משרד השריף במחוז פולק שבפלורידה הודיע ביום שישי, 30 באוקטובר, על מעצרם של 281 בני אדם במסגרת מבצע סמוי שנמשך שבעה ימים. בין העצורים היו 13 עובדי דיסני וורלד וארבעה עובדי יוניברסל אורלנדו. השריף גריידי ג'אד הגדיר אותו כ"מבצע הסמוי הגדול ביותר שביצענו אי-פעם".

לפי פירוט משרד השריף, 239 מהמעצרים היו קשורים לעבירות זנות, ובהן רכישת שירותי מין, הצעתם וסיוע להסעת אנשים העוסקים בזנות. עוד 31 מעצרים היו קשורים לחשדות לעבירות מין נגד קטינים, ו-11 נוספים לעבירות אחרות.

בין העצורים היה גם אריק ריימונד, שוטר במחוז אורנג'. לפי משרד השריף, הוא הגיב למודעה פיקטיבית לשירותי ליווי, הגיע לפגישה עם בלשית סמויה והסכים לשלם תמורת מין. בעקבות המעצר הוא הועבר מתפקידו המבצעי לעבודה מנהלית, והארגון שבו הוא משרת הודיע שיערוך גם חקירה פנימית בתום ההליך הפלילי.

השריף ג'אד הוסיף כי חשוד נוסף היה קולין קלאקו בן ה-24, עובד דיסני לשעבר שגילם את דמותו של מיקי מאוס בפארק השעשועים. לדבריו, הוא נפגש עם בלש סמוי לאחר שזה התחזה לאפוטרופוס של ילד בן 13. במסיבת העיתונאים בנושא השריף ג'אד הוסיף: "היה לו גם קול גבוה וצפצפני. מדובר באחד האנשים החולניים שפגשתי בחיי".

פרסומת

הרשויות דיווחו גם על מעצרם של מאמן פוטבול לילדים וחייל בשירות פעיל בצי האמריקאי, במסגרת החלק במבצע שעסק בחשודים שניסו לפגוש קטינים. לדברי ג'אד, החוקרים בודקים אם המאמן החשוד פגע בילדים נוספים.

לצד המעצרים נערכו בדיקות שנועדו לזהות ניצול וכפייה בקרב האנשים שהגיעו למכור שירותי מין. הרשויות מסרו כי זיהו 11 קורבנות סחר בבני אדם. ארגון הסיוע One More Child, שהשתתף במבצע, מסר כי יצר קשר עם 93 אנשים וכי 18 מהם הסכימו לקבל שירותי סיוע. לפי השריף, תאגיד דיסני מסר לחוקרים כי פיטר את העובדים שנעצרו במבצע. לדבריו, עדיין לא התקבל עדכון מיוניברסל בנוגע למעמד עובדיה.