mako
פרסומת

נשיא בלארוס שתה שמן צמחי מול המצלמות – והסרטון הפך לוויראלי

אלכסנדר לוקשנקו לגם שמן צמחי ישירות מהבקבוק במהלך ביקור במחוז סמולביצ’י, לעיני עשרות אנשים – הגולשים הגיבו בתדהמה. חלק לעגו לבן ה-70, אחרים נגעלו. התקרית מצטרפת לשורת אירועים ביזאריים שבהם היה מעורב "הרודן האחרון באירופה"

גיא רייט
פורסם: | עודכן:
לוקשנקו שותה שמן צמחי ישר מהבקבוק
צילום: Photo by Contributor/Getty Images | X
הקישור הועתק

אלכסנדר לוקשנקו עלה לכותרות מכל הסיבות הלא נכונות. נשיא בלארוס תועד שותה שמן צמחי במהלך אירוע תקשורתי במחוז סמולביצ'י, מרכז המדינה. בסרטון נראית גברת מגישה את השמן לנשיא בן ה-70, ששותה אותו ישר מהבקבוק. לאחר מכן היא מדגישה שהנוזל מיועד לתיבול סלטים.

לוקשנקו שיבח את השמן בפני הנוכחים והוסיף: "אם אתם רוצים להיות בריאים, אתם צריכים להשתמש בשמן הזה". התיעוד עלה לחשבון ה-X של סוכנות הידיעות NEXTA, שם כתבו: "לא תראו היום דבר מגעיל יותר מזה". הציוץ הפך מאז לוויראלי ברשת החברתית, עם עשרות תגובות מהגולשים המבולבלים.

"הוא בטח חשב שיש בזה אלכוהול", כתב אחד הגולשים. "הוא כנראה צריך לשמן את עצמו", הוסיף גולש אחר. גולש נוסף הטיח בנשיא בלארוס: "מה אתם מצפים ממנו? מדובר בבן אדם בלי טיפת קלאס".

התקרית הביזארית אירעה במהלך ביקור של הנשיא במחוז סמולביצ'י בסוף השבוע, שם הוא נפגש עם חקלאים ואנשי תעשיית השמן הצמחי. "אני מאמין באכילת מה שגדל באדמתך שלך", ציין לוקשנקו.

 

אלכסנדר לוקשנקו וולדימיר פוטין
לוקשנקו שומר על ברית הדוקה עם ולדימיר פוטין | צילום: Contributor/Getty Images

אלכסנדר לוקשנקו, נשיא בלארוס מאז 1994, נחשב לדמות שנויה במחלוקת בזירה הבינלאומית. במרוצת הזמן הוא קיבל את הכינוי "הרודן האחרון באירופה", זאת משום ששלטונו מאופיין בשחיתות פוליטית, בחירות שנחשדות כמזויפות, דיכוי אלים של האופוזיציה והפרת זכויות אדם רחבה.

הנשיא עורר סערה בשנת 2021 כשכפה על טיסת Ryanair לבצע נחיתת חירום במינסק, על מנת לעצור עיתונאי המתנגד למשטר. לוקשנקו גם שומר על ברית הדוקה עם רוסיה, ואף אפשר שימוש בשטחי מדינתו כבסיס לפלישה לאוקראינה – צעד שלגביו הצהיר שאין לו חרטה. מעבר לזה, בתקופת הקורונה הוא קידם "טיפולים" ביזאריים נגד המגפה, כמו שתיית וודקה, סאונה ונסיעה בטרקטור.