mako
פרסומת

שערורייה בברזיל: במדינה טוענים שיו"ר ההתאחדות הטיס את המאהבת למונדיאל

סמיר שאוד, נשיא התאחדות הכדורגל הברזילאית, הסתבך בפרשה מביכה דווקא בזמן שהנבחרת הלאומית מנסה להתמקד בגביע העולם. לפי דיווחים באמריקה הדרומית, אשת עסקים בתחום הכושר הגיעה לארצות הברית כאורחת של ההתאחדות – בזמן שבברזיל טוענים כי מדובר במאהבת של שאוד

גיא רייט
פורסם: | עודכן:
סמיר שאוד
צילום: Getty Images: Buda Mendes | Instagram
הקישור הועתק

סערה חדשה מטלטלת את הכדורגל הברזילאי: נשיא התאחדות הכדורגל של ברזיל, סמיר שאוד, מואשם כי השתמש לכאורה בכספי ההתאחדות כדי לממן את נסיעתה של אשת עסקים לארצות הברית במהלך המונדיאל.

לפי דיווח של TN בארגנטינה, שאוד נקלע למחלוקת לאחר שתמונות שלו לצד יזמית בתחום הכושר הופצו בתקשורת הברזילאית. האישה, כך נטען בדיווחים, הגיעה למונדיאל כאורחת של ההתאחדות – מה שהוביל לטענות כי מדובר במאהבת שלו. עוד נטען כי הוצאות השהייה והנסיעות שלה כוסו על ידי התאחדות הכדורגל הברזילאי.

הפרשה קיבלה נפח נוסף משום ששאוד נשוי כבר יותר מ-20 שנה לאשתו נטליה, ולשניים שלושה ילדים. בתקשורת באמריקה הדרומית הדגישו כי בשלב זה מדובר בטענות, ולא באישום פלילי רשמי נגדו.

לפי הדיווחים, התמונות שהציתו את הסערה צולמו בארצות הברית, סביב משחקי המונדיאל. עיתונאי רכילות ברזילאי טען כי מאז ששאוד נכנס לתפקיד, ההתאחדות משלמת לכאורה על נסיעות של "חברים, בני משפחה ומאהבות" – אמירה שהציפה מחדש ביקורת רחבה יותר על ההתנהלות הפנימית של הגוף.

שאוד עצמו נכנס לתפקיד לאחר תקופה סוערת במיוחד בהתאחדות. קודמו, אדנאלדו רודריגס, הודח בעקבות פרשה משפטית שעסקה בחשד לזיוף חתימה במסמכים שאפשרו את המשך כהונתו.

הפרשה הנוכחית מגיעה בתזמון רגיש במיוחד עבור ברזיל. הנבחרת נמצאת בארצות הברית במסגרת מונדיאל 2026, וההתאחדות מנסה לשדר יציבות אחרי שנים של משברים ניהוליים, מאבקי כוח וביקורת ציבורית. בינתיים, בברזיל דורשים תשובות: מי אישר את נסיעת האישה, מי שילם על המלונות וההעברות – והאם כספי התאחדות הכדורגל שימשו לצרכים פרטיים.