mako
פרסומת

ארה"ב: לפחות 22 נהרגו ו-60 נפצעו באירוע ירי המוני בכמה מוקדים במיין

היורה רוברט קארד שהמשטרה פרסמה את תמונתו, עדיין מסתובב חופשי • התושבים הונחו להסתגר בבתים ולנעול את הדלתות • בתיעוד ממצלמות אבטחה, נראה החשוד מסתובב במהלך מסע ההרג עם נשק חצי אוטומטי • הנשיא ביידן עודכן על האירוע, ושוחח עם מושל העיר

n12
פורסם:
החשוד בטבח במיין כפי שנראה במצלמות אבטחה
צילום: רויטרס
הקישור הועתק

מסע הרג: לפחות 22 בני אדם נהרגו וכ-60 נוספים נפצעו באירוע ירי לפנות בוקר (חמישי) בלואיסטון שבמדינת מיין. בתקשורת האמריקנית מדווחים כי הירי התרחש בשני מוקדים - מתחם באולינג ומסעדה. נבדק אם יש זירה נוספת. המשטרה פרסמה את תמונתו של החשוד, רוברט קארד בן ה-40 - וכעת מתבצע אחריו מצוד. 

במקביל לסריקות הנרחבות אחריו, במשטרה הנחו את התושבים להסתגר בבתים ולנעול את הדלתות מחשש שימשיך במסע ההרג. הנשיא ביידן עודכן בפרטים, שוחח עם מושל המדינה והציע סיוע. על פי דיווח ב-CBS, נראה שלאירוע אין קשר לישראל - ליורה יש עבר של בעיות נפשיות.

"הישארו בביתכם כשהדלתות נעולות", כתבה המשטרה המקומית בפוסט בפייסבוק. "אם אתם רואים פעילות חריגה או אנשים חשודים, אנא התקשר למספר 911". עוד פרסמה המשטרה תמונה של רכב שייתכן ששימש את היורה - מה שאולי יסייע באיתורו. 

פרסומת

המכונית שעל פי החשד שימשה את היורה
המכונית שעל פי החשד שימשה את היורה | צילום: CNN, CNN

ראש עיריית לואיסטון התייחס לאירוע הקשה ואמר כי הוא "שבור לב - למען העיר והעם שלנו". בהתאם להוראות המשטרה, הוא גם קרא לתושבים "למלא אחר כל ההנחיות המומלצות - ולהישאר בבית". 

משרד ה-FBI בבוסטון הודיע כי הוא מוכן לסייע בחקירת הירי. "אנו ממשיכים להפציר בציבור לשמור על ערנות ולדווח על כל פעילות חשודה", נמסר.