אזהרה: הכתבה מכילה תמונות שעשויות להיות קשות לצפייה

אישה בת 86 מאיטליה שנדבקה בקורונה הכתה גלים בקהילת הרפואה לאחר שהתמודדה עם תופעת לוואי קשה של הנגיף. על פי הפרסומים בכתב העת הרפואי Vascular and Endovascular Surgery, כמה מאצבעותיה הפכו לשחורות, לאחר שהנגיף גרם לה לסבול מקריש דם.

האישה חלתה בנגיף באפריל 2020 ובעקבות זאת, נפסקה אספקת הדם לכפות ידיה. כתוצאה מכך, היא נותרה עם נמק באצבעות. למרבה הצער, רופאים לא הצליחו להחזיר את זרימת הדם לקצות הגפיים שלה והאישה נאלצה לכרות שלוש מאצבעותיה. המקרה הרפואי הופיע בכתב העת האירופאי ושם הוא כונה "ביטוי חמור של נגיף הקורונה".

ההערכה היא שתופעת הלוואי עשויה להיות קשורה לתגובת מערכת החיסון לנגיף, אשר מכונה "סערת ציטוקינים". סערת ציטוקינים מביאה את הגוף לתקוף רקמות חולות אך גם בריאות בתגובה להרס שהנגיף מחולל במערכת הדם של החולה.

נמק ביד לאישה שחלתה בקורונה (צילום: twitter)
נמק ביד לאישה שחלתה בקורונה | צילום: twitter

חשוב להדגיש שזו לא הפעם הראשונה שחולה בקורונה נזקק לקטיעת אצבעות. במדינת קליפורניה נאלצו לקטוע לגבר בן 54 שתי אצבעות, לאחר שנדבק בנגיף במהלך חופשת סקי ונגרם לו נזק לרקמות ולשרירים. כמו כן, אב ל-2 מקארדיף, בירת ויילס, איבד גם אגודלו ואצבע נוספת אחרי שנדבק בווירוס.

פרופסור רופן אריה, חוקר מאוניברסיטת קינגס קולג' לונדון, התייחס עוד בחודש מאי להשפעות של נגיף הקורונה על מערכת הדם ואמר כי כ-30 אחוז מהחולים בנגיף סובלים מקרישי דם. לדבריו, תרומבוזיס (פקקת: מצב רפואי שבו קריש דם סותם את אחד מכלי הדם בגוף) היא אחד הסיבוכים החמורים שהנגיף יכול להביא איתו.

פרופסור גרהאם קוק, בכיר במשרד הבריאות הבריטי, התייחס לאחרונה למקרה באיטליה וציין: "חשוב להבין שקורונה היא מחלת רב מערכתית. אני חושב שאחת התכונות שמפרידות הקורונה לבין מחלות נגיפיות קשות אחרות היא הסכנה מקרישי דם, שיכולים להופיע גם בשלב מאוחר יותר של המחלה".