תיעוד קשה: אישה נפלה מרכבת הרים, והתרסקה מגובה
אנה לוסיה אורטה לור בת ה-56 עפה מקרון של רכבת הרים בפארק שעשועים באקוודור. היא נפלה מגובה של כארבעה מטרים, נפצעה בראשה ופונתה במצב קשה לבית החולים. בבדיקה שנערכה לאחר התאונה התברר כי מתקני הפארק פעלו ללא האישורים הדרושים

ביקור משפחתי בפארק שעשועים הסתיים בתאונה קשה, לאחר שאישה נפלה ממתקן בזמן שהוא היה בתנועה. האירוע התרחש בלילה שבין שני לשלישי בפארק סאמנס שבצפון העיר גואיאקיל. אורטה לור, שהייתה ימים ספורים לפני יום הולדתה ה-57, עלתה על מתקן קטן המכונה באזור "רכבת הזחל".
בתיעוד שהופץ ברשת נראית הרכבת נכנסת במהירות לסיבוב, ואז אורטה לור מאבדת את אחיזתה ועפה הצדה מתוך הקרון. על פי הדיווחים, היא נפלה אל הקרקע מגובה של כארבעה מטרים, לעיני בני משפחתה ומבקרים רבים שנכחו במקום. אנשים שהיו באזור רצו מיד לעברה וניסו לסייע לה עד להגעת צוותי החירום.
האישה פונתה לבית החולים כשהיא סובלת מפגיעת ראש ומחבלות נוספות בגופה. לפי הדיווחים המקומיים, היא הוכנסה לתרדמת יזומה, חוברה למכונת הנשמה ומאושפזת ביחידה לטיפול נמרץ. מצבה הוגדר קשה, אך הרופאים ממשיכים לעקוב אחריו.
ב"ניו יורק פוסט" דווח כי האישה לא הייתה חגורה בזמן הנסיעה, אולם הנקודה הזאת טרם אושרה באופן רשמי בידי החוקרים. עובדים במקום העלו גם אפשרות שהיא התעלפה לפני הנפילה, אך גם הטענה הזאת נותרה בשלב זה בגדר הערכה בלבד. הרשויות בודקות אם התאונה נגרמה מכשל מכני, מליקויי בטיחות או מאי הקפדה על הנהלים.
עיריית גואיאקיל סגרה את כל מתקני השעשועים שפעלו באזור בעקבות התאונה. מהבדיקה עלה כי המפעיל הפרטי החזיק באישור להשתמש בשטח, אך לא קיבל את האישורים העירוניים שנדרשו להפעלת המתקנים ולקיום האירוע. הרשויות הודיעו כי המתחם יישאר סגור בזמן שהמשטרה והגורמים העירוניים חוקרים את נסיבות התאונה.
